Već par dana nosim jednu ideju u glavi i nikako da skupim dovoljno vremena da ju realizujem. Video sam mnogo lepih smeđih jednodnevki i mnogo njihovih imitacija (suve). Ovakvu kombinaciju materijala još nisam video ni na jednoj suvoj verziji. Ne znam mogu li se nazvati autorom ove jednodnevke (da ne ispadne da izmišljam toplu vodu). Rep je od microfibetsa, telo od fazanovog repa kojega sam porebrao u kontra stranu korenom smeđeg petla kojega nisam ogulio nego skoro do samog korena ošišao (naglšenih 8 abdomenalnih segmenata,
ko da je ribi realan broj važan
), thorax je od sivog zečijeg dubbinga, nogice smeđi petao i jarebica, krilo od cdc-a. Razmišljao sam da noge uradim samo od cdc-a i jarebice ali sam odlučio za ovu varijantu. Drugi put ču probati samo cdc i jarebicu za noge. Posle kada sam ju dovršio navrle kojekakve ideje glede usavršavanja. Za ovakvu muvu su morali stradati: jarebica, fazan, divlja patka, petao i zeko. Samo microfibets je sintetički
Mnogo krvava neka muva :-X A zamislite takvu kombinaciju samo da umesto fazanovog repa za telo uzmemo par fibri sive čaplje
i porebra se korenom grizli petla. Kako vam se ova čini?
Evo je, smeđa majska na udici TMC 102Y #12
evo i njene siluete

Evo je, smeđa majska na udici TMC 102Y #12
evo i njene siluete