Za mene je sezona 2009. uspešna.
Ne zbog zapaženih ulova, već zbog velike promene u mom životu i shvatanju ribolova. U 2009. sam se upoznao sa pecanjem na veštačku mušicu - kanapom i mahanjem. Prvi put u životu sam upecao ribu i to pastrmku na Resavi - mušičarenjem - i bez obzira na njenu veličinu - meni je najveća.
Posle četrdeset godina pecanja, prodao sam sve što sam imao od opreme i kupio jedan mušičarski štap, čekrk, kanap i počeo da učim - opet Jovo nanovo. Ponovo sam našao izazov, zadovoljstvo i iščekivanje svakog pecanja. Nije samo nov način pecanja ono za šta mislim da mi je ova sezona uspešna.
Upoznao sam potpuno novi svet prirode i njenih zakona, na koji do sada nisam obraćao pažnju, preko vezivanja, mahanja do ogromne razlike u shvatanju i doživljavanju pecanja.
Pored svega ipak mi je najbitnije mi je da sam upoznao mnogo novih ljudi, što preko foruma, što lično.
Sa nekima sam postao prijatelj i obogatio se duhovno.
Nesebično su mi pokazivali, vodili na pecanje i davali savete, materijale, mušice i neizmerno sam im zahvalan na ogromnoj spremnosti i dobroj volji da mi prenesu deo svog znanja i sikustva.
Momci - veliko HVALA.