Smuđ 2010

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Kakva lepa riba,hidrodinamična,tvrda,žilava!Udarac je bio kilav,nikakav,kao krupan smuđ kad kvrcne!Pretpostavljam da je ušlo jato pokušavajuči da pokupe nekog kedera!

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Zvezdane ili je haringa ili sabljar? To nije isto!!!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Jebem li ga brate,ovu ribu kod nas zovu i sabljarka i haringa!Eno slike pa nek neko razreši dilemu! :blush:

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
A da meni ovo sto si ulovio lici na sabljara ali malo si ga pokrio rukama pa ne vidim najbolje!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Morao sam da je držim tako,neobično je žilava i čvrsta,prava struja!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ja bi reko da je sabljar, več imamo i temu na forumu na tu ribicu...ja sam ih lovio na Dunavu sa obale i iz čamca ali nimficama....lepa riba Zvezdane. Ne naleče se na nju svaki dan. Ona tamani sve što mrda i može da proguta. Kada bi narasle do 5kg ili još bolje 10kg to bi bila opaka sportska riba  :D možda da je se ukrsti sa buvobom?!?!  :hammer:  :whistle:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Sinoć je u obalu ušla velika količina kedera pa je ova lepotica ušla sa srodnicima da se nahrani!Tako je kvrcnula da sam pomislio da je krupan smuđ,posebno jer je strimer napala u najjačoj matici pa je utisak bio potpuno pogrešan!Ko zna šta će do kraja ove sezone uleteti u dunavski plićak!Ne bih se žalio da lupi jedan vampir kapitalac! :lol:

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Dunavska hringa (Alosa caspia), jos se u Dunavu moze naci i Alosa immaculata. Ove dve vrste bi trebalo da se javljaju kod tebe jer im brana onemogucava odlazak uzvodno!

Sabljar(Pelecus cultratus)je iz porodice ciprinidae i ja sam ga jednom na Savi hvatao na male varalice.

Prilozi

• Alosa caspia.jpg
    Alosa caspia.jpg
    2,7 KB · Pregleda: 341
  • Pelecus cultratus.jpg
    Pelecus cultratus.jpg
    5,8 KB · Pregleda: 599

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Hvataju se i ovde sporadično na crva kod plovkaroša,ja sam ih nekada,doduše baš sitne komade,lovio na male mušice namenjene belici!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Sinoć, varalica vs mušica 3:3!
Dunav je bio strahovito veliki pa sam se zabrinuo da neću moći da spustim clousera do lovne dubine,ali pogrešio sam!Smuđ je bio metar,metar i po od površine,tako da je lupao!Iznenadila me dobra riba,napao je tako da sam imao utisak da je strimer zapeo u travu,nešto poput otežanog povlačenja,blago sam kontrirao u nedoumicii!Čim je krenulo pumpanje,a dobro je nabijao,setio sam se da kontriram još jednom,ali tada je bilo kasno!Sve u svemu,smuđ dobro radi,i njemu ove promene vodostaja i vrmena mnogo manje smetaju za razliku od bucova!

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Kako je krenulo imam feeling da ćeš ti da oboriš rekord u smudju ove sezone .....

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Na mestu na kome lovim smuđ je prosečne veličine,porcijaši!Međutim,ponekad zna da uleti i krupnija riba,mislim da je prošle,ili pretprošle godine kolega varaličar Paulić imao smuđa od 4 kg.,koji mu je napao varalicu na metar od obale!Znači,pitanje je trenutka kada treba biti na vodi!Do pre par dana smuđ je uzimao,napadao tako-tako,ali od kada mu bacam male clousere,napada vraški dobro!Čekam zahlađenje i stabilizaciju vodostaja,ako je to ove godine moguće uopšte,pa se nadam da će doći red na krupnije vampire!Još jedna stvar me oduševljava kod mušičarenja smuđa!To je njegov udarac!Potpun mrak,nijedno čulo nema toliko efekta kao čulo dodira,on tresne kratko,ribolovac je na ispitu, odgovor mora biti munjevit inače nema ribe!

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
svaka cast,covek!kakvo culo dodira ja imam,stajao bih celu noc i samo zabacivao.......osvanuo bih pokisle face i zestoko zaklet da vise ne lovim smudja nocu..... :D :D :D

Vrh Dno