dr.lucky je napisao(la):
MixMaster smeta ljudima, njegovi pogledi, stavovi, razmisljanja i pisanja, su problematicna.
.
.
.
Polemika je sasvim na mestu, ali vredjanje se vise nece tolerisat.
Pre svega, gazda-Laki, stvarno mi je žao što imaš problema sa zdravljem. Zbog tebe, zatim zbog sajta, na kraju i zbog onoga što ja "imam" ovog sajta. Nisam dugo želeo da napisem ovo, baš zbog toga što nije vredno nerviranja nekog zdravog, a kamoli bolesnog.
Ne želim da uvijam u oblande, ali trudiću se, zbog gore pomenute zdravstvene situacije, da budem umeren.
Čini mi se da je neistina da Mixerovi pogledi, stavovi, razmišljanja... nekome smetaju. Dobro - uvek ima neki "Mile" kome baš to smeta do podne a od podneva i ostatak svemira.
Nije Mixerov
stav taj koji je problematičan, jer ima ovde dosta "sam protiv svih" i "na svoju ruku" tipova... U nekim stvarima sam i sam takav, tek da pomenem da mi nije nimalo teško da skapiram likove koji su... drugačiji.
Kako to da se redovno i skoro bez izuzetka ponavlja da Mixerovi stavovi&pogledi izazivaju... to što izazivaju?!?
Na kraju, kako to da "stav" nekog drugog, koji nimalo ne ide niz populističku dlaku, ne izaziva mučninu?!?
Dakle, prva tvoja rečenica koju sam citirao je u 99% slučajeva neistinita.
Problem je u nečemu što nema veze sa mušičarskim stavom, znanjem, umećem, veštinom... Problematično je upravo ono što si i sam napisao u drugoj (tvojoj) citiranoj rečenici -
vređanje. Da ne budem sitničav, nije vređanje jedino niti uvek problematično. Ima tu redovno i drugih patoloških derivata. Ne verujem da ti zaista misliš da je problematičnost Mixerova u njegovim stavovima. Verujem da lako možeš da prepoznaš zajedničku odrednicu svih "problematičnosti", kao što su svi bivši članovi sajta prepoznali, pa reagovali svako na svoj način i to više puta, pre nego su digli ruke. Prepoznali su svi koji su makar dva puta bili ulogovani na ovaj sajt. Mnogi su i sada tu, bez zelje da napuste sajt.
Dakle, ako želiš da nekome zapušiš usta time, da neslaganje s Mixerom jeste isto što i netolerancija, dovoljno je da samo podmetneš rečenicu, kao što je ona tvoja ovde prva citirana. Otud i ta neistina - ima svrhu da "muti vodu". Prvo što sam pomislio - ima svrhu da podvali.
Dakle, nije nikakav problem u tome što se sa Mixerom slažeš u 10% slušajeva. Ne vidim zašto bi bio problem da se s njim slažeš u 99% slučajeva, dok god se radi o mušičarskoj veštini. Može da se sasvim fino raspravlja da li je gaženje legla pastrmke u redu ili nije. Može se raspravljati i o C&R. Može se neko ispovediti da mu erekcija dobija na kvalitetu posle uspešnog ribolova. Može neko da nam otvori toplu, ljudsku dušu i priznati da je(dušu) hrani tuđom zavišću... Sve je moguće i može se podneti ako ima neki smislen kraj. Meni se čini da ovome kraja biti neće.
Može Mixer da u retkim trenucima kaže kako je, eto, to sve bilo da "razmrda&podigne" raspoloženje na sajtu. Ko u to poveruje, za bolje i nije.
I na kraju, jedno ispovedno-esejističko podsećanje.
Nekada davno, pre nekih 15ak godinica, doživeo sam neviđenu pljuvačinu D.Jovanova sa (čini mi se..?) M. Vukovićem, na temu: Hardy vs. Sportex. Prestao sam da kupujem te novine. Zauvek, (kao što piše).
Doživeo sam prolivanje duševnih otpadaka u nekoj polemici pok. A.Urbana sa S.Martinovićem, A.Ivanovićem i S. Čamberom. Prestao sam da kupujem i te novine. Naime, ne koristim novinski papir za brisanje guzice, ali ipak očekujem da se, onim papirom koji čitam, niko prethodno nije obrisao. Eto, i to se dešava. Sećam se da je urednik i dalje vodio "ne mešam se u svoj posao" politiku. Da se ne zameri valjda, nekoj od "ljudina" u sukobu..?
Priča se (opet) ponavlja... Sva je sreća pa ovo plaćam samo koliko provajderu za pristup, inače bi ova priča odavno imala tužan kraj. Stvarno postaje teško naći neku korisnu priču, koja ne doživi kontaminaciju. Ne verujem da će pravila ponašanja doneti mnogo toga dobrog. Na kraju - svako od iole zdravih ljudi ima razvijen
osećaj za feeling koji sobom nosi, pa i na ovaj sajt.
Mnogo je lakše pobrinuti se za prijatelja, kada si mu prijatelj. Ovako, od stranaca, za mučenika nema mnogo vajde. Učini to gazda-Laki, ionako dilemu "Mixer ili sajt" nećeš drugačije rešiti nego kako si rešavao do sada.
I... još jednom. Laki, trudio sam se da ne zaboravim da ti imaš ozbiljnijih problema od sajta. Ako nisam uspeo da te poštedim neptrebnog, na zameri mi. Pretpostavljam da je moja reakcija, inače jedna od mnogima nalik... potvrda da i ja osećam ovo mesto svojim. Tu je moj motiv, inače bi uzajamno prestali da postojimo tvoj sajt i ja. Upravo onako, kako su mnogi do sada odabrali u pokušaju da ovde naprave (i) svoje mesto.