shimano hyperloop spinning 2.10m 10-30g

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ako ste pocetnici u zabacivanju i trenutno nemate nekoga da vma pomogne u zivo evo pogledajte tehnike zabacivanje....moze se mnogo nauciti i prociteti http://www.virtualflycasting.com/title.

O tome je več bila tema na http://www.musicarenje.org/index.php?option=com_smf&Itemid=26&topic=959.0

Ovde ima dosta obrađenih tema o bacanju http://www.musicarenje.org/index.php?option=com_smf&Itemid=26&board=3.0

Veso2

Junior member
Učlanjen(a)
25.06.2007.
Broj reagovanja
0
Sjekloca je napisao(la):
Dakle, ovako:

klasicna varalica (bar one na koje mi mislimo) je vestacki mamac u vidu ribice, zabe, skakavca, kasike, leptira...

klasicna vestacka musica je vestacki mamac u vidu mrava, musice, ostalih insekata, ribica, miseva (strimeri)...

I JEDNE I DRUGE SU VARALICA, s jedinom razlikom sto klasicne varalice imaju trokrake ili dvokrake udice, a musice imaju jednokraku udicu... i naravno, razlikuju se u tezini.

Jel' sam nesto pogresio???

Pa, i jesi.. Musica ima i sa dvokrakim udicama! I ima ih koje su teze od neke manje varalice..

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ima i sa tri udice  :D prvi strimer kojega sam ja kupio dok sam još studirao bio je vezan na trokrakoj udici  :doh:  :D 

ja sam mušičario i sa bolognjezom i s blinkerom i sa direktašem ali pun užitak/doživljaj/ono pravo je sa mahačem i čekrkom  ;)

:bye:

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Tema zrela za brisanje, ali meni simpatična jer videh da nisam jedini koji ima problema da od dobrog varaličara pređe u mušičara početnika. Ja sam inače to uradio još pre 10 godina i celu jednu sezonu mušičario klenove na Nišavi, Moravi, Pinjosu, barama kraj ovih reka, Bovanskom jezeru (tamo sam čak i najbolje prošo iako retko ko mušičari klenove na Bovnu), ali mi je mnogo smetalo što sam bio totalni diletant i na kraju sam odustao... valjda i zato što mi niko osim druga sa banjske rampe (Bojan, neki ga znaju) nije pokazao detaljnije šta i kako, već sam sve sam improvizovao i učio... Zato i ništa nisam naučio...  :doh:

Inače prilično sam siguran da neću ostaviti varaličarenje, bar ne lov soma i smuđa (njam, njam, baš sam danas jeo moravskog soma), kao i lov bodorke i deverike na jezeru na plovak i još neke drage mi vidove ribolova...

Ih, kolki komentar, šteta što će da litne... A da prebacimo temu i Španska mušica ili Pitanja početnika (varaličara ) ili negde drugde i promenimo naslov u Prelazak sa varaličarenja na mušičarenje?  :D

p.s. Što se tiče udica - ja sam sve svoje trokrake na varalicama za klena i pastrmku prepravio u dvokrake, pa čak i jednokrake. Ribe se mnogo manje povređuju i lakše i brže otkačinju, što je naročito važno za pastrmke koje sve od reda vraćam. Ups, opet krenuh o varalicama...  :-[

asader

Senior member
Učlanjen(a)
08.10.2007.
Broj reagovanja
0
Posto vidim da su me pojedini pogresno shvatili  :doh: ajde da pojasnim je sam prvenstveno musicar,radim svoje musice,na koje uspjesno lovim zadnjih 7 godina odkada sam i poceo intenzivno da odlazim na vodu.
Znaci nisam dobar varalicar nego pocetnik i ako sam ja vidio neku car u varalicarenju i namjeravam da se bavim i tim vidom ribolova to ne znaci da necu i dalje musicarit. :nowink:
Posto se u ovoj temi pocela vodit rasprava o dvo-tro krakim udicama,vestackim musicama i varalicama predlazem administratorima da izbrisu istu jer vjerujem da niko nece zaplakati za njom
toliko od mene asader  :hammer: :smoke:has spoken

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
SVi bi da prelaze na mušičarenje. Ja znam primere čak i da ljudi sa mušičarenja pređu na druge oblike ribolova. Evo ja ću biti dobar primer. Danas mi otpade ruka bacajući teške štukaroške strimere kroz vetar. Naiđe jedan sa varalicom, ni čizme nema, i fijuuu, pa mota li mota. Kaže, juče ulovio tri štuke, sve preko 2 kila. Neki na kedera love još krupnije.
Tako ću i ja, kada mi popucaju sve tetive na desnoj ruci. Neke su izgleda već otkačene, ali ću izdržati još par sezona. Posle ću sve ribe da lovim iz stolice na rasklapanje.
Sedneš na dupe, pustiš turbo-folk- radio, zakačiš Betta splendens ispod kičme na trokraku i pljas, pored granja. Skineš majicu, pa se sunčaš. Ako naiđe neki mušičar da talasa baru, sačmara će da radi! :rambo: :machinegun:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
:D bolje bre da razvučeš par vrški i loviš prave ribe...ako se uželiš bacanja onda umesto bacanja muve bacaj sačmu (mrežu)  :tbumb: na babuške po niskoj vodi košaranje  :D...mreće, harpuni, luk i strela  :yeswink:

asader

Senior member
Učlanjen(a)
08.10.2007.
Broj reagovanja
0
Samo da ne pocne dinamit da radu mix :doh: :bleh:
Da ne bude "mlada partizanka bombe bacala" :hammer: :hammer: :hammer:
Ozbiljno i mene tuga uhvati kad izadjem na vodu i vidim svakojake likove sa cunovima(pricam o Moraci)
kako bacaju parnice i vrse a o mrezama ne smem ni da mislim.
Na primjer prije 2god. izadje clanak u Pobjedu da je na jednom djelu Zete pronadjena mekousna pastrmka i kao zastitit ce je jer je endemska vrsta.
Niti su postavili cuvare na taj reon niti table o zabranu vec je posle samo 7 dana radila struja,mreze,dinamit i
ko zna sta vec nije sad je nema ni za lijeka tuga i zalost. :drool:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
AKo imaš slike Morače, daj odmah! Ja sam mušičario na njoj i proglasio sam je najpogodnijom, najlepšom i najboljom rekom za mušičarenje pastrmki, koju sam ikad posetio.

asader

Senior member
Učlanjen(a)
08.10.2007.
Broj reagovanja
0
imam trenutno samo ove ali kad budem izlazio na vodu napravit cu par finih fotografija.
Reci mi gdje si lovio koji teren?

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ja sam lovio kod Međurečja (ili Međuriječija- ne znam ijekavski :doh:), a ti treba da naučiš da otvaraš nove teme na forumu. :yeswink:
Da li ću opet ja da otvorim "Reke", pa da kliknem na "NewTopic", pa da dam naslov "Morača" i postavim slike i tekst na pravo mesto ili ćeš ti, pobratime slatki?  :smoke:
Molim te da probaš sam. Ako ti uspe, pisaću čak i o prolasku kroz zabranjeni kanjon Mrtv.... :hammer:
Hvala za slike, u svakom slučaju. Već znaš da obožavam Moraču, mada je riba u njoj sve ređa životinja.

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Mixmaster je napisao(la):
AKo imaš slike Morače, daj odmah! Ja sam mušičario na njoj i proglasio sam je najpogodnijom, najlepšom i najboljom rekom za mušičarenje pastrmki, koju sam ikad posetio.
Ja vidim da si mu ti postavio pitanje u ovoj temi, tako da zvocas bespotrebno. Ali nebrini, iz ove teme su se izrodile fine koje cu ovih dana da iseckam!

asader

Senior member
Učlanjen(a)
08.10.2007.
Broj reagovanja
0
Mix imam osjecaj da si ti neko staro Dzangrizalo :hammer: :hammer: :hammer:
A ako i nisi no si mlad zapitaj se koji starac u tebe cuci :p :p

Aj sad ozbiljno trazio si slike i ja sam ih postavio a kad budem isao na vodu drage cu volje slikat i postavit u novu temu. Mada ovo je period kad mi je tesko nacxi vremena za ribololov a voda mi je na svega 3 min od kuce :doh:

Pozdrav  :bleh:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ma samo sam hteo da ti objasnim kako da postaviš novu temu, ako ne znaš. Kakvo džangrizalo, koji vam je mayfly? :doh:

Vrh Dno