Šaran

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
:tbumb: lepo, lepo!!! Iskrene cestitke! :yeswink:

Jos malo pa cu i ja da ga jurim kod mene na jezeru samo cekam da malo otopli...nadam se novim rekordima  8)

Andric Veljko

Junior member
Učlanjen(a)
25.10.2007.
Broj reagovanja
0
ekoljuba je napisao(la):
... mene je skroz odusevila cinjenica da fly nije zaostajao po efikasnosti za plovkom.  8)

Svaka cast!

Ja ovo godinama pricam,tako da mi je veoma drago da sada i drugi ovako misle!

Mnozimo se polako... :)

Veljko

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Evo i današnjeg ulova, 22kg ravno i oko 95cm. Bio je još jedan sat vremena nakon ovoga i težak je bio 11kg ali njega nisam slikao jer več imam takve slike. Tog drugog nisam ni vadio iz vode (osim na kratko za merenje) nego sam ga u meredovu oslobodio udice i pustio mu da otpliva odmah. Ovog od 22kg sam dobio u lokvanjima  :yeswink: pratio sam ga, predividio kuda će i prezentacija mušice. Pošto sam predividio da če u prvom šusu da se vrati u lokvanje jer sam mušicu servirao na sam rub lokvanja opustim kočnicu na srednu. Srk, nestade mušica u onolikim ustima i naravno okrene se u trenu i direkt u lokvanje. Puštam mu na volju da vuče koliko god hoće. Jednom sam probao prošle godine da zaustavim i tako izgubih dva predivna ljuskaša. Ovo sam vidio da če biti velika riba i reko neka on vuče. Prošao je kroz lokvanje, struna se lepo oslobodila lokvanja, on je vukao ka sredini i dubini, baking je več na polovici a imam ga oko 150m. Puštam mu da vuče koliko hoče ali izgleda da tu neče biti kraja još uskoro, jednakomerno i brzo skida metrebakinga. Vidim da mi se baking več pošteno topi, 10m....5m još gore i tu mu pokazujem da je došlo vreme da i ja pokažem snagu. To što sam mu dozvolio da izjuri kroz lokvanje i daleko u dubinu je bio deo taktike da ga umorim što prije i da ga što prije vratim nazad u vodu. Teška je to riba i ne želim da mi se valja po podu jer meka trave i nama baš u tok okolici. Tako da je vrlo brzo bio izvađen i bez ikakve ozlede brzo vračen nazad. U jednom trenutku borbe sam mislio da ču ga izgubiti jer je odvka iza nekog svoda i podvodnih stupova ali tu je več imao kratko pa se nije mugao omotati...tu sam ga čvrsto držao i čekao, napravio je grešku jednom je krenuo ponovo na meni povoljnu stranu i stuna je počela da struže i  popušta pa sam ga naterao da krene opet na otvoreno ali je onda ubrzo kroz koji minut  :D došao do obale...kod mene ;) Koliko je trajalo, hmmmm  pojma nemam, možda 15minuta. Jak predvez i nema tu mnogo bojazni  ;)
A da, evo i fotke  ;)

Onog drugog sam ulovio na žutog woolly bugera a ovog na glo-buga.  Onog od 11kg nisam planirao uloviti nego jednog manjeg ljuskaša (divljaka) ali ovaj bio brži i gladniji pa mu ovaj pokupio umesto ovog. Kada god želim ljuskaša uvek me nešto zafrkne. Ili su to znatiželjni turisti, ili telefon, ili nešto sasvim treće. Oko šarana se i nisam baš mnogo trudio nisam to forsirao, tražio sam štuku ali sve bila neka sića. I baš kada bi bacao strimer meni pod nosom propliva par predivnih ljuskaša i tako to... ako, doći če i oni na red...ok. ulovio sam i njih ali sve neki malecni.

Prilozi

• 22kg Šaran i ja.jpg
    22kg Šaran i ja.jpg
    91,7 KB · Pregleda: 405

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
hvala za čestitke! Ima još večih u jezeru. Kada idem malo veslati iz kenua vidim svakojake grdosije. Ali eto još nisam lovio iz njega. Mrsko mi pripadne da i to vučem na jezero  :doh: Sada je vreme da konačno odem i na salmonide. Prosto sam se uželeo reke.  Ali dok ne dobijem opet koji slobodan dan nema ništa od toga. Gledao sam vodostaj dolinke, savršen je! A šarani, e sledeči put planiram ganjati samo divljanere kojih je nešto manje od ovih golaća.

Vrh Dno