Srbijo medj sljivama i najlon kesama

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Ovako, dosta nas pljuje drzavu, ljude , vlast za sve i svasta. Mi ribolovci kukamo te nema ribe te reke pune smeca..... da smo na zapadu bilo bi sve super i do yaya.... samo da odem pa da pokazem.npr englezima kako se peca kad je reka prepuna tibe.... trt palamudjenja nasa standardna.

E sad ovo pisem samo onako, da se vidi da svuda ima stoke i da mi srbi i nismo ni po cemu ni bolji a Boga mi ni gori od 'razvijenih' zemalja, dobro za neke aspekte smo svetlosnim godinama iza vecine. Al to nije predmet ovog posta.

Pogledajte na kakvoj vodi ljudi pecaju u britaniji. Cak je covek napisao i knjigu ma temu pecanj po prljavim vodama

http://www.flyfishing.co.uk/showthread.php?t=334495

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
oholi je napisao(la):
Ovako, dosta nas pljuje drzavu, ljude , vlast za sve i svasta. Mi ribolovci kukamo te nema ribe te reke pune smeca..... da smo na zapadu bilo bi sve super i do yaya.... samo da odem pa da pokazem.npr englezima kako se peca kad je reka prepuna tibe.... trt palamudjenja nasa standardna.

E sad ovo pisem samo onako, da se vidi da svuda ima stoke i da mi srbi i nismo ni po cemu ni bolji a Boga mi ni gori od 'razvijenih' zemalja, dobro za neke aspekte smo svetlosnim godinama iza vecine. Al to nije predmet ovog posta.

Pogledajte na kakvoj vodi ljudi pecaju u britaniji. Cak je covek napisao i knjigu ma temu pecanj po prljavim vodama

http://www.flyfishing.co.uk/showthread.php?t=334495

Oholi mi smo najgori nema gorih  :(

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
bio si preko pa uporedio? ja nisam isao sem u cg :)
kao sto napisah nismo ni gori a ni bolji, moje misljenje....ok imaju vise cistih voda ali imaju i gomilu praznih jer ih je industrija potrovala skroz....

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
Nisam bio jos ali planiram vrlo brzo da posetim reke austrije tamo mi tazbina  :D, a kad bude prilika i seku u UsA

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
https://www.facebook.com/video.php?v=734468686668011&set=vb.352586204856263&type=2&theater

a kod ovih hahaahaahaah

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
oholi je napisao(la):
https://www.facebook.com/video.php?v=734468686668011&set=vb.352586204856263&type=2&theater

a kod ovih hahaahaahaah

Doktori kod njih nikad nema konflitnih situacija  :D :firends:

japanac

Full member
Učlanjen(a)
08.03.2009.
Broj reagovanja
23
Nikola, spomenuste tamo ti I ricMa nase reke I njihove potencijale.

Pecao sam na Gradcu I Djeti, I ima mnogo vise ribe nego na Staroj planini.
Ali potencijal Visocice, Temske, Toplodolke pa I Jerme je pravo blago, koje mi sjebavamo iz godine u godinu.

Pazi ovo- prosle godine dolazi covek kod kolege na poslu dok sam u Pirotu radio I kaze "imam sveze dunavske klenove (bucove  :doh:), mrene I skobalje iz Nisave I pastrmke iz Visocice". Pitam ga jel potocna pastrmka, kolike su, koja cena I on me odvede do auta. U gepeku jedna torba od oko 10kg, sve potocare od bukvalno 10cm do 25-30 (ali ove vece su retke. KAze ima jedna na dnu "kilasica". Cena po kilogramu neociscene pastrmke 300 din. Hvatao neki njegov rodjak tog jutra onom pauk mrezom koja se zabacuje stapom.

I zamisli da nam je svest drugacija, koliko bi tu bilo ribe.
Ja I ovako kad god sam otisao na Visocicu I Temsku, pa I Toplodolsku I stari tok Visocice ispod jezera, nisam ostao bez pastrmke. Jerma je druga prica, tu ga uglavnom duvnem svaki put.  :lol:

Tako da moje misljenje jeste da nam uglavnom fali svest, jer ko je bio na Temskoj I Toplodolskoj, a narocito na Visocici, zna da cuvari nemaju bas previse mogucnosti da uspesno kontrolisu ribolov, a redjaju se na tim rekama ko stigne I kako stigne k'o na kurvama.

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
japanac je napisao(la):

Ali potencijal Visocice, Temske, Toplodolke pa I Jerme je pravo blago, koje mi sjebavamo iz godine u godinu.

Pazi ovo- prosle godine dolazi covek kod kolege na poslu dok sam u Pirotu radio I kaze "imam sveze dunavske klenove (bucove  :doh:), mrene I skobalje iz Nisave I pastrmke iz Visocice". Pitam ga jel potocna pastrmka, kolike su, koja cena I on me odvede do auta. U gepeku jedna torba od oko 10kg, sve potocare od bukvalno 10cm do 25-30 (ali ove vece su retke. KAze ima jedna na dnu "kilasica". Cena po kilogramu neociscene pastrmke 300 din. Hvatao neki njegov rodjak tog jutra onom pauk mrezom koja se zabacuje stapom.

Ja I ovako kad god sam otisao na Visocicu I Temsku, pa I Toplodolsku I stari tok Visocice ispod jezera, nisam ostao bez pastrmke. Jerma je druga prica, tu ga uglavnom duvnem svaki put.  :lol:

Tako da moje misljenje jeste da nam uglavnom fali svest, jer ko je bio na Temskoj I Toplodolskoj, a narocito na Visocici, zna da cuvari nemaju bas previse mogucnosti da uspesno kontrolisu ribolov, a redjaju se na tim rekama ko stigne I kako stigne k'o na kurvama.

Znam, strasno na svim rekama je tako , kazes duvnes ga na jermi ali pazi se da te ne duvne neka krupna jer ih ima , nisam bio ali momci koji jesu lovili su krupne  ;)

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Mene je visocica odusevila sreca da malo ljudi zivi oko nje pa je solidno cista bila bar tad

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
japanac je napisao(la):

Kod nas postoji dosta reka sa praistorijskom autohtonom vrsto , sto se kaze stara krv , ima reka u mojoj blizini i iskreno ti kazem ne otkrivam ih nikome idemo tu 3-4 drugara i cutimo mozda zvuci sebicno ali necu da se jurim i macujem sa plovkarosima i krivolovcima a ribe ima i to one ''stare krvi'' i uvek se vratim zadovoljan kuci  :tbumb: :yeswink:

japanac

Full member
Učlanjen(a)
08.03.2009.
Broj reagovanja
23
Oholi, I dalje je cista, kamenje skripi pod nogama, mocna I prava planinska.
Bem li ga, ja bih hteo sve, I da mi Djeta I Gradac budu blizu, I Mlava i Krupaja i 100 cudesa... ali ovo je blagoslov kad bez neke velike muke dodjem par puta godisnje na Visocicu (i Temsticu).

Nikola, pecao sam na reci, ili bolje reci potoku koji nikada nije poribljavan.
Nije mi bas neki osecaj, ribe su male, do 20-25 cm, reka je obrasla, nemam signal, kuce nigde u najavi a puno je zmija otrovnica.  :-X
Ali ipak ima svojih drazi, te ribe koje sam bockao su bile toliko halapljive da su cele skoro iskakale na suve muve.  :)
A ove godine cu da odem da probam nimfice, mozda padne i neka veca.  :yeswink:

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
japanac je napisao(la):
Oholi, I dalje je cista, kamenje skripi pod nogama, mocna I prava planinska.
Bem li ga, ja bih hteo sve, I da mi Djeta I Gradac budu blizu, I Mlava i Krupaja i 100 cudesa... ali ovo je blagoslov kad bez neke velike muke dodjem par puta godisnje na Visocicu (i Temsticu).

Nikola, pecao sam na reci, ili bolje reci potoku koji nikada nije poribljavan.
Nije mi bas neki osecaj, ribe su male, do 20-25 cm, reka je obrasla, nemam signal, kuce nigde u najavi a puno je zmija otrovnica.  :-X
Ali ipak ima svojih drazi, te ribe koje sam bockao su bile toliko halapljive da su cele skoro iskakale na suve muve.  :)
A ove godine cu da odem da probam nimfice, mozda padne i neka veca.  :yeswink:

Samo napred  :tbumb: , taj potok koji opisujes mi se bas svidja u mom fazonu je  :drool:

japanac

Full member
Učlanjen(a)
08.03.2009.
Broj reagovanja
23
Mogu da ti kazem I gde je, ako si zainteresovan, pa kad ides na Kop nekada ili si u prolazu sa Brusjanske strane, mozes da svratis.  ;)

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Tp i jeste pravo mušičarenje.Netaknuta priroda sa svojim potencijalom.Na našu žalost ubrazo se proces uništavanja.Eksplatišu se prirodan dobra na vse strane.Lokal patriote osnivaju kofer firma a sve im je dopušteno samo da ne otpuštaju radnike.
U mom kraju u okolini Zvornika ima dobrih riječica,nekad su sva tri salmonoida bila zastupljena a sada samo u tragovima!

Sjebavaju najbolju rijeku u kraju,Drinjaču i sada se ulovi po koja mladica od više kg.Recimo za mušičarenje to bi bio raj na zemlji!
Ali svaka gradska (seoska) deponija je baš na obali rijeke,bukvalno u koritu!

Iako to nisu glavni zagađivači ipak je ružno hodati kroz šumu kesa i ostalog smeća!
Neću zaboraviti horor scenu posle 2010 kada je gradsku deponiju Drina svukala i razbacala po obe obale.Ja odem na lokalne bare i iam da vidim brdo plastike ali najružnija scena infuzije vise po granama!Ma odvratno!

Nema gore u Evropi od nas balkanaca!

Vrh Dno