Tema zrela za brisanje, ali meni simpatična jer videh da nisam jedini koji ima problema da od dobrog varaličara pređe u mušičara početnika. Ja sam inače to uradio još pre 10 godina i celu jednu sezonu mušičario klenove na Nišavi, Moravi, Pinjosu, barama kraj ovih reka, Bovanskom jezeru (tamo sam čak i najbolje prošo iako retko ko mušičari klenove na Bovnu), ali mi je mnogo smetalo što sam bio totalni diletant i na kraju sam odustao... valjda i zato što mi niko osim druga sa banjske rampe (Bojan, neki ga znaju) nije pokazao detaljnije šta i kako, već sam sve sam improvizovao i učio... Zato i ništa nisam naučio...
Inače prilično sam siguran da neću ostaviti varaličarenje, bar ne lov soma i smuđa (njam, njam, baš sam danas jeo moravskog soma), kao i lov bodorke i deverike na jezeru na plovak i još neke drage mi vidove ribolova...
Ih, kolki komentar, šteta što će da litne... A da prebacimo temu i Španska mušica ili Pitanja početnika (varaličara ) ili negde drugde i promenimo naslov u Prelazak sa varaličarenja na mušičarenje?
p.s. Što se tiče udica - ja sam sve svoje trokrake na varalicama za klena i pastrmku prepravio u dvokrake, pa čak i jednokrake. Ribe se mnogo manje povređuju i lakše i brže otkačinju, što je naročito važno za pastrmke koje sve od reda vraćam. Ups, opet krenuh o varalicama... :-[