Smuđ 2010

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Markoviću,napiši nešto o samom ribolovu.Kakav je bio udarac,borba...?

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Tek mi je sad proradio org nakon promjene servera, pa nisam prije vidio, Markoviću  :respect:  :tbumb: :tbumb:
Ja sinoć bio i smrrrrrzzzzooooo se al ništa, ni da se javi, jutros me Gjors savjetuje da probam ujutro jer je na ovu mjenu sada povoljnije u jutarnjim satima. Kaže on meni za sinoć : "ko da si biro najgore vrijeme za ribolov" pa tako je i bilo, dok sam se izvukao sa kamena do auta ukočio sam se od hladnoće. 

Markovic

Full member
Učlanjen(a)
11.02.2008.
Broj reagovanja
0
zvezdan je napisao(la):
Markoviću,napiši nešto o samom ribolovu.Kakav je bio udarac,borba...?

Aj da probam, mada nisam vičan bez gestikulacije. :doh:

Pobegao sam  na vodu negde oko 16 i 30 sa namerom da ćapim nekog bucova ili štuku.
Pogled na vodu blagi očaj, bucova ni za lek, ali voda u porastu taman kako treba za štuku, koja se po
takvom vodostaju nabija u pojas trave. Probao jedno sat vremena i ćapim dve malecne štuje. Ali. konstantno čujem da negde bućka i nikako da provalim gde, jer vetar pravi talase, pa ne mogu da snimim. Pogled non-stop luta dok vuckaram strimer. Nikako da snimim gde se to javlja. Polako crv u glavi radi, kaže: "Beži kuci, smrzo si se ko ona stvar". I na kraju ga poslušam.
Međutim, mrzi me da se krećem po mulju, pa krećem uz vodu da bi izbegao mulj. Deset metara sam napravio, kad snimim na sred vode izleće kederče. A posle i celo jato zelenaca pršti u lepezu. Znam, smuđ juri, pa reko daj da probam. I tako sat vremena pršti na sve strane, a ja menjam ko blesav strimera za strimerom. Te ovakav, te onakav, malo ova boja, malo ona boja, ma jok ni da me omiriše. Kontam nešto da probam daivera kojim sam ćapio one dve štukice.
Prvi zabac jok, drugi zabac cimnem jedno dva puta pa napravim pauzu. Da cimnem ponovo nece nesto, kao da sam
krpu zakačio. Delić sekunde je trajao rebus u mojoj glavi. Udri po  kontri ...tujeeeeeeeee.
Iz kontre štap se savija u kiflu i tromo se ispravlja. Računam mašala riba, nikako da ga vidim jer pumpa sve prema dnu.
I povremeno ceo štap zavibrira. Trajalo je to navlačenje jedno 5 min, dok se nisam setio da mi je predvez 0.30 mm i na kraju sajla. Mislio sam samo malo da probam da li hoce :doh:. Pa me mrzelo da prevezujem. Probam na silu i polako kreće ka meni. Ali se konstantno drži dna, pa mi prolazi koroz glavu da nije mozda brkata životinja (som). Bila su jedno dva-tri kratka bega od po pola metra i kreće prema površini. Prokuva se na jedno dve dužine štap, ali ne vidim jer pade debeli mrak. Probam još da forsiram, ali ne da se, odvešće mi jedno dva metra kanapa. Pa ponovo, prokuva na površini. Stanem malo sa forsiranjem  i osećam da ga štap sam  ispunpava. Nije to brka, mora da je smuđetina.
Polako ga sad privlači, mislim se u sebi. Nemoj da zajebeš situaciju, nece ti se pružiti druga prilika da imas takvog smuđa na štapu. Privukao sam ga na domašaj ruke. Šipak - mala mi ruka da ga obuhvatim, šta ću, guraj u škrge.
Kad sam ga digao iz vode mislio sam da ja preko 1 metra. Strašno poče adrenalin da me trese, to mi se odavno nije desilo. Polako sečem ka obali, a on miran ko bubica - ni da pisne. Spuštam ga u travu  i sam sebi  ne mogu da verujem da sam ćapio tolikog smuđa na musičarski pribor. Želja mi neda mira, i okrećem se da probam još malo :doh:.
Vrnem se otprilike tamo gde sam stajao i još dvaput se ponovi cela priča, samo što su igrači malo salabiji. Pa ne izlazim iz vode nego ih stavljam u striping basket. Tri komada - dosta je, idem sad definitivno kuci.
Kontam dok izlazim da sam namerno izvadio foto-aparat iz automobila. Jer pocinjem da tripujem da mi je maler. :doh:
Probam sa mojim mobilnim da slikam, jok neće, nema mogućnost da slika u mraku. Levo-desno gledam, da nije još neki fanatik na vodi da pozajmim foto-aparat. Izlazim na damu i vidim auto se približava. Mašem da stane i staje.
Prepoznajem  prijatelja koga nikako ne mogu da prebacim u mušičare - strašan tvisteraš. "Daj, Sale, majke ti, imas li foto aparat?" "Nema", kaže, "šta ce ti?"  "Pa da se slikam sa ribom, ludače". Pita šta sam ulovio i sllazimo niz damu. I vadi mobilni da slika, kad je video smuđeve, šok - ne može da veruje. "To sve na taj hula-hup?" "Ma jok, rukama sam ganjao po obali", odgovaram. Pravimo fotke i odlazimo na piće u obližnju kafanicu da častim, jer su to prvi ozbiljni smuđevi sa mušičarskim priborom koje sam ćapio.

To jo to otrilike :lol:
P.S.
Ovo su prve tri ribe koje sam doneo kući otkako mušičarim.
I da, merke sam zaboravio: 48, 56 i 71 cm.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
E ako su ti prve neka si ih odne kući, al nemoj više  :nowink: , šalim se , radi s njima što ti drago, al da si uživao vjerujem ti jer sam to prošao, adrenalin, puno udaraca i puno riba u hladnoj noći, (pa negdje u ovo vrijeme 2008.), ma siguran sam da si ostao još vani da bi ih imao bar još toliko ako ne i više. Alal ti vera Markoviću, krasna pričica, krasni ulovi. :tbumb: Nego zabilježi si datum, vodostaj , vrijeme... i urami fotke, ne dešava se to tako često.

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
tek sad procitah ovo o smudjini,stvarno svaka cas' na OVAKVOM smudju!!!!cestitke!!! :tbumb: :tbumb: :tbumb:

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Evo jednog smuđarca od juče. Još jedan lični rekord.  :lol:
Kličevac, ispod Ramske tvrđave.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
:tbumb: lepo lepo, svaka čast lazzo! Ali to je samo zbog novog štapa, na to je pao  ;)

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Lepa riba ,čestitka ...  ali mogla je fotka malo bolje da se odradi .

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
  Bravo Lakane, Dunav je zakon  :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb:

slike sa onim manjima nisi hteo da stavljas jel?

Vrh Dno