Sezona 2009.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Planirao nisam ništa, ostvario još manje  :( , više sreće do godine, ova definitvno nije bila moja ni u kom obliku.
Želim je samo što brže zaboraviti i krenuti dalje. A ostalima, kojima je bila ok, samo čestitke ! :tbumb:

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Za mene je sezona 2009. uspešna.
Ne zbog zapaženih ulova, već zbog velike promene u mom životu i shvatanju ribolova. U 2009. sam se upoznao sa pecanjem na veštačku mušicu - kanapom i mahanjem. Prvi put u životu sam upecao ribu i to pastrmku na Resavi - mušičarenjem - i bez obzira na njenu veličinu - meni je najveća.
Posle četrdeset godina pecanja, prodao sam sve što sam imao od opreme i kupio jedan mušičarski štap, čekrk, kanap i počeo da učim - opet Jovo nanovo. Ponovo sam našao izazov, zadovoljstvo i iščekivanje svakog pecanja. Nije samo nov način pecanja ono za šta mislim da mi je ova sezona uspešna.
Upoznao sam potpuno novi svet prirode i njenih zakona, na koji do sada nisam obraćao pažnju, preko vezivanja, mahanja do ogromne razlike u shvatanju i doživljavanju pecanja.
Pored svega ipak mi je najbitnije mi je da sam upoznao mnogo novih ljudi, što preko foruma, što lično.
Sa nekima sam postao prijatelj i obogatio se duhovno.
Nesebično su mi pokazivali, vodili na pecanje i davali savete, materijale, mušice i neizmerno sam im zahvalan na ogromnoj spremnosti i dobroj volji da mi prenesu deo svog znanja i sikustva.
Momci  - veliko HVALA.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Ljudi vi smirate 2009 a on ajos nje zavrsena,  ima jos 2.5 meseci do zavrsetka  :)

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Svejedno, okreni obrni, meni je dobra.
Ostaje da je ukrasim nekom dobrom štukom, basom..

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Rancic je napisao(la):
Za mene je sezona 2009. uspešna.
Ne zbog zapaženih ulova, već zbog velike promene u mom životu i shvatanju ribolova. U 2009. sam se upoznao sa pecanjem na veštačku mušicu - kanapom i mahanjem. Prvi put u životu sam upecao ribu i to pastrmku na Resavi - mušičarenjem - i bez obzira na njenu veličinu - meni je najveća.
Posle četrdeset godina pecanja, prodao sam sve što sam imao od opreme i kupio jedan mušičarski štap, čekrk, kanap i počeo da učim - opet Jovo nanovo. Ponovo sam našao izazov, zadovoljstvo i iščekivanje svakog pecanja. Nije samo nov način pecanja ono za šta mislim da mi je ova sezona uspešna.
Upoznao sam potpuno novi svet prirode i njenih zakona, na koji do sada nisam obraćao pažnju, preko vezivanja, mahanja do ogromne razlike u shvatanju i doživljavanju pecanja.
Pored svega ipak mi je najbitnije mi je da sam upoznao mnogo novih ljudi, što preko foruma, što lično.
Sa nekima sam postao prijatelj i obogatio se duhovno.
Nesebično su mi pokazivali, vodili na pecanje i davali savete, materijale, mušice i neizmerno sam im zahvalan na ogromnoj spremnosti i dobroj volji da mi prenesu deo svog znanja i sikustva.
Momci  - veliko HVALA.

Bašmi je drago za takve lepe promene i doživljaje koje si doživeo ove godine.  :tbumb:

@Djole, jeste jos nije karaj ali izgleda da za neke od nas nažalost jeste. Eto ja sam jedva nekako izvukao još jedan dan i mislim da sam završio za ovu godinu...probat ču da kontaktiram jednog kolegu iz moje blizine da nekako odemo zajedno barem jednom na mladicu i ako mi to uspe pa makar ništa ne ulovio biti ču pre-prezadovoljan.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Osim još ponekog smuđa,ova sezona je definitivno završena za mene.
Septembar i prva polovina oktobra su mi popravili  utisak samo zbog bucova.
2009. definitivno nije godina smuđa.
Štuka je kod mene u fazi permanentnog izlovljavanja.Nemam ni volje ni želje da provodim vreme na vodama koje bih delio sa grabuljašima i terminatorima zarad ribica od pola kilograma!
Za sezonu 2010. želim, da se nekim čudom,na prostorima na kojima ja mušičarim gazdovanje vodama dodeli nekom drugom,a ne javnom preduzeću "Srbija Šume",jer je dobro poznato šta se u ovoj državici dobija od javnih preduzeća!
Ako se samo ovaj uslov ispuni,mislim da se Dunavu koji je okaljan i ponižen dok prolazi kroz ovaj deo svoga toka,ipak smeše lepši dani.Ako ostane sve na istom,postaće baruština!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ha,ha,čitam poslednji post na ovoj temi i mislim koliko sam prevideo i omašio u proceni.Sezona 2009 je danas definitivno završena.Mraz,sneg,vetar!Dosta je i bilo_Ovo je sezona koja je najduže trajala u mojoj dosadašnjoj karijeri.Do pre par dana sam aktivno jurio smuđa,međutim,došlo je vreme za pakovanje i odlaganje pribora!
Od ove sezone sam puno očekivao i mogu reći da sam dosta i ostvario.Dosta ribe,nekoliko kapitalnih sam gubio,slomio sam štap,napravio dosta mušica...
Zadovoljan sam što vidim da se veliki broj ljudi registrovao na forume,raste populacija mušičara svakodnevno.Žao mi je što nisam bio ni na jednom seminaru,što nisam upoznao ljude sa kojima redovno razmenjujem reči i misli  preko interneta!Žao mi je što su nam vode u jadnom stanju, i što se zakon, u koji sam puno polagao nade, na kraju izjalovio!
Nadam se da sezona koja dolazi donosi malo više promena na bolje,i na životnom i na mušičarskom planu!

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Zvezdane ,lepe sročeno...  :tbumb:

Evo ja sam zadovoljan ovom sezonom ,čak sam i prezadovoljan ,lepo se pecalo ,slutim da je došao kraj tj možda još
odem jednom na štuku ove nedelje ako ne zagudi ,mada iako padne sneg ako budem imao sredstava  otišao bi
do jezera Joca da probam da zatvorim sezonu sa nekom lepom Štujkom ako ne ..ništa ,opet dobro ..

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ha,ha,izgleda da ću ja sebi ponovo da skočim u usta!Velike su šanse da danas izađem na smuđa iako je napolju jedva preko nule!Želim da probam ima li strimer ikakve šanse po ovakvom vremenu!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ma ima šanse 100% jedino kakav i kakva prezentacija  ;)

Ja sam mislio da ču zaključiti sa mladicom ali vode su velike i izgleda da ja isto zaključavam ovu sezonu sa štukom...a jesam li zadovoljan? jesam i to vrlo zadovoljan...imao sam dosta lepih izlazaka a volio bih završiti ovu sa jednom ribicom bilo koje vrste od 90cm ili više.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Gotovo!  :'( Brzotonuču strunu (7) sam skinuo i vratio gold (7) na čekrk i sve to sada čeka tek april sa šaranima a štuju tek u maju...možda marta izađem i otvorim sezonu sa nekom sićom od pastrmki  :blush:

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Kako je drustvo iz Sumadije zavrsilo sezonu, videli ste...  :tbumb:
Ja licno nisam zadovoljan, propustio sam najbolje dane na klena, kad su drugari uhvatili ogromne u velikom broju, malo sam isao na pastrmske vode i na kraju sam popravljao telefon jer sam potopio kombinezon zadnji put.

Svetla strana mi je druzenje sa drugarima i upoznavanje kolega sa foruma, svasta od novog pribora i resenost da sledecu godinu ne sedim miran ni pet minuta...  ;)

Srecno svima u 2010.

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Smatram da sezona ne podrazumeva samo ribolov, vec i propratne aktivnosti vezane za ff. Sve te aktivnosti, oduzimaju nam vise vremena od samog ribolova. Pakovanje, put, obezbedjivanje novca za taj uzitak, vezivanje, svakodnevno doucavanje, informisanje, dogovaranje.... pa sve to valjda spada u sezonu? Imao sam tu srecu i zadovoljstvo da otpocnem ribolov  zutim pegavim lepoticama, na sjajnoj reci u jos boljem drustvu. Sledi najvise dana provedenih u Bosni i najmanje ulova. Optimisticki sam lovio na nezasticenim rekama, uzivao u prirodnim lepotama i slusao price o ribama koje su tu nekada zivele. Slusao sam kako je neko bas tu gde ja gazim ulovio svog prvog lipljena... Uzasnut smradom reke, onako u kombinezonu, pijuckao rakijicu na splavu i posmatrao ribolov skobalja na Vrbasu pored kanalizacionog uliva u ovu prelepu reku. Uz rostilj slusao price o mladicama sa Drine koje su pojedene a ujedno i zaljenje sto ih vise nema!... Pozdravljao sam starinu koja lovi pastrmku na glistu a mene pomalo cudno gleda u smesnim zelenim pantalonama. Cistio sam Kacer sa drugarima i nisam dobio ocekivanu pomoc od komunalnog za nastavak tog posla. Jednog dana cu sve sam platiti i raditi ali na delu toka koji prolazi koroz moje imanje! lovio na Drini par dana i nisam sreo cuvara. Lovio na Vrelu i na zahtev cuvara hteo da platim dnevnu dozvolu. Medjutim, Gospodin nije imao dnevne dozvole pri sebi...bas mi GA je zao. Na istoj reci kalifi izvadio predvez sa sacmom iz usta. Cak sam i Na Gradcu jednom prilikom lovio par sati u reviru a da nisam sreo cuvara! To me bas zacudilo. Poslednji ribolov, leta gospodnjeg 2009. opet pegave lepotice, samo zubate koje bojkotuju provokativne strimere. Led, zima, kisa ali opet ekipa  :tbumb:
Upoznao sam dosta dobrih musicara, sjajnih judi. Malo vise vezivao, malo vise citao i menjao stil vezivanja. Ucio na forumu od majstora i zivih legendi. Napravio prvi probni blok realisticnih krila (vise reci o tome posle bozica), kao odgovor na skupe polufabrikate nedostojne obelezja "ralistic"
Pa, bila je to jedna duga, uzbudljiva, zajebana godina! Bice ih jos  :firends:

Vrh Dno