Šaran

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
hehe i ja sam usitnijo  :hammer: danas sam planirao  na reku ali  plan se izmenio pa sam posetio jedan bajer, voda mutna a malo malo pa vetar i ribolov je bio baš naporan...tu i tamo se jedva nekako dalo uočiti po  kojeg klena i šaranče. Riba plašljiva do bola. Morao sam i strunu da menjam i uzmem  lakšu plivajuču te sav ulov koji sam ostvario je bio površinski...dakle šarko na suvu muvu...naravno glo bug varijanta ali površinsko bez tonjenja. Samo takve je hteo da uzme dok je svaku toneću varijantu izignorisao.

Prilozi

• sarance.jpg
    sarance.jpg
    129,6 KB · Pregleda: 517

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Bas lijepa babuska  :D salu na stranu, krasna ribica, e sad ajd po one velike (djedove i babe od ovoga) ono sto si lovio i prosle sezone. Ja ih samo mogu sanjati, ti kod nas sarani ne znaju sta je glo bugi povrsinska muha, moracu ih nauciti da je i to za jesti.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Hahahaha  :hammer: ma ovo je kod mene prvi put da sam lovio šarana površinskom muvom...moram priznati da je događaj stvarno cool. Imao sam i promašaja jer mi je vetar brkao ceo film. Površinski glo bug dobiješ tako da serviraš poptpuno suvog običnog glo buga da nežno padne na vodu :D ....zato sam ih se i namenjao danas  :hammer:

Ma oni veliki su težak fizički rad kada ih ubodeš, ko če time da se bavi  :hammer: :D Iskreno nemam baš mnogo volje sada loviti kod mene na jezeru, smučili su mi se turisti jer ih gledam svaki dan na poslu i još da ih gledam  kada idem da pecam  :p neka drugi put kada me uvati volja. Sada radije odem na neku reku ili neko jezerce gde ne vrvi od ljudi pa makar pecao i ovakvu siću  :D

NajIgor

Full member
Učlanjen(a)
20.04.2010.
Broj reagovanja
0
Sign :tbumb: Najlepsa je tiha priroda , zubor reke, ti i ribe. Obozavam ovakve situacije, a ulov pa kakav bude neka bude  ;)

lorenco[SLO]

Senior member
Učlanjen(a)
13.08.2010.
Broj reagovanja
0
evo jedan moj danasnji

wbtiyx.jpg

2wbypnt.jpg

voda na kojoj je uhvacen

24c5ahf.jpg

zlztxl.jpg

i normalno C&R  :tbumb:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
baš fino!  :tbumb: a gde je to? :)

evo, danas sam se prošetao malo oko jezera kod mene i vidio sam jednog lepog linjaka i dve prekrasne štuke na velikoj dubini...od šarana nije bilo ni š ali sigurno bi se ga dalo nači....a tražio sam somove i smuđeve...

lorenco[SLO]

Senior member
Učlanjen(a)
13.08.2010.
Broj reagovanja
0
to je u Šenčuru. malo vani i Kranja tamo su napravili "zbiraliste" vode, tako da je nastalo ovo malo jezero. inace je mnogo prljavo, voda nija bas nesto cista... a unutra zivi samo saran i linjak. (karta mislim da je 8 eur - catch & release) malo smo se zajebavali ja i drugar danas, lovili smo mozda 2 dobra sata. on je na kuruz dobio jednog a ja ovog na globug : ) riba je radila slabo. ja sam prvi put tamo danas lovio a ovako kad sam pitao mnoge rekli su da se moze i po 30 sarana na lov dobiti  :doh:
drugi put cu probati linjaka dobiti, da i tu ribu potvrdim na FF

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
i ja se nadam več dugo nekom linjaku na fly več par godina ali kada god sam izašao na vodu gde živi nisam  ga vidio ali eto danas sam samo prošetao i jednoga oko kilo  ipo  vidio kako pliva blizu obale.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Evo i mog upisa od jučer ... 2 mala jedan malo veći, nakon fotografiranja pušteni da plivaju dalje Puškašom.
saran01.jpg

saran02.jpg

saran03.jpg

Vrh Dno