Skobalj

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Musicareci danas skobalja non-stop sam morao da menjam nacin vodjenja nimfe.Naleteo sam na jato koje je napadalo nimfu samo ako bih je pustio slobodno  niz vodu,svako potezanje,zatezanje i promena pravca toliko bi poplasili jato da bi se riba odmah povlacila.Drugo jato nekih 20 metara uzvodno:prolazi gamarus pored riba bez napada,dajem mu zivost sitnim trzajima i zalecu se po dve-tri ribe.Neverovatno.Jos kad je poceo protfis da izlece iz jata skobalja.

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Fino, fino, druže Zveki!  :tbumb: Verujem da ti je to menjanje taktike učinilo ribolov još zanimljivijim!

Nego može li slika imitacije račića koju si koristio? Na udici koje veličine?

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Sliku sam stavio u danas sam vezivao.Potpuno sam poludeo za skobaljom,toliko je obazriv dok prilazi nimfici da nemam reci,udara na svim dubinama,ponekad cim nimfa padne,nekad u srednjem sloju,nekad dole,uglavnom su svi zakaceni na samom rubu usta,dosta njih i spadne,ali zato protfis guta do stomaka.Danas sam zakacio pet protfisa i svi su napadali strahovito,jedva sam im vadio udicu iz usta,medjutim pravi se jos ne pokazuju,kako protfis tako i skobi.

Mladen

Full member
Učlanjen(a)
16.04.2007.
Broj reagovanja
35
Jesi li ga pecao samo "na vidjeno" ili si ga i lovio na delovima gde ga ne vidis?
Pretpostavljam da si bacao nimfe od 14 i sitnije?

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Na vidjeno,okuplja se na metar od obale,keja,udice su 12 cak i 10, jer ocekujem da pridje i krupan protfis koji voli gamarusa na tim udicama,bar sam krupnije prosle godine tako hvatao.

brankoogi

Senior member
Učlanjen(a)
06.08.2008.
Broj reagovanja
0
na limu sam hvatao skobalja na nimfu ali najbolje kad jr voda "sjera"(ni bistra ni mutna).nađeš plitak brzak i bacaš.evo i slike,svi su uhvaćeni na nimfu.

Prilozi

• DSC01421.JPG
    DSC01421.JPG
    475,7 KB · Pregleda: 528

brankoogi

Senior member
Učlanjen(a)
06.08.2008.
Broj reagovanja
0
famozni ako su ovo skobaljcici voleo bih da vidim kakve to ti škobaljčine loviš

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
brankoogi nemoj da si skrt na recima.Koja nimfa, tehnika.....?

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Sjajan ulov na to sam mislio,a skobalje sa Nisave ces veoma skoro da upoznas.... :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
brankoogi je napisao(la):
na limu sam hvatao skobalja na nimfu ali najbolje kad jr voda "sjera"(ni bistra ni mutna).nađeš plitak brzak i bacaš.evo i slike,svi su uhvaćeni na nimfu.
Ja sam na Limu boravio nedelju dana i svakodnevno lovio sitnije skobalje i to na suvu muvu. To je jedna od reka koje su odlične za mušičarenje skobalja. Nažalost, nisu sve takve.

Mladen

Full member
Učlanjen(a)
16.04.2007.
Broj reagovanja
35
Lepi komadi.
Ja sam ga lovio pre neki dan na Limu uspesno. Uhvatio sam tri komada od kojih je jedan bio blizu 1kg, a ova dva bas mala. Sto je zanimljivo ja do sada nisam video na Limu da neko od plovkarosa uhvati na tvaru skobalja manje od 500gr. Verovatno sto onaj najsitniji pridje uz obalu i pocne da "glodari" po dnu.

Dobio sam svu trojicu na nimfe, pupa tulara na 16 (crvena guza, zuto telo, grudi zec) a drugi je bio isto pupa tulara na 14 (narandzasto telo, glava paun).

Jedino sto me je zezalo u lovu, jeste pucanje udica, koje su izgleda za suve muve... :doh:

Mladen

Full member
Učlanjen(a)
16.04.2007.
Broj reagovanja
35
Ovo sto Mix, je stvarno hardcore flyfishing. Jbg, ne moze to svako.

Znam da prolaze neki buzzeri i sl. musice na 16 i sitnijim udicama, ali moja preporuka je da ne posvecujete mnogo vremena tome...ipak moze da se osedi brzo. :'(

gasa

Junior member
Učlanjen(a)
04.03.2006.
Broj reagovanja
0
Danas sam slikao a sutra ću da pecam.Evo nekoliko slika čisto da vam bude krivo što ih svojim očima niste videli iskreno ja sam uživao!

Prilozi

• skobalji.jpg
    skobalji.jpg
    213,4 KB · Pregleda: 312
  • Šiljka ili ti mrena.jpg
    Šiljka ili ti mrena.jpg
    223,6 KB · Pregleda: 330

Zeko

Junior member
Učlanjen(a)
08.02.2009.
Broj reagovanja
0
dajte neke favorite od nimfi za skobalja u februaru mesecu ili bilo šta da nerviram plovkaroše .

Vrh Dno