[SPLITOVAN TOPIC] Offtopic

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

vlajkoni

Senior member
Učlanjen(a)
14.06.2007.
Broj reagovanja
2
Hajdi
"Jankoj kakve veze ima ko je koliko "poznat" i kome je poznat? Sta ti to znaci? Kome je poznat i koliko je "istaknut" strucnjak pomenuti gospodin?"
Ovo su tvoje reci. Nakon toga si napisao da svi znaju za dr Hegedisa i da se to moze proveriti na internet pretrazivacima. Kad sam to uradio ispade da google daje podatke po politickoj liniji?
Daleko od toga da ja mislim da je dr Hegedis neki anonimus, ali ti si potpuno ubedjen da je dr Simonovic u najmanju ruku neki kvazi naucnik koga su politicari stavili na mesto vanrednog profesora bioloskog fakulteta u Beogradu.

jankoj

Junior member
Učlanjen(a)
14.10.2007.
Broj reagovanja
0
Hajdi je napisao(la):
Jankoj kakve veze ima ko je koliko "poznat" i kome je poznat? Sta ti to znaci? Kome je poznat i koliko je "istaknut" strucnjak pomenuti gospodin? (izvinjavam se unapred doticnom jer ga ne poznajem-da se ne shvati licno). Sto se ihtiologije tice valjda svi znaju za dr Aleksandra Hegedisa, uostalom to se moze utvrditi na brojnim pretrazivacima. Nebitno je sve ovo samo mislim da gresite u proceni ljudi i njihovih motiva da pisu o cemu pisu. Mixmaster jeste hvalisavac, jeste drcan, ali ni jednom nije bio nevaspitan i jedni je koji koliko-toliko pise o musicarenju.
To sto neki napustaju forum je njihovo licno opredeljenje, nije forum obavezna stvar. Malo mi je krivo za ekipu koja je napustila forum ranije ali oni sad imaju svoj sajt pa nismo uskraceni za njihovo pisanje.

Celu ovu frku podigao sam zato jer smatram da su ovom sajtu potrebni ljudi poput Dr.Simonovica pa i Dr. Hegedisa i ostalih strucnjaka. Ali kako da strucnjaci dodju kad na sajtu postoji problematican, veoma nevaspitan, egocentricni lik sa kojim niko iole ozbiljan zaista ne treba da ulazi u bilo kakve ozbiljne polemike... Takve likove(govorim uopsteno) koj ocigledno imaju “problem” sa samodokazivanjem svaki ozbiljn sajt treba da iskljuci, jer ometaju priliv strucnjaka, sajt svode na zajebanciju a musicarenje na “kvazimusicarenje”.
Gdjice Heidi, priznajem vam da ste kao “insider” odabrali veoma lukavu i prefriganu taktiku unistavanja “musicarenje.org” stajuci na stranu onoga ko donosi propast i zajebanciju na racun necega sto doprinosi ozbiljnosti, kvalitetu i znanju.
Insider, veoma lukav insider...

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Ovde se, jankoj, traže stručnjaci za mušičarenje, a ne genetiku i haplotipove pojedinih vrsta životinja. Za to postoje posebni sajtovi, koje posećuju takvi "stručnjaci". Ovde su dobrodošli samo ako doprinose znanjem o mušičarenju.
Batali te priče o "insajderima". Koliko sam ja razumeo gazda Lakija on će da počne da briše postove poput tvog, prethodnog, koji je ispunjen uvredljivim rečima, koje unose nervozu i kvare opuštenu atmosferu.

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
Mixmaster je napisao(la):
... Koliko sam ja razumeo gazda Lakija on će da počne da briše postove poput tvog, prethodnog, koji je ispunjen uvredljivim rečima, koje unose nervozu i kvare opuštenu atmosferu.
Dakle, konacno: ko se nasao uvredjenim, nervoznim... i kome je pokvarena OPUSTENA atmosfera? Neke stvari treba isterati na cistinu, da se lepo vidi ko minira forum, koliko je forum privatizovan (do bezobraznih granica!) Odrasli smo ljudi, pa ako je neko i zalutao ovde - lepo mu treba staviti do znanja da ovde nije pozeljan, da ga ceka rulja ruralnih profila koji svoju zivotnu ideologiju svode na prizemne price i kvazistrucna i veomasubjektivna vidjenja, ko se odrice kumova i drugova, a oko sebe zeli da stvori auru ... jebemligakakvu... Poodavno vidjeno, poodavno procitano, poodavno prevazidjeno....

Ponavljam jos jednom (glas vapijuceg u pustinji): nemojte, zarad licne sujete i predimenzionirane egocentricnosti, upropastiti nesto sto je imalo (valjda ima jos, nadam se) buducnost!

Toliko sam imao da kazem... u stvari, imao sam puno da kazem, ali... kome i cemu! :(

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
3
Dosta dugo sam razmisljao o ovom problemu. Nazalost zdrvastvena situacija me je sprecavala da sedme i da malo vise udubim, tako da i ovo sto sada pisem nema apsolutnu tezinu, ali je ipak nosi. Pokusacu da objasnim, koliko sam sposoban, nadam se da cu biti iole jasan. MixMaster smeta ljudima, njegovi pogledi, stavovi, razmisljanja i pisanja, su problematicna. Ja se npr. ne slazem sa njegovim pisanjem barem 90%, medjutim u zadnje vreme zdravstveno nisam sposoban da sedim za comp ida se objasnjavam sa njim. Mislim da je bezveze traziti da se neki clan ukloni sa sajta. To je velika nebuloza. Ako nekome smetaju necije reci, onda argumentima mu objasnite gde i zasto gresi. Nemorate da ocekujete da ce ta individua da prihvati to. U slucaju Mixmastera nemojte ni da ocekujete da ce da prihvati. Ali Vase reci ce postojati na sajtu. Ljudi ce ih procitati, upiti i ako imaju malo mozga, sami ce da prihvate sta je istina i cije misljenje je ispravno. Mnogo prosto!
Posto je moje ime spominjano u negativnom kontekstu, pogotovu oko vlasnistva, ja sam prinudjen da napisem sledece reci. Ja sam vlasnik i gazda sajta. Alpha dog. Alpha i omega. Mnogi ce reci da se tako nisam ponasao, verovatno su u pravu, ali ja sam bio vodjen ideologijom zajednistva. Medjutim doslo je vreme da se uzmu gizde u ruke. Brlo brzo na sajtu ce osvanuti pravila koja ce morati da se postuju. Od anarhije do diktature sajta, kako moje tako i mog tima. Postovi koji ne budi bili u skladu sa pravilima bice brisani i editovani. Ako se to nekome ne svidja, cao. Putuj.
Naravno da na sajtu ima, ili barem treba da ima mesta za sve. I za strucnjake i za one koji nisu. Polemika je sasvim na mestu, ali vredjanje se vise nece tolerisat. Kako je veoma tesko da se definise uvreda, stvar ce najverovatnije biti resena tako sto cu ja da procenjujem sta i cije je uvredjivo. Nemojte da me savetujete sta i cije je uvredljivo. To ce u buducnosti da rezultira sankcijama. Posto nece da se pravila primenjuju retroaktivno, iskoristite jos malo vremena.

Hajdi

Junior member
Učlanjen(a)
07.11.2007.
Broj reagovanja
0
jankoj je napisao(la):
Celu ovu frku podigao sam zato jer smatram da su ovom sajtu potrebni ljudi poput Dr.Simonovica pa i Dr. Hegedisa i ostalih strucnjaka. Ali kako da strucnjaci dodju kad na sajtu postoji problematican, veoma nevaspitan, egocentricni lik sa kojim niko iole ozbiljan zaista ne treba da ulazi u bilo kakve ozbiljne polemike... Takve likove(govorim uopsteno) koj ocigledno imaju “problem” sa samodokazivanjem svaki ozbiljn sajt treba da iskljuci, jer ometaju priliv strucnjaka, sajt svode na zajebanciju a musicarenje na “kvazimusicarenje”.
Gdjice Heidi, priznajem vam da ste kao “insider” odabrali veoma lukavu i prefriganu taktiku unistavanja “musicarenje.org” stajuci na stranu onoga ko donosi propast i zajebanciju na racun necega sto doprinosi ozbiljnosti, kvalitetu i znanju.
Insider, veoma lukav insider...
Insider nego sta, nisam valda outsider? Znas li ti decko uopste znacenje te reci? Mnogo si se okacio za te strucnjake a ko im brani da ucestvuju, mixmaster, ja, laki? Koliko sam ja upucen ovo je od samog pocetka musicarski forum a oni se ne dele na strucnjake i nestrucnjake nego na iskusne i manje iskusne i pocetnike. Koliko toga pametnog ste culi od nasih strucnjaka citao sam onaj clanak pedjebg, jeli ono clanak za musicare ili za studente biologije? Na koliko reka u Srbiji pecate krupne pastrmke i u kojim kolicinama? Ovaj forum je bio odlican dok na njega nisu dolazili strucnjaci ali sada su svi strucnjaci izgleda.
Evo posto si otkrio moj identitet ja se dobrovoljno povlacim i pratim kao i do sada sto sam pratio. Laki podrzavam te za pravila koja ces da uvedes jer ovi novi (i ja sto sam pokusao da svima otvorim oci) napravise haos. Srecno u daljem radu.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Što pa ti begaš? Dira li te neko? Pazi, otkad je nastala "bežanija" posećenost sajta je poskočila, a broj mušičarskih postova porastao.
Ni od čijeg bekstva ne zavisi ovaj sajt. Čak sam i ja umirao dva-tri puta, pa vaskrsavao. Možda sve to čini nekoga nervoznim, ali pre će biti da sajt jača.
Laki mudro piše o problemu "Mixmaster protiv Ali-Babe i 40 razbojnika". :tbumb:

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
3
Ja uopste ne pisem o problemu Mixmastera, jer to nije uopste prioritet sajta. Pravila ce vaziti i za tebe i za sve, bez presedana i nepotizma.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
dr.lucky je napisao(la):
Ja uopste ne pisem o problemu Mixmastera...

Dva puta si pomenuo moje ime u postu, pa sam pomislio da se uglavnom odnosi na mene. Možda grešim.

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Ovde se, jankoj, traže stručnjaci za mušičarenje, a ne genetiku i haplotipove pojedinih vrsta životinja. Za to postoje posebni sajtovi, koje posećuju takvi "stručnjaci". Ovde su dobrodošli samo ako doprinose znanjem o mušičarenju.
Ajde, nije nego! Onda sam ja apsolutno nedobrodošao jer ne dobrinosim znanjem o mušičarenju, već samo čitam i učim! A ako stručnjaci nisu dobrodošli, što si onda kog vraga otvorio temu Pastrmke naših reka i jezera? Jer ta tema o mušičarenju? A teme o ekologiji su takođe samo o mušičarenju? Postao si samo-kontradiktoran druže moj, nije ti to dobro...  :doh:

boko

Junior member
Učlanjen(a)
31.08.2007.
Broj reagovanja
0
dr.lucky je napisao(la):
MixMaster smeta ljudima, njegovi pogledi, stavovi, razmisljanja i pisanja, su problematicna.
.
.
.
Polemika je sasvim na mestu, ali vredjanje se vise nece tolerisat.

Pre svega, gazda-Laki, stvarno mi je žao što imaš problema sa zdravljem. Zbog tebe, zatim zbog sajta, na kraju i zbog onoga što ja "imam" ovog sajta. Nisam dugo želeo da napisem ovo, baš zbog toga što nije vredno nerviranja nekog zdravog, a kamoli bolesnog.

Ne želim da uvijam u oblande, ali trudiću se, zbog gore pomenute zdravstvene situacije, da budem umeren.

Čini mi se da je neistina da Mixerovi pogledi, stavovi, razmišljanja... nekome smetaju. Dobro - uvek ima neki "Mile" kome baš to smeta do podne a od podneva i ostatak svemira.
Nije Mixerov stav taj koji  je problematičan, jer ima ovde dosta "sam protiv svih" i "na svoju ruku" tipova... U nekim stvarima sam i sam takav, tek da pomenem da mi nije nimalo teško da skapiram likove koji su... drugačiji.
Kako to da se redovno i skoro bez izuzetka ponavlja da Mixerovi stavovi&pogledi izazivaju... to što izazivaju?!?
Na kraju, kako to da "stav" nekog drugog, koji nimalo ne ide niz populističku dlaku, ne izaziva mučninu?!?

Dakle, prva tvoja rečenica koju sam citirao je u 99% slučajeva neistinita.

Problem je u nečemu što nema veze sa mušičarskim stavom, znanjem, umećem, veštinom... Problematično je upravo ono što si i sam napisao u drugoj (tvojoj) citiranoj rečenici - vređanje. Da ne budem sitničav, nije vređanje jedino niti uvek problematično. Ima tu redovno i drugih patoloških derivata. Ne verujem da ti zaista misliš da je problematičnost Mixerova u njegovim stavovima. Verujem da lako možeš da prepoznaš zajedničku odrednicu svih "problematičnosti", kao što su svi bivši članovi sajta prepoznali, pa reagovali svako na svoj način i to više puta, pre nego su digli ruke. Prepoznali su svi koji su makar dva puta bili ulogovani na ovaj sajt. Mnogi su i sada tu, bez zelje da napuste sajt.

Dakle, ako želiš da nekome zapušiš usta time, da neslaganje s Mixerom jeste isto što i netolerancija, dovoljno je da samo podmetneš rečenicu, kao što je ona tvoja ovde prva citirana. Otud i ta neistina - ima svrhu da "muti vodu". Prvo što sam pomislio - ima svrhu da podvali.

Dakle, nije nikakav problem u tome što se sa Mixerom slažeš u 10% slušajeva. Ne vidim zašto bi bio problem da se s njim slažeš u 99% slučajeva, dok god se radi o mušičarskoj veštini. Može da se sasvim fino raspravlja da li je gaženje legla pastrmke u redu ili nije. Može se raspravljati i o C&R. Može se neko ispovediti da mu erekcija dobija na kvalitetu posle uspešnog ribolova. Može neko da nam otvori toplu, ljudsku dušu i priznati da je(dušu) hrani tuđom zavišću... Sve je moguće i može se podneti ako ima neki smislen kraj. Meni se čini da ovome kraja biti neće.

Može Mixer da u retkim trenucima kaže kako je, eto, to sve bilo da "razmrda&podigne" raspoloženje na sajtu. Ko u to poveruje, za bolje i nije.

I na kraju, jedno ispovedno-esejističko podsećanje.
Nekada davno, pre nekih 15ak godinica, doživeo sam neviđenu pljuvačinu D.Jovanova sa (čini mi se..?) M. Vukovićem, na temu: Hardy vs. Sportex. Prestao sam da kupujem te novine. Zauvek, (kao što piše).

Doživeo sam prolivanje duševnih otpadaka u nekoj polemici pok. A.Urbana sa S.Martinovićem, A.Ivanovićem i S. Čamberom. Prestao sam da kupujem i te novine. Naime, ne koristim novinski papir za brisanje guzice, ali ipak očekujem da se, onim papirom koji čitam, niko prethodno nije obrisao. Eto, i to se dešava. Sećam se da je urednik i dalje vodio "ne mešam se u svoj posao" politiku. Da se ne zameri valjda, nekoj od "ljudina" u sukobu..?

Priča se (opet) ponavlja... Sva je sreća pa ovo plaćam samo koliko provajderu za pristup, inače bi ova priča odavno imala tužan kraj. Stvarno postaje teško naći neku korisnu priču, koja ne doživi kontaminaciju. Ne verujem da će pravila ponašanja doneti mnogo toga dobrog. Na kraju - svako od iole zdravih ljudi ima razvijen osećaj za feeling koji sobom nosi, pa i na ovaj sajt.

Mnogo je lakše pobrinuti se za prijatelja, kada si mu prijatelj. Ovako, od stranaca, za mučenika nema mnogo vajde. Učini to gazda-Laki, ionako dilemu "Mixer ili sajt" nećeš drugačije rešiti nego kako si rešavao do sada.

I... još jednom. Laki, trudio sam se da ne zaboravim da ti imaš ozbiljnijih problema od sajta. Ako nisam uspeo da te poštedim neptrebnog, na zameri mi. Pretpostavljam da je moja reakcija, inače jedna od mnogima nalik... potvrda da i ja osećam ovo mesto svojim. Tu je moj motiv, inače bi uzajamno prestali da postojimo tvoj sajt i ja. Upravo onako, kako su mnogi do sada odabrali u pokušaju da ovde naprave (i) svoje mesto.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
47
Ne znam sta vise da kazem :(
Laki nadam se da ces uspeti da razresis ovaj gordijev cvor :blush:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Goci je napisao(la):
Ajde, nije nego! Onda sam ja apsolutno nedobrodošao jer ne dobrinosim znanjem o mušičarenju, već samo čitam i učim! A ako stručnjaci nisu dobrodošli, što si onda kog vraga otvorio temu Pastrmke naših reka i jezera? Jer ta tema o mušičarenju? A teme o ekologiji su takođe samo o mušičarenju? Postao si samo-kontradiktoran druže moj, nije ti to dobro...  :doh:

Ključna reč je "traže se". Ako sam napisao to, tako sam i mislio. Znam kakvi se stručnjaci traže na mušičarskim forumima i iz čijeg pera dolazi najviše zanimljivosti za mušičare.
Naravno da među mušičarima ima i vrhunskih poznavaoca života riba, insekata, pa i svih ostalih živih bića, ali najbitnije je da to bude povezano sa mušičarenjem. Ima ovde i rubrika o ekologiji, filozofiji, muzici, genetici...ali to nije niti najinteresantnije niti najtraženije na mušičarskom sajtu.

piroman

Senior member
Učlanjen(a)
15.11.2005.
Broj reagovanja
0
Samo musicarenje.com spasava ovaj propali sajt. Samo Simpson moze da spasi ovaj sajt. Amin

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno