Mislim da je definitivno završeno sa bucovom za ovu godinu.Dugo je i trajalo,s obzirom da sam prethodnih sezona završavao početkom oktobra,ova je produžena skoro ceo mesec.Ostaje smuđ još nekih mesec dana,štuka je sada u najboljoj fazi,ali na terenima kod mene ne može se računati na ozbiljniji ribolov ove ribe,osim kod Milutinovca i Velesnice,ali je pitanje koliko su ta mesta obećavajuća,jer dolazi ogroman broj ljudi sa strane i frekvencija je velika.
Šta da kažem o ovoj sezoni a da nisam napisao još u prvom postu.Ovo je bila godina sitnih riba.Od početka do kraja.
1.Babuška-desetak komada ove godine samo je činjenica katastrofalnog vodostaja na Dunavu,a riba od 1800gr je riba sezone u mom slučaju.
2.Bucov-pre mresta nije ga bilo moguće locirati,dvadeset dana nakon mresta su bili kao u snu.Digao se gore,udarao na sve vrste bunkera koje sam vezivao,imao sam nekiliko dobrih napada ozbiljnih riba,i samo jedan komad blizu dva kilograma.Ostatak sezone sam ga lovio na većim dubinama jer ga na površini nije bilo moguće dobiti.Razlog-verovatno prevelike oscilacije vodostaja,i poplavni talas koji je odložio sezonu,a najverovatnije je i upropastio.
3.smuđ-veliki broj riba od kojih je samo jedna prešla kilogram.
4.štuka-nisam je ni probao.
5.ostale ribe-sunčanica na početku sezone,skobalja i protfiša, zbog katastrofalne boje vode čitave sezone,nisam ni video.
Sve u svemu,ova sezona je poslednja šansa za analizu pojedinih nemilih scena koje se dešavaju,verujem na većini voda.Krivolov je ove sezone bujao sve u šesnaest,nikakav novi zakon ne može da promeni svest ljudi sve dok ostaje mrtvo slovo na papiru.Bucov se lovio u mrestu bez ikakvih skrupula,uostalom,i smuđ i ostala plemenita riba ne ostaju pošteđeni.Mreže su razapete na sve strane i nemaju veze sa propisanim distancama i veličinama.Strukovi,koji se nekim apsurdnim zakonitostima nalaze na spisku alaskih alata,povređuju i sakate ribu.Sve u svemu,žalosno i za gledanje,i razmišljanje o tome sa mušičarske strane gledišta.