Smuđ 2010

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Čestitam brate ,  :tbumb: ,pošto je meni smudj totalna ne poznanica u praksi ,kakav ti je to clouser na koji si ih dobijao ? koja je boja u pitanju? i veličina i tip udice?

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ovo je clouser na Mustadovoj udici,nisam siguran koja je veličina,ali strimer nema više od 4cm!Imam clousere u nekoliko veličina jer smuđ neće ni liznuti ako mu je strimer veči ili manji od prirodnog plena,tako da se prilagođavam situaciji na vodi,i veličini kedera koji je plen!Kad se keder spusti,ili nestane, forsiram veće strimere rađene na Gamakatsu 1 udici sa dugim vratom!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Hvala Gogo,sića je ovo!
Sećam se kako je nekad kod mene bilo teško uhvatiti kedera za dubinku!Početak devedesetih,priobalje Dunava vrvi od smuđa!Alasi,tada ih je bilo dvojica,nisu ulazili u obalu,mogli smo ih videti na pola Dunava!Kedera ne možeš da pronađeš,a kad ga dobiješ,jedan smuđ ti je zagarantovan!I to komadi od kilo i po,pa na gore!Danas ljudi bacaju dubinac,u kantama po sto kederčića,drežde po ceo dan bez udarca!Gde je ta riba?

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Možda su u pitanju sezonske promene, ne mislim na godišnje, već na sezone ovih ili onih riba koje se javljaju na svakih nekoliko godina.
Dešavalo se da klen nekoliko godina za redom ubedljivo količinski nadmašuje ostale ribe na Timoku, onda ga nekoliko godina ima veoma malo pa se opet pojavi. Tako je već godinama unazad. Trenutno je na S.Timoku dominantna dvoprugasta uklija ili kako je mi zovemo pločajka, njih sada ima 100.000 komada u 10m reke.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Večeras uhvatih jednog malečkog.Ubi me vetar!

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
zvezdan je napisao(la):
Danas ljudi bacaju dubinac,u kantama po sto kederčića,drežde po ceo dan bez udarca!Gde je ta riba?
Po restoranima i privatnim zamrzivačima ....

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Na svu srecu smudja od svih nasih grabljivica verovatno ima najvise i ako je omiljena recna riba na trpezi, jer naseljava nase najvece reke, cesto se drzi dubine i teskih terena koji zahtevaju dosta ulozenih sredstava(camac, pribor itd) a i vestine pa nije toliko sklon izlovljavanju poput stuke, pastrmke itd.
U zadnje vreme se bas lepo hvata na dosta mesta na Dunavu kako cujem, a i ja sam takodje lepo prolazio.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Sinoć dva ovakva.Pobegao sam nakon sat vremena jer je bilo neverovatno hladno.Na površini nije bilo nikakve aktivnosti,pa sam ga tražio dole.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Prekrasan! Svaka čast! Gde i na kakvo strimerče si ga bocnuo?

Kod mene na jezeru je odavno neaktivan kod obale, sav se povukao duboko i daleko od obale.

Markovic

Full member
Učlanjen(a)
11.02.2008.
Broj reagovanja
0
Mlava, na zuto belog divera. Ganjao sam ga sat vremena sve u jednu tacku, coktao po povrsini ko u sred leta.
Malo je falilo da odustanem, posto sam se smrzo ko ona stvar.A vetar nije imao dusu , pala su jos dvea komada odma posle njega.

Vrh Dno