Iako baš ovu verziju strimera nisam isprobao mogu reči da je fenomenalan i toplo ga preporučujem se sledeču sezonu. Jednom prilikom dok sam lovio neke nimfice na Savi bohinjki malo sam se ustavio da odmorim. Upravo u tom vremenu neki talijani (mušičari) se pojaviše iz nekog grmlja kroz koje su se provlačili. Nešto su brbljali i jedva koju desetu reč sam nešto razumeo

Bilisu mi vrlo blizu i mogao sam tačno videti šta veže. Prstom je jedan nešto pokazivao (naravno beše to lepa/poveča riba). Vidim veže nekog strimera od marabou-a. Beše to mnogo nabuđen strimer. Naravno 5 centimetarski jer duži nisu dozvoljeni osim u periodu lova na mladice. Uzeo je dakle najdebljeg/najnabuđenijeg/"najmasnijeg" strimerčiča jer beše riba povelika. Ova jedan se malo umaknuo ovaj prišunjao...par zabačaja/pokušaja i navodi strimera na pravo mesto i booooom...štap se savija do maximuma. Kada je riba bila več malo umorena priđem da vidim jel potočara, kalifa, zlatovčica, kakav sulčič ili pak štuja...i ono prelepa potočara garant kakvih 60+cm...ovaj sav ushičen pokuša ribu što pre navuči u meredov ali ova napravi još jedan nagli beg i puče predvez...ne znam talijanski ali to što je posle u ljutni govorio sigurno su bile psovke upućene samom sebi

...Poslje sam otkrio vrlo sličnu muvu/strimera. Odlična za slano i slatko mušičarenje. Ime joj je Snappy Poodle. Na jednom svom dvd-u i Oliver E. ju prikazuje (vezanje, tehniku lova i njenu akciju). Lovan i jednostavan strimer.
Od materijala za rep i leđa se koristi marabou, za telo namotano oko udice sam koristio pearl chenille. Glava je epoxy i one moje holo oči. O. E. Koristi sintetički dubbing sličan ovom mom chenillu ali ja sam se odlučio za chenille jer je jednostavnije i brže namotati

a i trebat če mi za gurglere

Inače glava kod originala se radi od TUNGSTEN CONE HEADS. Neke takve glave imaju i oči što strimeru da još lepši i življi akcent. Marabou kada nameštate prvo se učvrsti rep, posle sintetičkim flash dubbingom uradite telo ili još jednostavnije namotate chenille (kao sto sam to ja uradio), posle toga izaberete nekoliko lepih/bogatih marabou pera i onda u par segmenata formirate leđa ali da se ne vidi razmak pera. Posle toga stavite tungsten cone glave i kapnete to super lepkom, Možete glavu raditi i drugačije npr. kao ja

Konac neka bude beo da se be vidi kroz svetliji deo strimera (stomak). Posle to sve (segmente gde ste vezali marabou) možete osigurati kapljicom super lepka.
Ovaj drugi od grizli marabua i pink stomaka od namotanog flash materijala je još jedna moja verzija istog strimera.
Največi razlog zbog kojega sam se odlučio raditi ovog strimera je to što ima vrlo lepu akciju u vodi i izgleda kao masan zalogaj. Iako se uradi u dužini od samo 5cm mogu probati izmamiti i one veče ribe na salmonidnim revirima gde su duži strimeri zabranjeni. Posebno u mislima imam one metarske štuke koje sam video u Bohinjki. Ako več moram bacati najvšie 5cm strimere onda neka to bude što konkretnije
Naravno, za leđa se da koristiti svašta....npr. zonker strips, ali originalno (koliko mi je znano) radi se od marabou-a koji u vodi ima perfektan rad/akciju.