Šaran

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
  na jezeru na kome smo pecali Lazza Jr Gringo i ja nimalo nije lako uhvatiti sarana. Iako smo imali svakkojake strategije ispalo je da sve to ne vazi, i da su nam ribe udarale retko i kada se nismo nadali.
Ni jedna riba nam nije udarila ispred nogu, cak su se plasljivo udaljavali od obale. Nema price o hranjenju iz ruke.
Neznam tacno sta znaci komercijalna voda, ali ovo jezerce vise sluzi za ukras, ko hoce moze da peca i da vraca ribu. Gasda zivi od prodaje pastrmke koju cuva u profi ribbnjacima ili uzgajalistima, i od kafanice koja se nalazi odmah pored vode. Gosti cesto bacaju hleb u vodu nebi li videli neko sarance ali sve to odmah pokupe patke koje plivaju jezerom.
Desavalo se da ceo ribolov nemamo nijednu ribu- e onda zaglavimo na pivce ili riblju corbu
Gogo je u pravu, a i Seb je u pravu. Tamo gde sarani jedu iz ruke glupo je pecati i meni to lici kao kad bi krenuo u zooloski vrt sa punom lovackom opremom, ulovio bi i bizona i kamilu i jelena kapitalca.
Pored glo bagova, par komada smo uhvatili i na crne vuli bagere
Ovakve vode su odlicne da se ljudi povade kada su sve vode u okolini mutne (kao sto je bilo ove godine) ili je riba u zabrani (od ove godine sve zive riblje vrste imaju neku zabranu), neko moze da ide i u ovakav ribolov i hvata kalifu, sarana, amura, a neko moze da sedi kuci i da gundja. Ko sta voli nek izvoli

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
crni je napisao(la):
Gogo,zbog cega se ti javljas i zbog cega se ti osecas prozvanim?!... osetili prozvanim ...Ne razumem tvoj post...
Uostalom nemam sta tebi da se pravdam...

...Sone oci si mi otvorio...Vidim i ja sa Lazine slike samo ne znam koliki je znacaj takvog ulova?!
Dali je palo i prehranjivanje?

Pa Crni nisam se ja nasao prozvanim, nemam zasto ali ovaj tvoj komentar "Dali je palo i prehranjivanje" ne upucuje ni na sta drugo no na podcjenjivanje i podbadanje (da ne kazem podjebavanje) pa eto, kao jedan od moderatora foruma dao sam si za pravo da reagiram. To, da si ga ti pitao samo gdje je lovio, kako ... ne bi od mene izvuklo nikakvu reakciju, ali ovo jeste i ne samo sada nego i prije a i u buduce ce izvuci reakciju jer forum nije namjenjen podje... nego necemu drugome. A da se ti meni ne moras pravdati, pa naravno da ne moras nisam ti se zato ni obratio nego tek da vidis kako je kad te netko bocne (kad si vec dajes pravo da i ti bockas).
Pozz Gogo

NajIgor

Full member
Učlanjen(a)
20.04.2010.
Broj reagovanja
0
Brutalno dobro, sve je predivno, a tek oni sto im ispred nosa hvata ribu  :hammer:

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
Svakako lep prizor,ali mislim da na ovakvoj vodi nije neka nauka prevariti ga...moje misljenje.Svud oko njega buckaju sarci ko blesavi,na njemu je samo da plasira muvu gde treba.

StY_EsoX

Senior member
Učlanjen(a)
21.02.2006.
Broj reagovanja
1
tomos rider je napisao(la):
Svakako lep prizor,ali mislim da na ovakvoj vodi nije neka nauka prevariti ga...moje misljenje.Svud oko njega buckaju sarci ko blesavi,na njemu je samo da plasira muvu gde treba.

Tomos debelo gresis... u ovakvim situacijama znaju biti dosta izbirljivi... i prosto je neverovatno kako jednostavnno i elegantno zaobidju muvu koja im se nalazi ispred samih usta!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
vrlo je nezgodno ako se bilo koja vrsta pa tako i šaran baš namerači na nešto pa se takorekoč selektivno hrani...da bi mu se nešto drugo serviralo tada i da bi on to pokupio ribolovac mora biti praktično nevidljiv, nečujan, prezantacijono precizan i biti toliko uporan dok nekoj ribi ne proradi znatiželja i ne proba i to... moguče je ali teško tj. zahteva pošten trud.

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
Mozda i gresim,Esox.Svakako cenim tvoje iskustvo kao uspesnog big game musicara.ja sam do sad imao par susreta sa sarcem,vise puta bi bili poplaseni mojim "umecem" da plasiram muvu ali sam takodje imao cepanicu na stapu i osetio sam sta znaci krupna riba.Taj sarac je dosao na imitaciju crva,stim sto je bio aktivan pri povrsini i cim bi crv pao na povrsinu,pokupio ga je u maniru predatora....mozda zbog toga kriv utisak..... :yeswink:

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Evo konačno da se upišem sa šaranom, i još kakvim odmah dupli upis, šaran 2011  i najmanji fly ulov istovremeno tučem u dvije kategorije  :hammer: :hammer:

sarancina.jpg

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Sjajno! I to si ga izvukao na lagani pribor za žutooke!  :tbumb:

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Ma šta je... kakve žutooke, išao sam na linjaka kad mi ova grdosija pukla, u šlusu mi je izvukao 20 petara šnjure, sreća pa sam imao podvezano 50m 0,40 najlona inače neznam ta bi bilo, trebalo mi je 25 minuta da se preda , ali na kraju su ipak pobjedili Gogo i Greys :D

Vrh Dno