SEZONA 2010

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ja ću vala da kukakm kako je slaba godina dok ne ulovim nešto od metar ili barem preko 10 kilica  :D :D ako mi se kockice poslože odo opet na vodu naredni utorak u potragu za kakvom poštenom šukom.

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Šone je napisao(la):
strashni je napisao(la):
Shone cuti tamo presao si Gradac popreko i uzduz...ti mozes samo da pises lepo u ovoj temi, kukanje ti je zabranjeno ;)
Jao brate ,upravu si  :D ,beše lepo na Gradcu  :whistle:  ,sad sam se setio da sam ove godine ufatio i najveću štuku moju na fly ikada...  nego kakva je situacija sa Šumaricama ,odavno se dogovarasmo da dodjemo u goste ,ima li neke nade da se isčačka neki bas ili je mrka kapa ? Pre ćemo se mi naći na nekoj salmonidi izgleda ,hvata me frka ,pastrmkice me zovu a neznam gde da idem... možda bi red bio posetiti napokon Drinu ,lipljani  ...

Video sam pre petnaestak dana ogromnog basa pod nogama... i tako, samo je proplivao i otisao... Jeste sad mrest ali ni pre mresta ga nismo uhvatili, cak ni jednog... Kise su nadule jezero i voda u plicaku nikako da se zagreje

Doduse imam tatikitu (taktiku) kad prodje mrest za doticnog gospodina ali to cemo da se dogovorimo...za sada stoji poziv sa Djetinju, bices blagovremeno obavesten  ;)

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
I ja sam veliki optimista što se tiče ostatka sezone.A kad malo bolje razmislim,ove ogromne vode mogu samo da pomognu ribi da se bolje izmresti,bar na Dunavu ispod elektrane.Sačuvaće se dosta riblje mlađi jer ne postoji opasnost da elektrana naglo obori vodu i tako ugrozi neizlegnutu mlađ,što je slučaj gotovo svake godine!Mislim da ćemo pozitivne posledice osetiti narednih godina što se tiče populacije određenih vrsta riba.Vrlo je moguće da će neka od grabljivica eksplodirati narednih sezona.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Svuda su ogromne vode i pogoduju svim vrstama da se na miru izmreste. Ovo traje već sedam meseci.
Baš kako Zvezdan reče, rezultati svega ovoga videće se idućih godina.

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
3 meke između 0,5 i 1kg na padavca sinoć udica 8# boja krv crvena i crna

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Stuka, pastrmka, klen, klen, klen,...krpelji, klen. Toliko krpelja za tako malo ribolova. Na potocima i rekama se roji sve iz knjige i jos po nesto, cini mi se. Masem po sat vremena i krace (kad izuzmemo dva optimisticna pohoda na mutne vode), nekako u prolazu i na brzinu. Ne racunam da sam pecao ali sad' sabiram, boga mi i jesam! Sto kaze moj drugar, neozbiljno je shvatiti ribolov ozbiljno  :doh:. I jos sam primetio da sam cele zime motao a da su mi kutije prazne...Cekamo jul izgleda 

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
hahahahahah!odlican post,Jovanca..... :D
cekam da zaredja bar 7 dana sunca,jer se Karas straaaasno izlio.....a drugu klendzijsku vodu neeeemam blizu....... :'(

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Mislim da je definitivno završeno sa bucovom za ovu godinu.Dugo je i trajalo,s obzirom da sam prethodnih sezona završavao početkom oktobra,ova je produžena skoro ceo mesec.Ostaje smuđ još nekih mesec dana,štuka je sada u najboljoj fazi,ali na terenima kod mene ne može se računati na ozbiljniji ribolov ove ribe,osim kod Milutinovca i Velesnice,ali je pitanje koliko su ta mesta obećavajuća,jer dolazi ogroman broj ljudi sa strane i frekvencija je velika.
Šta da kažem o ovoj sezoni a da nisam napisao još u prvom postu.Ovo je bila godina sitnih riba.Od početka do kraja.
1.Babuška-desetak komada ove godine samo je činjenica katastrofalnog vodostaja na Dunavu,a riba od 1800gr je riba sezone u mom slučaju.
2.Bucov-pre mresta nije ga bilo moguće locirati,dvadeset dana nakon mresta su bili kao u snu.Digao se gore,udarao na sve vrste bunkera koje sam vezivao,imao sam nekiliko dobrih napada ozbiljnih riba,i samo jedan komad blizu dva kilograma.Ostatak sezone sam ga lovio na većim dubinama jer ga na površini nije bilo moguće dobiti.Razlog-verovatno prevelike oscilacije vodostaja,i poplavni talas koji je odložio sezonu,a najverovatnije je i upropastio.
3.smuđ-veliki broj riba od kojih je samo jedna prešla kilogram.
4.štuka-nisam je ni probao.
5.ostale ribe-sunčanica na početku sezone,skobalja i protfiša, zbog katastrofalne boje vode čitave sezone,nisam ni video.
Sve u svemu,ova sezona je poslednja šansa za analizu pojedinih nemilih scena koje se dešavaju,verujem na većini voda.Krivolov je ove sezone bujao sve u šesnaest,nikakav novi zakon ne može da promeni svest ljudi sve dok ostaje mrtvo slovo na papiru.Bucov se lovio u mrestu bez ikakvih skrupula,uostalom,i smuđ i ostala plemenita riba ne ostaju pošteđeni.Mreže su razapete na sve strane i nemaju veze sa propisanim distancama i veličinama.Strukovi,koji se nekim apsurdnim zakonitostima nalaze na spisku alaskih alata,povređuju i sakate ribu.Sve u svemu,žalosno i za gledanje,i razmišljanje o tome sa mušičarske strane gledišta.

Vrh Dno