[SPLITOVAN TOPIC] Offtopic

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Peppa je napisao(la):
@Mixmaster
mislim da je tvoja bojazan da ces da izgubis primat na sajtu dosta zasluzna za stanje na istom. Dzaba ti jedan vrhunski post, kada je sledecih 10 cisto nametanje misljenja, od kojih su mnoga laicka i pausalna.

Ne slažem se sa ovim. Svako iznosi svoje mišljenje i samim tim ga nameće čitaocu. Peppa, PedjaBG, Koky, Lucky...Moja razmišljanja možda imaju malo veću težinu, pa zbog toga i više smetaju neistomišljenicima. To ne bi smelo da me sprečava da iznosim svoja mišljenja sasvim slobodno, kao i manje istaknuti članovi.
Drugo, kako je Peppa pročitao moje bojazni? Peppa, pobratime, upravo ovako počinju problemi. Pišeš da se ja bojim da izgubim nekakav primat na sajtu. Kako si došao do te dijagnoze? Evo, hoćeš li da više ne pišem ništa, jedno dve-tri godine,kako bi novopečeni i "napredni" dostigli moj nivo- to jest "primat".
Da li treba da postavim poseban sajt, pa da tamo slobodno pišem ono što mislim, kako ne bih smetao?  ???
Dosadilo mi je da se raspravljam sa udruženom gomilom. Predlažem Lakiju, ako se i jednu trunčicu slaže sa ljudima koji me kritikuju, da iskopira sve moje postove i ostalo i prebaci na poseban sajt koji će biti rezervisan samo za mene. To je zaista jedini način da se oni koji nemaju blage veze sa mušičarenjem istaknu i steknu "primat". Sad im ja izgleda branim da pišu, a tada će biti slobodni  :hmmmm:. Laki, prijatelju, molim te oslobodi svoj sajt "budale"-Mixmastera i dozvoli ovoj gomili da se istakne. Vidiš li da im ja smetam?
Ispade da ja ugrožavam popularnost i kvalitet ovog sajta. ??? ??? ???
Momci, ni maloumnik ne bi poverovao u to, a posebno ne ja. Ubeđen sam da je istina potpuno obrnuta. Da li zaista neko pokušava da pomisli da ono što ja pišem zavisi od toga gde ću da ga napišem?
Laki, ili se obračunaj sa gomilom kojoj smeta samo jedna jedina stvar ili sa tim što im smeta- Mixmasterom. Iako su naizgled brojniji, ja neću pristati na bilo kakav plitkoumni kompromis. Biraj.

jankoj

Junior member
Učlanjen(a)
14.10.2007.
Broj reagovanja
0
Mixmaster je napisao(la):
Predlažem Lakiju, ako se i jednu trunčicu slaže sa ljudima koji me kritikuju, da iskopira sve moje postove i ostalo i prebaci na poseban sajt koji će biti rezervisan samo za mene.
Laki, ili se obračunaj sa gomilom kojoj smeta samo jedna jedina stvar ili sa tim što im smeta- Mixmasterom. Iako su naizgled brojniji, ja neću pristati na bilo kakav plitkoumni kompromis. Biraj.

Ovo ti je stvarno odlicna ideja Mix, samo se ne slazem sa time da Laki treba da kopira(fizikalise) za tebe, nek ti da formu nekog sajta al kopiraj(fizikazisi) sam i popunjavaj ga sa svime sto zelis.

I nije red da ga ucenjujes, da bira izmedju tebe i gomile...

Veso2

Junior member
Učlanjen(a)
25.06.2007.
Broj reagovanja
0
Najlakse je "pokupiti prnje" i nestati, ako se kome sta ne svidja..Usput malo (ili malo vise) izvrijedjati i lijevo i desno, tek tako da se prasina malo digne ako nista drugo. Medjutim, djavo nije tako crn kako izgleda, koliko god bilo "lupanja ko Maksim po diviziji".. Dobre volje da se stvari okrenu pravim tokom, a taj neki pravi tok je samo medjusobno uvazavanje i tolerancija, da, gentlementsvo koje (bi trebalo) krasi svakog musicara. I nista vise. Mnogi i ovdje, a i u ranijim prilikama i na drugim mjestima na forumu, gdje se vec svadja i prepucavanje selila, izrazavaju svoje negodovanje, ali i konkretne prijedloge da bi sadrzaji bili ono sto treba da budu, musicarski, a ne neko dokazivanje ko je veci i najveci musicar, ko ce kome da podvali, ko ce koga da istjera sa sajta. Ponavljam, a to je moj utisak, stvari ipak nisu tako crne niti su ljudi koje se napada, optuzuje, istjerava sa sajta, odlaze sami i t.d. neki krajnji negativci. Zbilja nemam namjeru ovdje niti koga optuzivati, a niti braniti, ali malo, malo vise razuma sa SVACIJE strane nikako ne moze da steti. Gospodin kojeg najvise napadate, sa razlogom ali i bez, sigurno moze daleko vise doprinjeti musicarskim temama, ako bar deset posto energije potrosene na prepucavanje upotrijebi na prave stvari!? Bolje receno, na pravi nacin, pokazajuci malo vise razumijevanja i za sagovornike i forum u cijelosti? Pa ako neko i jeste neki najveci, najboljji, najpametniji musicar, makar i samozvan, pa sta onda? Sta onda da rade svi oni drugi koji niti su najbolji, najpametniji, najveci? Da prestanu musicariti? Umjesto svega ovoga sto sam sad natrljao, radije bih pisao nesto o tehnici bacanja, ili citao jos pokoji od briljantnih tekstova slicnim onom iz topica "zasto (ili kako) sam postao musicar" - tamo gdje onaj djecak sa cocacolom cini svoje prve zabacaje... Tako nesto hocu da citam!

Amos

Senior member
Učlanjen(a)
20.03.2006.
Broj reagovanja
0
Ja ne znam cime sam te uplasio, moja primedba je bila dobronamerna. A to sto svoje neistomisljenike nazivas GOMILOM (a znas ti to i "bolje") i ucenjujes u okolo, govori u prilog mom opazanju. Ne moras da odes sa sajta - dobro ti ide. 
OVER AND OUT

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Veso2 je napisao(la):
Tako nesto hocu da citam!

Ako bilo ko želi da čita nešto čega nema, može vrlo jednostavno da započne novu temu, napiše ono što zna i upita ostale ono što ne zna. Veso2, probaj tako. Ja podržavam to, a daleko od toga da ometam. :tbumb:

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
Mixmaster je napisao(la):
...  Po meni on nije "hero member", kao što mu piše, jer je na brzinu ispisao 500 postova bez ikakvog sadržaja, već anonimni posetilac koji se trudi da uništi ovaj forum. Takvih ima nekoliko, ali on je najpodmukliji. Pametno radi i "poživeo" je najduže od svih njemu sličnih.

Jebote, a ja mislio da su teorije zavere, histeroidne fiksacije i ostala razna ludila ostala iza ovog naroda jos pre neku godinu....  :doh:

... Karlovac, Virovitica, Ogulin, Karlobag....  :D :D :D :D :D

Hajdi

Junior member
Učlanjen(a)
07.11.2007.
Broj reagovanja
0
jankoj je napisao(la):
Posle uvreda doticne individue, otisao je sa ovog foruma(nadam se ne zauvek) i nas poznati naucnik i istaknuti strucnjak Dr. Predrag Simonovic.
Covek se zalagao za zastitu varijeteta potocne pastrmke kojih jos uvek ima u nasoj zemlji i to je OK. Da nije bilo njega mnogi od nas nebi ni znali da takvi varijeteti uopste i postoje. Licno smatram da je moguc kompromis izmedju zelje ribolovaca za poribljavanjem i  zastite prirodnih dobara.
Svedoci smo kako jedan neuki, neobrazovani, nekulturni, uobrazeni, osrednji ribolovac(kazem osrednji, jer posle toliko staza, svako normalan bi bio mnogo bolji ribolovac od njega) rasteruje ljude koj bi nesto hteli da ucine u pozitivnom smislu. Nije rasterao samo one koj su bili na forumu, vec rasteruje i one koj bi mogli doci i zaista dati koristan doprinos. Musicarenje nije nauka, to je u sustini jedan veoma jednostavan i efikasan nacin ribolova i mnogo je ljudi koj bi mogli da doprinesu da i oni koj pocinju veoma lako savladaju musicarenje, ali takvi ljudi ne zele da uzmu ucesce na sajtu kada citaju o cemu se sve ovde pise.
Sa takvom individuom na ovom forumu nista se pozitivno ne moze postici(ne mislim ovde samo o zastiti varijeteta pastrmke, vec uopsteno o svemu sto se tice nas musicara). Dzabe se truditi kada on minira sve napredno. Postavlja teme o tome kako treba krsiti lovostaj i tako dovodi pojedine citaoce u zabludu, navodeci ih da cine prestupe, proglasava musicarske revire stetnima i.t.d.
Tako se ovaj sajt svodi na mozda svega dvadesetak aktivnih clanova umesto da zaista bude ono sto i treba(najvece okupljaliste musicara na balkanu). Ovako je sajt spao na sacicu Niskih musicara, par prijatelja i neprijatelja doticne individue i jos ponekog sa strane.
Ako se stvari ne promene, nemam ni ja ovde uskoro sta da trazim...

Jankoj kakve veze ima ko je koliko "poznat" i kome je poznat? Sta ti to znaci? Kome je poznat i koliko je "istaknut" strucnjak pomenuti gospodin? (izvinjavam se unapred doticnom jer ga ne poznajem-da se ne shvati licno). Sto se ihtiologije tice valjda svi znaju za dr Aleksandra Hegedisa, uostalom to se moze utvrditi na brojnim pretrazivacima. Nebitno je sve ovo samo mislim da gresite u proceni ljudi i njihovih motiva da pisu o cemu pisu. Mixmaster jeste hvalisavac, jeste drcan, ali ni jednom nije bio nevaspitan i jedni je koji koliko-toliko pise o musicarenju. Ne slazem se sa 3/4 njegovog pisanja, ali opet procitam i shvatim da je smesno pokusavati da se promeni. Voli covek da peca pa uglavnom i preteruje. Stavovi oko C&R su njegov licni izbor i opredeljenje, pa kome se ne svidja neka ignorise ili kritikuje.
To sto neki napustaju forum je njihovo licno opredeljenje, nije forum obavezna stvar. Malo mi je krivo za ekipu koja je napustila forum ranije ali oni sad imaju svoj sajt pa nismo uskraceni za njihovo pisanje. Naravno internet je srecom slobodan za sve pa ko voli moze da procita sta pozeli. Ovaj, onaj ili oba !
Koliko ja primecujem svi novi "istaknuti clanovi" imaju nabijen broj tekstova u kojima se pise 95% nebitnih stvari ili ove ikonice sto se smeju i drkaju. Na moderatorima je da upozoravaju ako je neko nevaspitan ali koliko ja vidim sve je u granici normale za jedan Srpski forum. na moderatorima je i da nauce da napisu da je topic splitovan a ne slitovan jer ima nas koji ne razumemo.

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Ja se izvinjavam za tu spelling gresku. Bilo je  5:00am :)

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Hajdi je napisao(la):
...Mixmaster jeste hvalisavac, jeste drcan, ali ni jednom nije bio nevaspitan i jedni je koji koliko-toliko pise o musicarenju. Ne slazem se sa 3/4 njegovog pisanja, ali opet procitam i shvatim da je smesno pokusavati da se promeni. Voli covek da peca pa uglavnom i preteruje. Stavovi oko C&R su njegov licni izbor i opredeljenje, pa kome se ne svidja neka ignorise ili kritikuje.
To sto neki napustaju forum je njihovo licno opredeljenje, nije forum obavezna stvar. Malo mi je krivo za ekipu koja je napustila forum ranije ali oni sad imaju svoj sajt pa nismo uskraceni za njihovo pisanje. Naravno internet je srecom slobodan za sve pa ko voli moze da procita sta pozeli. Ovaj, onaj ili oba !
Koliko ja primecujem svi novi "istaknuti clanovi" imaju nabijen broj tekstova u kojima se pise 95% nebitnih stvari ili ove ikonice sto se smeju i drkaju. Na moderatorima je da upozoravaju ako je neko nevaspitan ali koliko ja vidim sve je u granici normale za jedan Srpski forum. na moderatorima je i da nauce da napisu da je topic splitovan a ne slitovan jer ima nas koji ne razumemo.

Ovakav nekakav je i moj stav, hvala Hajdi da ne moram da kuckam sam! POTPIS
P.S. I uvek mi je žao kada neko napusti forum!!!

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
Milance je napisao(la):
Hajdi je napisao(la):
...Mixmaster jeste hvalisavac, jeste drcan, ali ni jednom nije bio nevaspitan i jedni je koji koliko-toliko pise o musicarenju. Ne slazem se sa 3/4 njegovog pisanja, ali opet procitam i shvatim da je smesno pokusavati da se promeni. Voli covek da peca pa uglavnom i preteruje. Stavovi oko C&R su njegov licni izbor i opredeljenje, pa kome se ne svidja neka ignorise ili kritikuje.

Ovakav nekakav je i moj stav, hvala Hajdi da ne moram da kuckam sam! POTPIS
P.S. I uvek mi je žao kada neko napusti forum!!!

Tvoj mozda jeste, ali moj sigurno nije! Miks jeste covek na svoju ruku, ali to ni njemu, a ni ostalima koji misle kao on i slazu se s njim, budu drski, i nevaspitani. Nemam nista protiv toga da svaki covek ima svoje misljenje, ali isto tako ocekujem da i Miks i "njegovi" ne skacu na svaki post koji se ne uklapa u njihovu matricu! Pre svega, obzirom da je topik sliTovan, cak iako je "gazda" foruma Laki ili vec bilo ko, nikako ne znaci da jednoumlje ili, u Miksovom slucaju - bezumlje i krajnje odsustvo kucnog vaspitanja, treba da bude pravilo koje se  brani od clanova koji su, dozvolite mi, vrlo namenski i vrlo providno, pristupili ovom forumu. Ja opet naglasavam:  ne zelim da iko normalan pomisli (ovde podrazumevam STVARNO normalne!) da imam nesto protiv ovog sajta! Naprotiv!!! Ali imam, i uvek cu imati protiv SVE u odnosu na ljude koji pokusavaju (nekad uspesno, nekad ne) da vredjaju ZDRAV RAZUM, da bezobrazano i bez ikakvog razloga vredjaju bilo koga... ljude koji zive u nekim svojim svemirima, u kojima su svi koji ne misle kao oni - PROGNANICI! Vrlo prosto: ne vredjajte i ne silujte zdrav razum, postujte tudje znanje i licnost, postujte razlike u misljenjima, bez obaveze da ih ubedite da je VASE misljenje jedino ispravno - i sve ce biti fino.

Evo, danas gledam: forum je zamuk'o naglo! Osim par usiljenih i iznudjenih postova - nema niceg! Pa jel' to svrha ovog foruma? Vrlo sam razocaran, jer sam se nadao da ce malkiiiiiceeee zdravog razuma ostati ovde! U protivnom, javice se salve smeha na onom forumu.... A mozda i nece, jer i tamo ipak ima razumnih i vaspitanih ljudi.

Ne zelim da budem zloban: zasto sve sto krene iz Nisa mora da se zasere???
Aman, deco.... :doh:

Hajdi

Junior member
Učlanjen(a)
07.11.2007.
Broj reagovanja
0
Sjekloca je napisao(la):
Tvoj mozda jeste, ali moj sigurno nije! Miks jeste covek na svoju ruku, ali to ni njemu, a ni ostalima koji misle kao on i slazu se s njim, budu drski, i nevaspitani. Nemam nista protiv toga da svaki covek ima svoje misljenje, ali isto tako ocekujem da i Miks i "njegovi" ne skacu na svaki post koji se ne uklapa u njihovu matricu! Pre svega, obzirom da je topik sliTovan, cak iako je "gazda" foruma Laki ili vec bilo ko, nikako ne znaci da jednoumlje ili, u Miksovom slucaju - bezumlje i krajnje odsustvo kucnog vaspitanja, treba da bude pravilo koje se  brani od clanova koji su, dozvolite mi, vrlo namenski i vrlo providno, pristupili ovom forumu. Ja opet naglasavam:  ne zelim da iko normalan pomisli (ovde podrazumevam STVARNO normalne!) da imam nesto protiv ovog sajta! Naprotiv!!! Ali imam, i uvek cu imati protiv SVE u odnosu na ljude koji pokusavaju (nekad uspesno, nekad ne) da vredjaju ZDRAV RAZUM, da bezobrazano i bez ikakvog razloga vredjaju bilo koga... ljude koji zive u nekim svojim svemirima, u kojima su svi koji ne misle kao oni - PROGNANICI! Vrlo prosto: ne vredjajte i ne silujte zdrav razum, postujte tudje znanje i licnost, postujte razlike u misljenjima, bez obaveze da ih ubedite da je VASE misljenje jedino ispravno - i sve ce biti fino.

Evo, danas gledam: forum je zamuk'o naglo! Osim par usiljenih i iznudjenih postova - nema niceg! Pa jel' to svrha ovog foruma? Vrlo sam razocaran, jer sam se nadao da ce malkiiiiiceeee zdravog razuma ostati ovde! U protivnom, javice se salve smeha na onom forumu.... A mozda i nece, jer i tamo ipak ima razumnih i vaspitanih ljudi.

Ne zelim da budem zloban: zasto sve sto krene iz Nisa mora da se zasere???
Aman, deco.... :doh:

Sjekloca kljucni problem mnogih foruma je sto se prica tek da bi se potrosilo vreme. Kako je u Srbiji sve sklono preterivanju (nebeski narod, zar ne) ni ovaj forum nije izuzet od slucaja, cak i prednajci u nekim negativnim stvarima. Bez ljutnje ali i tvoje pisanje ovde je uglavnom van teme i tek da se nesto kaze. Pregledao sam sta pisu ovi noviji clanovi na celu sa tobom, pedjabg, 100ka, koky, rabbit, jankoj,... evo i ja se polako uklapam u gluposti koje se ovde pisu (ovo je vezano za temu ipak). Budalastinama nikad kraja, ovi gore pomenuti kao da nemaju u zivotu pametnija posla nego da pisu nevezano za temu sa bezbroj onih slicica. Neko je nedavno pomenuo i sebastijana i zamalo nije dobio kolac, a u pravu je. Secam se sebastijana kada je dosao na forum a sada ono sto napise ili je prevedeno sa neke stranice ili je skinuto sa drugog foruma ili ponovo slicice. Trenutno nesto moze da se vidi jedino od mixmastera, kuzme, lakija, i jos nekolicine clanova (milance). I to dolazi direktno iz Nisa. Ali pod izgovorom slobode pisanja pustaju se novi clanovi da od pocetka pisu svasta. Pratio sam forum od februara 2006 a od marta sam sluzbeno van zemlje sa kracim prekidima i retko prodje neka sedmica a da tri puta najmanje ne pregledam sta ima novo na forumu. Mixmaster je provokator i to se vidi iz svake druge reci ali je po meni najkorisniji clan ovde. Hvali se pa sta? Kome se ne svidja neka ga kritikuje ili polemise sa njim ili u najgorem slucaju moze da ga ignorise. Samo nisam video da je direktno nekoga vredjao na licnoj osnovi.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
47
@Hajdi
Bez obzira sto me prozivas slazem se sa vecim delom onoga sto si napisao.
Mislim da Laki treba da uvede pravilnik foruma posto za nas Srbe (a i ostale narode i narodnosti sa ovog foruma) radi samo cvrsta ruka. Cim nam se dozvoli sloboda i malo se liberalnije postupa sa nama svi odmah puste krila i krenu da seru i da prave neke gluposti. I Hajdi brate sto tolko ne volis emotikone tj. smajlije  :)

Druze Laki daruj nam pravilnik. Nisam samo ja 100ka mnogi na ovom forumu su 50x veca stoka od mene, da nam dodje iz dupeta u glavu treba cvrsta ruka. Bar ja tako kapiram stvari. Pa posle ako budemo dobri  ::) moze i liberalniji stav :yeswink:

vlajkoni

Senior member
Učlanjen(a)
14.06.2007.
Broj reagovanja
2
"Sto se ihtiologije tice valjda svi znaju za dr Aleksandra Hegedisa, uostalom to se moze utvrditi na brojnim pretrazivacima."
Pretrazivac          dr Aleksandar Hegedis                        dr Predrag Simonovic
Yahoo                              5                                                    11
AltaVista                          5                                                    11
Google                            8                                                    59
Malo mi je glupo da branim svog prijatelja ali Hajdi morao si da nadjes nekog boljeg za poredjenje.
U stvari i ovo pokazuje ko je kakav strucnjak.

Roda Fly

Junior member
Učlanjen(a)
01.09.2007.
Broj reagovanja
0
Javljam se da reklamiram povredu poslovnika. :lol:
Gori ste nego skupstina! :D :D

Hajdi

Junior member
Učlanjen(a)
07.11.2007.
Broj reagovanja
0
vlajkoni je napisao(la):
"Sto se ihtiologije tice valjda svi znaju za dr Aleksandra Hegedisa, uostalom to se moze utvrditi na brojnim pretrazivacima."
Pretrazivac           dr Aleksandar Hegedis                        dr Predrag Simonovic
Yahoo                              5                                                     11
AltaVista                          5                                                     11
Google                             8                                                     59
Malo mi je glupo da branim svog prijatelja ali Hajdi morao si da nadjes nekog boljeg za poredjenje.
U stvari i ovo pokazuje ko je kakav strucnjak.

Nigde nisam pomenuo popularnost jer je to politicka stvar. Vrlo jednostavno je biti popularan kada te guraju politicke strukture valjda je i deci jasno. Pricamo o kvalitetu a dr Hegedis je ipak autoritet. Bojim se da se ponovo shvata previse licno ne poznajem ni jednog ni drugog i nemam interes ali moram da iznesem te cinjenice. Sada bi ti da me ubedis kako je dr Hegedis neki anonimus cim su rezultati takvi?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno