Šaran

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
hvala  :)
22kg ili 48.51 lbs (ovaj moj), bas sam malo gledao onako na brzaka koliki je svetski rekord na muvu...pa nemam bas neke narocite rezultate da bi mogao tacno da znam. Ako imate kakve informacije molim vas prosledite ih u ovoj temi. Hvala unapred!

Ako bi zeleo, sa malo vise ulozenog truda mogao bi pronaci i veceg ali iz camca jer znam mesta gde se skupljaju u velikom probju. To se vidi samo iz zraka ili mog radnog mesta ili ako im se priblizis camcem. Camcem jos nisam isao, cekam pravi datum pa da idem na "lake flats" pa da se igram tamo manjim primercima i klenovima...to ce biti super za igru i to verovatno peticom.  Na njoj imam također dosta backinga i voda je tamo otvorena i nema nikakvih prepreka, riba moze da bezi koliko hoce a ja sve to da vidim po plicaku  ::)  :drool:

evo ovako izgleda taj deo jezera gde se plićak proteže daleko sa peščanim dnom, tu je pristup sa obale nemoguč. Gaženje ne preporučujem nikome jer je ispod peska dubok mulj. Uz obalu ima mesta i sa živim blatom u koje sam ja vec jednom upao i mukom se iskobeljao van  :D :hammer:

Prilozi

• lake flats.jpg
    lake flats.jpg
    137,4 KB · Pregleda: 229

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Samo da se upisem sa par komada sa komercijalne vode u blizini AR-a. Kad smo vec morali da platimo ribu za rostilj, ko velim aj da je upecamo. Mada su me malo cudno gledali dok sam rolovao imitaciju hleba po jezeru

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Danas pre podne, neplansko pecanje. posao sam da isprobam strunu dok burazer pecka sarancice. sedam u camac. Tiho veslanje do granja koje se nadvija nad vodu sa obale kojoj prilazim i vidim ih! Imam samo jedno jajasce, drecavo crvene boje na brzinu navezano ali na ozbiljnoj udici  :D.  Zabacujem pod granje i pocinje komesanje, obilazenje. musica polako tone a ja bas hocu da vidim uzimanje. Opet pod samo granje i jedan se zalece. Prerana kontra drhtavim rukama od adrenalina i promasaj. Obilazim ih, veslam kao indijanac...obilaze i oni mene  :D . Ponovo u samo granje, par metara dalje. nista se ne desava, pustam musicu da potone. Palim cigartetu i u tom trenutku struna naglo zapara vodu. Tu je! pocelo je glisiranje u totalno neprakticnom camcu. okrenuo mi je camac toliko puta da mi se zavrtelo u glavi. Kako ga privucem camcu, tj camac njemu nadjem se u granju a riba pod camcem. Ljudi, kakva je to borba bila  :D :D :D sam sam se sebi smejao dok sam pokusavao da sacuvam stap od loma i pozajmljeni camac od bodljikavog granja. Uspeo sam da ga usmerim ka cistoj vodi i ubrzo se nasao u meredovu. kratko hvalisanje pred bratom koji cuci na obali sa dubincima i pozdrav sarancetu uz zelju da jos poraste. To sarance od 2-3 kg mi je bas ulepsalo dan. mogu samo da zamislim zezanje iz camca sa nekim ozbiljnijim komadima. JR, hvala za onaj materijal sto sam ti oteo ;)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
prelepa pricica i dozivljaj. Zamisli jednog od 20tak kilica da te provoza tako.

lorenco[SLO]

Senior member
Učlanjen(a)
13.08.2010.
Broj reagovanja
0
pozdrav. evo i ja da podelim jednog sarana od danas sa vama. nije bio velik al bio je moj prvi na muhu, t.j na zutog globaga. bio sam zadovoljan posto je voda bila vrlo mutna, kafena skoro. evo i slikice

DSC09182.jpg

DSC09180.jpg

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Pozdrav Lorenco, svaka čast na ulovu :tbumb:

Iz kojega dela SLO si? Ja sam na Bledu. Ponekada i ja lovim šarančiće na muhu ;)

Glo Bug je #1 kod ff šarana. Ulovio sam ga i nekim drguim imitacijama do sada ali ako želim 100% efikasnu muhu onda je to Glo Bug.

Lep štap  :tbumb:

lorenco[SLO]

Senior member
Učlanjen(a)
13.08.2010.
Broj reagovanja
0
hehe hvala. moj otac je skroz lud na LOOP tako da je zarazio i mene.. imam ovaj aeg, multi i novi sto je izasao evotec. zadovoljan sam puno.
inace sam iz Kranja, u drustvu sam na Jesenice i u Kranj

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
super, možda se onda i vidimo negde na vodi  :) naravno, kada bude prilika.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
ja čestitam na Šaranu !  :tbumb:

Ok su fotke Lorenco  ,jedan mali savet ,sledeći put prilikom fotografisanja izbliza upali Macro mode na fotoaparatu !

lorenco[SLO]

Senior member
Učlanjen(a)
13.08.2010.
Broj reagovanja
0
a jes vraga, sad vidim da nije bilo uklopito. valjda ce biti jos akcije pa cu cuvati drugi put  :)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
važi, več če mo se nekako dobiti negde na vodi.  Možda septembra na šarana kod nas na jezeru. Imamo još par lolega iz slovenije koji bi na Bledu da lovimo šarana pa ako se nekako izdogovaramo možda bi moglo jedno takvo druženje i da se dogodi. Kako god, več če biti nešto. Ako ne šarko možda na mladicu/sulca na Savi u Kranju.

Loop je stvarno super mada ja sada forsiram Greys jer mi se dopadaju kvalitetom i cenom.

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
143
Jovanča je napisao(la):
Danas pre podne, neplansko pecanje. posao sam da isprobam strunu dok burazer pecka sarancice. sedam u camac. Tiho veslanje do granja koje se nadvija nad vodu sa obale kojoj prilazim i vidim ih! Imam samo jedno jajasce, drecavo crvene boje na brzinu navezano ali na ozbiljnoj udici  :D.  Zabacujem pod granje i pocinje komesanje, obilazenje. musica polako tone a ja bas hocu da vidim uzimanje. Opet pod samo granje i jedan se zalece. Prerana kontra drhtavim rukama od adrenalina i promasaj. Obilazim ih, veslam kao indijanac...obilaze i oni mene  :D . Ponovo u samo granje, par metara dalje. nista se ne desava, pustam musicu da potone. Palim cigartetu i u tom trenutku struna naglo zapara vodu. Tu je! pocelo je glisiranje u totalno neprakticnom camcu. okrenuo mi je camac toliko puta da mi se zavrtelo u glavi. Kako ga privucem camcu, tj camac njemu nadjem se u granju a riba pod camcem. Ljudi, kakva je to borba bila  :D :D :D sam sam se sebi smejao dok sam pokusavao da sacuvam stap od loma i pozajmljeni camac od bodljikavog granja. Uspeo sam da ga usmerim ka cistoj vodi i ubrzo se nasao u meredovu. kratko hvalisanje pred bratom koji cuci na obali sa dubincima i pozdrav sarancetu uz zelju da jos poraste. To sarance od 2-3 kg mi je bas ulepsalo dan. mogu samo da zamislim zezanje iz camca sa nekim ozbiljnijim komadima. JR, hvala za onaj materijal sto sam ti oteo ;)

:tbumb:

p.s. Stigla nova zaliha ;)

Vrh Dno