Shimano Biocraft

Aco

Junior member
Učlanjen(a)
05.07.2006.
Broj reagovanja
0
Interesuje me kakvog je kvaliteta ova struna i kakva je razlika izmedju obicnog bocrafta i biocrafta XT.Nabavio sam 3 pakovanja,2 XT i jedan obicni i spoljasnu razliku neprimecujem.Primetna razlika je u boji i duzini (XP 32 m a obicni 25 m).
Takodje stoji da je XP Aero Taper a drugi je Weight Forward Taper.Oba su WF.

http://img294.imageshack.us/img294/2210/pict0009nz6.jpg

Aco

Junior member
Učlanjen(a)
05.07.2006.
Broj reagovanja
0
Ljudi pa zar niko nista ne zna o ovoj struni???

M

Mr.Zakula

Guest
Koristio sam biocraft konac,ustvari josh ga koristim i zadovoljan sam bacachkim karakteristikama,sasvim solidan konac.O XP modelu ne znam mnogo,ali mogu da ti kazem da je to usavrshena varijanta,koja se koristi za vece distance.Chuo sam ili prochitao (ne znam tachno) da je i povrshina ovog novog biocrafta predjena nekim teflonom ako se ne varam,koji je doprineo koncu da bolje "curi" kroz provodnike.I josh neshto,a shto je vazno,je to da ispod povrshine konca postoji neki narochiti sloj celija koje su ispunjene nekim gelom,koji za vreme upotrebe izlazi na teflonsku povrshinu i dodatno podmazuje i shtiti konac od pucanja i drugih tehnichkih oshtecenja.Pozdrav.

Aco

Junior member
Učlanjen(a)
05.07.2006.
Broj reagovanja
0
Hvala na odgovoru!
Znaci ipak je dobra struna i moze da mi lepo posluzi.

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Ja sam danas kupio biocraft xta strunu WF6F.Prvo što me privuklo je cijena od 25E.Druga stvar je pakovanje te strune.Radi se o tome da dolazi u izvrsnoj kutiji za muve.I to su osnovni razlozi zbog kojih sam je kupio.Naravno,odmah je namotana na čekrk i zavitlana po dvorištu.
Rezime,pomislio sam da sam iznenada pogledan odozgo i da znam da bacam.
Poručio sam odmah i DT3F,dok se prodavac ne predomisli.
Kolika je trajnost ne znam,ali pošto sam je (wf6f) planirao za more,obavijestit ću vas oko nove godine.

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Izvinite,jer nisam baš vješt u ovim kompjuterskim igrarijama.
Strunu možete naći na www.shimano.com

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
E Zeko, meni bas treba #6 za bucka i stujanu, jel si je probao na vodi il samo na livadi?
Uskoro treba tetka iz Kenjade da mi donese #6 SA, ali ne znam da li je nasla tu koju sma joj trazio mozda mi donese neku drugu #6, u svakom slucaju ako budes dolazio na druzenje u BG ponesi Shimana da vidmio ciji je duzi (mislim izbacaj). Ja do sad od Shiman imam samo menjace na bajsu i ne mogu da se zalim, ali cujem da im musicarski pribor nije bas tako sjajan ko ostali ribolovni i delovi za bicikle! :)

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Dolazim i donet ću je u bg.Mada ja mislim da mi malo preterujemo.Pa nije šimano neko ko je juče počeo da radi.Struna je za te pare više nego dobra,kao što sam rekao.E sad,ima ljudi koji vole vw a ima i onih koji ga nemogu vidjet očima.Koliko ljudi toliko ćudi,jbg.A za bucu i štuju je više nego extra,a to ćemo uskoro saznati jer je otišla na lov basa na sjeveru bačke.Izvještaj slijedi,vrlo detaljan.

eurofish

Senior member
Učlanjen(a)
01.10.2006.
Broj reagovanja
0
shimano kanapi su odlicni za susenje vesa , izuzetno dugotrajni , a bogami i jaki dobro izdrzava teret mokrog vesa :D

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Vidi momčino kako stoje stvari.Doduše ja to već napisah,al netragom nestade.
Dane i ja samo i danas ,kao i mnogih drugih dana ,testirali travu oko moje kuće.U igri su ovaj put bile dve strune u klasi 6.Jedna je taj kanap za sušenje veša a druga gancika nov,stigo iz mrske mi USA,Allbright(olbrajt),al ne madlen.Oba wf6.Ameri su prvo skratili svoju sa 90 na 85 stopa.A Japosi svoju produžili na 32 metra.Ti,Sale ,naravno,znaš kolike su normalne mjere dužine za strune te klase.
E,sad...Moja (shimano) je već lovila i basa i štuku.Priča da se prlja ode u vjetar,nema od te ljubavi ništa.Prlja se kao i bilo koja druga.Druga,ova amerikanka,nije bila još ni namotana.Na dva štapa,dan craft i browing,bile okačene obje.Amerikanaka ni prići shimanu.
Dozvoljavam probu u mom dvorištu ko god i kad god je zainteresovan,da ne bi bilo da lupam.A uskoro će stići i SA,pa će biti izvršena i ta usporedba.A ja nisam trgovac,i NIKAD ne lažem.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Odlicno Zeko. Nego jel si baco strimere po vetru sa Biocraftom, kakva je u takvim situcacijama?
:tbumb: :bye:

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Nisam,stokice,tek se spremam krajem oktobra za budvu,pa ću onda tamo da isprobam sve moguće varijante.Ali mislim da neće biti problema sa strimerom,koliko možda,sa vjetrom,koji će mi predstavljati ,vjerujem i to,problem.

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Da li sem sestice taj Shimano snjur moze da se nadje i u drugim klasama (npr. #4) i u DT varijanti? Za pecanje po kamenitim brzacima, a posebno sa mojom spretnoscu, gazenjem i sl. ona vec dolazi u domen pozeljnih, posebno ako je prihvatljive cene. I samo te molim, ako te ne mrzi, okarakterisi stapove koje si pomenuo, nisam toliki "strucnjak" da bas znam sve motkice koje postoje: brzi, medium fast, ili ka slow? Da li je struna tezinom u svojoj klasi, ka laksoj ili ka tezoj? Kako deluje na originalnu deklarisanu akciju stapa? Takodje, bilo bi od koristi znati i da li dobro pliva; ako se dobro secam, ti si bas, Zeko, imao problem sa onom Cortland "tri trojke" sto je bila prilicno sinking, suprotno deklarisanom (moja se izvezbala i vec pliva i "leptir"  :D). Unapred hvala na gnjavezu.

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Što se tiče ostalih klasa ima valjda sve.Ja sam poručio i za nekog poznanika,koji ju je poslje otkazao,dt3 a za sebe i dt3 i dt4.Vidio sam kod Zorana(lik koji ih slučajno nabavio) i neke tonuće i intermedija varijante iste strune.Struna ima po sebineke kanaliće,kao da je naborana,koji su izazvali sumnju da bi mogli lako da se puna prljavštinom.Nema ništa od toga.Za sad lepo pliva,šta će biti kad ostari,pojma nemam.Probao sam samo ovu klasu,i mislim,prema štapovima da je striktno ta klasa,tj 6.Štapovi su bili Dan Craft,brzo brz,i Browing,srednje brz.Oba su je bacala više nego dobro,s malo prednosti na strni Dan Crafta.
U dt varijanti,ovaj shimano je neke plave boje,dok je u wf bež.
Što se tiče Cortland 333,struna je jadna prošla neku žešću torturu,bila sva izlomljena,jednom rječju - sjebana.Valjda zato i nije plivala,jer koga god sam pitao,svi su je hvalili.
Još jedna stvar.Poređujući gore one dve strune,ispade da amerikanka ne valja ništa.To je samo moj neki otpor ka fensi stvarima iz USA.Znam ja da ima i tamo nekih dobrih i ljudi i stvari,al jbg.Ne sviđaju mi se bombe i njihovo punjenje.Uglavnom,s mojim ispodprosečnom umijećem u bacanju,odleti ona čitava i još malo bekinga.Znači da valja,s obzirom na cijenu,koja tamo iznosi 59$,i mora.A i boja joj je s moje strane bolja,šartrez.

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
144
Probao sam Biocraft (ne ovaj najnoviji) i nije los konac mada mi ne uliva neku sigurnost. Ali od kada pecam na SA Ultra 4, mogu slobodno da kazem da za mene u ovom trenutku bolji proizvodjac ne postoji.

Vrh Dno