"Spin & Fly" magazin - kritike, pohvale, predlozi...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Prle

Senior member
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Broj reagovanja
0
Broj 5 je fantazija. Al, Zvezdan, Sebastian i Sale su poslali odlicne tekstove. Svaka cast.  :tbumb:

drogi

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2008.
Broj reagovanja
1
Ovaj broj je katastrofa, baram za mene.
Malo musicarskkih tekstova, Zvezdan, Sebastian i Al su odlicno napisali tekstove ali to je to.
Treba da se zove spin and Marketing, puno varalica i reklama, ceo broj, ja shvatam da se od toga zivi ali baram povecajte broj strana, Športski ribolov je za 150din mnogo bolji...
Definitivno nisam vise kupac...

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Moguće da je Športski Ribolov bolji, ali je eto zbog lošeg poslovanja propao... I iskreno mi je žao, nabavljao sam taj magazin skoro redovno.  :(

A procenat mušičarskih tekstova (koji kod nas varira između 30-40%) diktiraju raznorazni uslovi. Na jednog mušičara dolazi bar 5 varaličara, tako da ako bismo hteli da taj odnos bude ni po babi, ni po stričevima, ni po ljubavi prema mušičarenju, već po zakonima tržišta, odnos treba da bude 4:1 u korist varki, tj da ima max 20% Fly textova.

Kompromis između ljubavi prema mušičarenju i poštovanja Fly dela čitalaca, sa jedne strane, i uspešnog poslovanja u vreme raznoraznih (belo)svetskih kriza, sa druge strane, je trenutna zastupljenost Fly tekstova sa nekih 30-40%.

To je to, i to se neće bitnije menjati, pa kome je to malo neka jednostavno ne kupuje magazin, mnogo prosto.  ;)

Što se predloga za povećanje broja strana tiče sa porastom broja reklama tiče: broj reklamica je najviše skočio uoči izlaska 4. broja i tada smo broj strana povećali za čak 8. A došlo je recimo 2-3 strane novih reklama. To je princip koji ćemo poštovati. Jednog dana magazin može imati 50 strana reklama i 100 strana tekstova, dakle skupa 150, a i dalje će koštati 2-2,5 eura, jer ove reklame otplaćuju štampanje textova. A da nema reklama, magazin od 100 strana bi morao da košta bar 4 eura. Dakle, sve te reklamicu se nešto što omogućava da bude sve više i više textova, a da cena magazina ne raste.

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
ko hoce neka cita,ko nece,nek sedne i cuti......ima toliko raznih revija i magazina pa svakom svoje......
za mene j magazin odlican i osmisljen bas po mom,a verujem i ukusu mnogih sportskih ribolovaca.....malo ovog,malo onog.....a i reklame nisu losa stvar jer do pre par meseci nisam ni znao gde kupiti musicarsku opremu ali eto...malo citanja i tu smo......
sad ja bezveze drvim,poenta je da je magazin sasvim ok...i vise od toga. :tbumb:

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Ljudima treba reci u lice ako imas nesto da im kazes ili u suprotnom cutis - zato cu ja ovako javno

Casopis kao casopis je sasvim korektan, nekad bolji nekad manje dobar ali sve u svemu ok

Nisam zadovoljan odnosom (konkretno) Gocija - U startu cu da se ogradim od materijalne konotacije mog pisanja jer je nema i nije sustina u tome.
Obecano mi je nekoliko prvih brojeva (1. i 2.) kao poklon za nase kolege musicare u Kragujevcu cisto malo radi afirmacije ovog naseg lepog sporta, da zainteresujemo ljude, da se aktiviraju na vodi i na forumima...sva iskustva su dobrodosla...
Ostalo je prazno obecanje... ako mene nije mrzelo da obilazim radnje po gradu i da se raspitujem ko je raspolozen da prodaje pomenuti magazin onda ni vas nije trebalo da mrzi da posaljate par tih brojeva... problem je u tome sto sam ljudima obecao te casopise a nisam odrzao obecanje...

I nisam ovo napisao zato sto ocekujem ikakve brojeve, to je za mene zavrsena prica
Da se razumemo, mi smo gospoda kupci i nemojte to da zaboravite

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Eto ti sad...  :(

A ja sam razočaran poštom Srbije jer dobar deo magazina nikad ne stigne, a ja ne postižem da sve ljude kojima pošaljem magazin pozovem i proverim da li je stiglo.

Evo pre nedelju dana me zove Kepan iz Kruševca (radnja "Keder"), pita "Goci oće li napokon taj broj 5, traže ljudi već mesec dana", a ja mu kažem da sam poslao pre mesec dana 5 komada... Nije stiglo ni ni 5 komada u jednu radnju u Zemunu...  :(

Mislim da sam ti poslao 10 komada broja 1 još pre jedno 2 meseca...

Evo pakujem opet, imaš po 3-4 komada od prva 3 broja, pa podeli drugarima kao što smo dogovorili. Treba da stignu sutra ili prekosutra.

Izvini na čekanju.  :blush:

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
E moj brate Strašni ,zamisli samo situaciju kad mi je naša retardirana pošta uzela i vratila nazad stegu za Ameriku koju sam platio skoro 100$ preko neta ,pa sam čekao na stegu otprilike 2 meseca jer se dvaput slala ovamo-tamo mesto 15ak dana kako je trebalo da bude ,još su je plus otpakivali da vide šta ima unutra..užas ,tako da 100% tvrdim da je tačno ovo što Goci kaže a i brate korektni su momci iz S&F uvek bili  ;)

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Bar je stigla. Meni su do sada zagubili bar 100 magazina... Od poslatih nekoliko hiljada.

Vrhunac je bio kada sam jednoj radnji poslao 10 magazina, a poštar doneo otvoren paket i u njemu 3 magazina. Prodavac je znao da treba stigne 10 magazina (bio i račun unutra) i nije hteo da primi, poštar odneo nekud, pa su i ta 3 zagubljena...  :doh:

I onda sam opet poslao 10...

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Goci ti lepo odi na bus pa lepo daj 100-200din soferu i nema da brines.Stizace ti magazini sve u sesnaest.

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Ne mere tako, kad izađe novi broj treba ga poslati u nekih 60 ribolovačkih radnji, a neće prodavci da čekaju na buskoj, niti se isplati platiti 100-200 din, kad je slanje poštom oko 50 din. Čak i uz zagubljenih 5% robe opet je jeftinije i lakše. Jednostavno: mora tako...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
lele lele, pa to je užas....takvo nešto bi ovde odmah na sudu završilo bez pitanja i pardona!

a ovo što šone kaže za stegu me je dodatno šokiralo  :eek: da čovek ne poveruje kakva stoka i debili rade na takvim mestima. Verujem Šone da si bio na kraju sa živcima. Takav primer je zastrašujuč. Šta da si naručio nekog finog zg-heliosa od oko 700$...možda bi ga "gospoda" otišla i probati malo na neku baru, malo plovak pa dubinac pa bi skontali da to nije baš za to i rekli bi kakav krš odštapa za tolike pare i još mu fali pola drške  :hammer: pa bi ga onda dobio nazad izgrebanog i štrokavog  :doh:  uz objašnjenje "mala nezgoda prilikom transporta"  :hammer:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno