Šaran

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Jedno pitanje,dali je ovo neki ribnjak na kom ste hvatali sarane?

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
dva sarana na ispod mosta a stuka na mostu,pa sta ti se hoce ,da biras......

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Šone je napisao(la):
a jok brate izašli su na sred Dunava...   :D
Sone oci si mi otvorio...Vidim i ja sa Lazine slike samo ne znam koliki je znacaj takvog ulova?!
Dali je palo i prehranjivanje?

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Zašto nebi bilo značajno? Pa i profesionalne šarandžije ih pecaju po takvim istim ribnjacima - jezerima ,takodje i takmičenja šaranske lige se odvijaju na sličnim komercijalnim vodama ... Lazzin ulov je odličan ,ja nisam ni takvog izmušičario ..dobro do duše nisam još ni probao da lovim šarana ali i kad bih išao išao bih na komercijalnu vodu...

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Pogresno si me razumeo druze.Meni ovo lici na ribnjak/uzgajaliste a ne na komercijalnu vodu recimo kao sto je Joca.Saran uhvacen na takvoj vodi,ne uzimajuci u obzir velicinu nema istu tezinu kao sarani koje je recimo ulovio Seb.Ako odem u ribnjak i "zakucam" pegavu od 50-ak cm sigurno nije za porediti sa onim koje si ti recimo hvatao.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
A brate nas dvojca nagadjamo gde su lovili .... Ja sam se u odgovoru rukovodio time da u okolini Bg'a ima takozvani ribnjak - jezero MIKA ALAS koje je poribljeno sa ogromnom količinom ogromnih šarana ,jednom sam bio tamo i sve je izbetonirano,jezero ima oblik kocke a mislim da je čak i dno od betona ,e u tom jezeru ribnjaku šta god da je se plaća dnevna dozvola za ribolov šarana a takodje se organizuju raznorazna šaranska takmičenja o kojima ja nemam pojma aman baš ništa ali mi je vlasnik  ( pokojni Sale Bog da mu dušu prosti ) pričao o tome . Poenta cele priče je da ni tu Šaran neće da jede tek tako i da su dolazile često šaranske ekipe koje su slabo prolazile ,šaran je lisac ....
Seb roka šarane na Bledu u SLO a tamo ih ne čereče ko ovde na divljim vodama ..inače na Joci kažu Amur uzima neke varaličarske drangulije džerkove ,nebi me čudilo d aje i šaran počeo isto to da jede !  :D

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
mislim da je lazica lovio na nekom jezercetu a ne nekom ribnjaku baš ribnjaku gde je riba navikla jesti sve što padne u vodu, mislim da je negde spomenuo gde je lovio ali zaboravih gde.

Ma šaran na bilo kojoj vodi da ga se navikne da uzme sve što pada u vodu ubrzo postane lak plen. Ja lovim na jezeru gde je puno ljudi, turista oko i na vodu. Riba je često vrlo plaha ili dovoljno plaha da mora da glumim da me nema  :hammer:  :D pa tako prikradanje, prezentacija i padne po koja ribica. Ja ne koristim niti sam ikada od kako mušičarim niti mirise niti prihranjivanje jer to je zaista suvišno ako lovimo na vodi gde je ribu moguče pravilno locirati. Lovim i u bistroj i u mutnoj gde se vidi samo slaba silueta ribe kada je malo teže ali ipak moguče. Ovde na forumu su neke kolege opisivale i čov šarkota i u totalno mutnim vodama što je za mene več pomalo nezanimljivo jer u takvom ribolovu nema uvek mnogo akcije. Kada lovim na viđeno je konstantno zanimljivo: traženje ribe, prikradanje ribici, prezentiranje pa uglavnom R N' R  :D ;)

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Crni ne znam kako da definišem Ljubišino jezero jer na neki način nije komercijalna voda jer se ne plaća dozvola za pecanje. Nije ni uzgajalište jer se prodaje samo riba pastrmka, a šarana možeš da kupiš samo ako ga uloviš. Gazda se bavi uzgajanjem pastrmke, a šaran je pušten u obližnje jezerce i ponuđen za ribolov gostima koji troše pare u njegovoj kafani. :)
Prva tri odlaska nisam imao nijednu ribu na štapu tako da ne mogu da kažem ni da je mnogo lako uhvatiti šarana ovde... Ovo mesto je blizu Prolom Banje.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
crni je napisao(la):
Pogresno si me razumeo druze.Meni ovo lici na ribnjak/uzgajaliste a ne na komercijalnu vodu recimo kao sto je Joca.Saran uhvacen na takvoj vodi,ne uzimajuci u obzir velicinu nema istu tezinu kao sarani koje je recimo ulovio Seb.Ako odem u ribnjak i "zakucam" pegavu od 50-ak cm sigurno nije za porediti sa onim koje si ti recimo hvatao.

Crni daj pokazi i ti jedno sarance na FF, pa makar i sa ribnjaka, pa se onda javi sa komentarima a do tada  :nowink: . Saran na FF bilo gdje da je ulovljen je uvijek ulov vrijedan spomena.

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Gogo,zbog cega se ti javljas i zbog cega se ti osecas prozvanim?!Niko od ljudi sto su postavili ulove sarana nisu se osetili prozvanim cak mi je i Laza lepo rekao gde je i kako ulovio svog sarana.Ne razumem tvoj post...
Daj reci mi leba ti ako ulovim sarana u nekom uzgajalistu gde se naucio da jede bukvalno iz ruke hoci li moj ulov imati istu "tezinu" kao Sebov,Kuzmin,Lazin...???
Kad mi je Laza rekao gde ga je ulovio nisam vise postovao na tu temu,postavljene su slike ulova ostvarenog na komercijalnoj vodi a ne na uzgajalstu i to je sto se mene tice OK.
Vidjao sam slike po forumima gde su prikazivane pastrmke iz ribnjaka a prijavljivane kao ulovi iz reka...otud i moja reakcija.
Uostalom nemam sta tebi da se pravdam...

Pozdrav Nenad

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
riba se nikad ne ulovi sama......zato cestitke ribolovcu,gde god ostvario svoj ulov!ja sam imao kidanje i par begova "divljih" sarana,ali mi svakako ne bi smetalo da sam iste jurio i na nekoj komercijali,uzgajalistu ili gde vec...tu smo da uzivamo,zar ne?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
no, recimo baš baš uzgajalište, ili voda gde je šaran navikao da na pamet bez ikakvog straha pokupi sve što padne u vodi e takvog šarana možete uloviti i vezanih očiju. Pre mesec dana sam posetio jedan botačnički vrt (vrtove - kompleks) i tamo je par jezeraca gde su koi šarani, golaći i ljuskari svi zajedno. Na jednoj vodi riba je toliko naviknuta da kada vas vidi da idete uz obalu prati vas, na jednom mestu sam se zaustavio i tu se skupila gomiletina šaran. Za foru sam bacio kamenčić i ribe su se otimeale koa če prva da ga zgrabi, malo dalje gde ih nema toliko isto tako krenu za kamenom i pokupe ga, naravno posle i ispljunu jer vide da nije jestiv. Uglavnom, kada je šaran naviknut da ga hrane to nije nikakva umetnost uloviti ga. Ako se on svoju hranu nalazi u prirodi ili nije naviknut da jede čoveku skoto iz ruke on je onda vrlo plah plen, svaka neopreznost ribolovca ga učini još težim za uloviti. Tu več treba pristup šta i kako. Kod naviknute ribe ništa nije važno, samo baci mamac u vodu i riba je tu. Verujem da bi takve ribe ubrzo postalo dosadno loviti.

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
sebastian je napisao(la):
no, recimo baš baš uzgajalište, ili voda gde je šaran navikao da na pamet bez ikakvog straha pokupi sve što padne u vodi e takvog šarana možete uloviti i vezanih očiju. Pre mesec dana sam posetio jedan botačnički vrt (vrtove - kompleks) i tamo je par jezeraca gde su koi šarani, golaći i ljuskari svi zajedno. Na jednoj vodi riba je toliko naviknuta da kada vas vidi da idete uz obalu prati vas, na jednom mestu sam se zaustavio i tu se skupila gomiletina šaran. Za foru sam bacio kamenčić i ribe su se otimeale koa če prva da ga zgrabi, malo dalje gde ih nema toliko isto tako krenu za kamenom i pokupe ga, naravno posle i ispljunu jer vide da nije jestiv. Uglavnom, kada je šaran naviknut da ga hrane to nije nikakva umetnost uloviti ga. Ako se on svoju hranu nalazi u prirodi ili nije naviknut da jede čoveku skoto iz ruke on je onda vrlo plah plen, svaka neopreznost ribolovca ga učini još težim za uloviti. Tu več treba pristup šta i kako. Kod naviknute ribe ništa nije važno, samo baci mamac u vodu i riba je tu. Verujem da bi takve ribe ubrzo postalo dosadno loviti.
:respect1:

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Na forumima je mnogo teško da se proceni kada te neko prozove, iritira, spušta crni. Čista reč bez mimike može da ima puno značenja. Sumnjam da je Gogo mislio nešto loše. ;)

Vrh Dno