Sta uraditi krivolovcima?

eurofish

Senior member
Učlanjen(a)
01.10.2006.
Broj reagovanja
0
zdravo ,
kako ste vi surovi  :D
ja mislim da je jedini lek protiv te bolesti  koncesija nad vodama , jer dok se ne zna cije je ne moze ni da se cuva , dzaba i zakon i kazne kad je to svacije

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
tacno....a lokalno zameranje nije bas najbolja ideja, nikada ne znas na koga ces naletiti...npr. na bivseg legionara  :hammer: ili jos gore.

nije ni dobro da budemo gori od ribokradica. Ako za zlom uzvratimo silom smo još gori od njih. Treba sprovesti red i zakon u dela. Kazne visoke novčane kulturno udeljene ;) u stilu "Oprostite molim vas ali kršili ste zakonon br. xxxxx i prema zakonu br. xxxx prema kojem se blalalalalalala....plačate kaznu od 1000€ prvi put...ostajeta u kartoteci i u slučaju ponavljanja sledi viša itd. :) sve lepo i kulturno. U slučaju otpora tu su organi koji su dužni ponekada masirati bubrege nepolušnim građanima. :p :D :lol: 

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
:tbumb:
Potpuno se slazem sa Sebom, s tim da se sistem, koji kod nas na papiru postoji, pocne da primenjuje.
Valjevo je primer da ima efekta makar i kad se rudimentarno primeni.
E, put dotle nije bio ni kratak, ni lak.
Jos gore, kad ga izgradis, moras ga i odrzavati, inace se zapusti i bude jos gore!

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Ma sve to lepo zvuci ali nije moguce u praksi.
Korupcija na svim nivoima odrzava ovaj sadasnji sistem i tesko da ce se skoro ista promeniti. Pa ja sam zvao miliciju pa mi je dosla pretnja od istih tih da ce da mi zapale sta ja znam sta vec ako i dalje prijavljujem ribokradice. Lopovsko drustvo. Jedini nacin za sredjivanje situacije je po meni spijunska metoda. Kad se komsija pohvali komsiji da je mrezom napunio zamrzivac a onda ovaj anonimno posle mesec dana prijavi ovog - e to moze da uspe sa ovim narodom ovde a bilo kakva edukacija lokalnih seljaka ce sigurno zavrsiti organizovanim krivolovom i pijankom  :doh:.

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Ne pada mi na pamet da branim pandure. Ali, ispravite me ako gresim, panduri obicno rade van mesta iz kog su poreklom. Dakle, korupcija je viseclana imenica - u njoj ucestvuju oni koji su mestani, starosedeoci i deo pandura - dodjosa se lako primi kad im se ponudi da u korumpiranju ucestvuju. Ne kazem da starosedeoci obavezno korumpiraju virgin pandure ( :lol:), ali stvari uvek tako stoje. Prihvatam da mozda i nisam u pravu.
Dobar mehanizam bio bi kad bi bilo dovoljno ribarskih inspektora, da se dojava uradi i policiji, i ribocuvarima i oblasnom inspektoru. Tad ne bi mogli da se izvlace, niti da tako lako javljaju o prijavljivanju prekrsiocima i prave lopovska drustva. I moja iskustva sa policijom u Beogradu su losa, ali oni su deo sistema i treba ih iskoristiti, a ne dopustati im da zbog nase neaktivnosti pocnu da sami rade na razbijanju mita o njihovoj inteligenciji.
Druga preporuka je: maltretirajte ribocuvarske sluzbe prijavama, njihov posao je da preduzmu mere. AKo nece, na sajt ministarstva (ekoserb.sr.gov.yu), telefon, prijava, pismo ministru... Sve to moze da ima efekta, veceg nego kad se ne odreaguje.
Treca, nezvanicna i najmanje dobra: nadjite nacin da vas prodje bol u dusi kad vidite sta se radi, da dusevno ne obolite. Neko okrene glavu, a neko batinu...

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Ipak mislim da bi najvise efekta bilo kada bi bilo omoguceno anonimno prijavljivanje.
Ja sam zvao miliciju u Doljevcu a medju ribokradicama je bio neki pandur iz susednog sela, a u tim malim sredinama svi su povezani. Nakon moje prijave niko nije izasao na lice mesta a majmuni su sakatali somovinu i sarane jos sigurno pola sata. Jadino sto se desilo bila je pretnja upucena meni jer pri prijavi su mi trazili sve moguce podatke.

Anonimnost i obaveza milicije da javno iznese informacije o prijavama i akcijama koje su preduzete mogu da donesu neki boljitak.

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Samo polako,malo su poostrili kontrolu tako da nama preostaje da samo malo popunimo praznine i propuste koje oni imaju,a krivolovci batinjanje u najmanju ruku :machinegun: :machinegun: :machinegun: :machinegun:

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
47
E Lijane da znaš ti šta sve ribokradice rade i na šta su spremni ne bi tako lako pretio. Sinoć je jedan od drugara ispričao nešto od čega sam se naježio.
Ovo se koliko sam ja shvatio dogodilo pre nekoliko godina. Na jednom od kanala u blizini BG je izvukao mrežu na koju je bila zakačena ručna bomba, srećom čovek je "tehnički" potkovan pa je deaktivirao. Inače krivolovac koji je to radio je pandur i to je znalo celo selo. A bomba ne služi da pobije ribu, nego ako neko proba da mu skloni mrežu  :lud:

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Ja nemogu da poverujem da postoji takav ljudski um,spreman na ovo sto si napisao..
Pa to nije za zatvor,to je odmah smrt vesanjem.
Trebao je kad je primetio bombu da sve lagano vrati nazad posto kazes da je potkovan po tom pitanju,da saceka pozove patrolu i kad BOLESNIK dodje da mu se na licu mesta presudi..
--I DALJE NE MOGU DA POVERUJEM---
---BOZE BOZE--

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Evo slika mreze koju je najogavniji Kladovski privredni ribolovac postavio na 10 metara od obale.Covek je bio u zatvoru i visestruki je povratnik,znaci ne preza,zamerati mu se neposredno visestruko je opasno jer po dzepovima uvek ima neko hladno oruzje,pozvati miliciju ne verujem da bi imalo ikakav opominjuci efekat na njega.Najalarmantnije je to sto se ovo desava na najposecenijem ribolovackom mestu u gradu,svi vide,svi sapucu a niko nista ne preduzima.Ja sam pitao prijatelja, pogranicnog policajca ,moze li njegova sluzba, koja inace obilazi Dunav,da preduzme nesto,odgovorio mi je da oni ne mogu nista bez ribocuvara,a ovi moraju da dodju iz sela udaljenog 15km.jer eto Kladovo nije sposobno da iznedri ribocuvare,nego "SRBIJA SUME''uposljavaju ljude koji nisu bili u Kladovu dva puta u zivotu.Zacarani krug u koji,to nekome svakako odgovara,ne sme da se dira jer ocigledno da pojedine organizacije najbolje funkcionisu u haosu,nemajuci ni potrebu ni odgovornost da bilo kome polazu racune.

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
3
Sto se policije tice, postoje dela koja se "bagatelisu". Niko nece da juri kradljivca jugica koji zavrsavaju po otpadima a takvih je lopova najnajvise. kada ste culi - presecen lanac kradljivaca yuga? mobilni telefoni, sumska kradja, sitno delo kradje, dileri trave.... ko je dosao do svog kasetofona iz automobila, koji je nekim cudom nestao?
Morate shvatiti da je nazalost i krivolov kd koje se bagatelise. Vrlo cesto se krivolovom bave upravo oni koji bi to trebali da sprece.
Dakle krivolovac radi to sto radi zbog novca. to ukazuje da je novac za njega No.1. Na batine je navikao, pa sad jos koji put nije strasno, prezivece.
Treba ih udariti bas tamo gde ih boli - NOVCANIK

Terza

Senior member
Učlanjen(a)
21.03.2008.
Broj reagovanja
0
srbina samo po dzepu i to debelo,a za licnu satisfakciju moze  ovo :suck: ,a posle i ovo :piss:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
A ko će da ih udari po novčaniku? Pa, oni koji su stvorili krivolov i ceo naopaki sistem (obratite pažnju na moj potpis) su na vlasti. Ako ribočuvarska služba i pokuša da privede pravdi nekog prestupnika, sudije ga oslobode ili blago kazne.
Momci, kada ćete shvatiti gde živite? Koliko vam decenija treba za to?
Ja, kada vidim ribokradice, odlično znam ko je vlast, a ko opozicija. Iako ja imam dozvolu i sportski sam ribolovac, na njihovom sam terenu, a ne oni na mom. Oni nemaju razloga da se plaše mene, ali ja imam razloga da budem fin prema njima. Sutra treba ponovo da dođem i da mirno mušičarim na vodi kojom gazduje neko njihov. "Dobar dan, momci", oni meni isto "Dobar dan". Postadosmo kolege. Sednem da odmorim i posmatram ih. "Kako ide? Je li ostalo još nešto ribe?"- pitam ih. "Vadimo dok ima. A ti, pobratime, kako prolaziš? Mušičariš, a? Lep sport."-lovim i ja, dok ima, odgovaram im ja, sasvim iskreno.
Prijavljivao sam nekoliko puta, ali bez ikakvog efekta. Nema smisla to raditi. Veoma su retki primeri da je ribokradica adekvatno kažnjen. Danas sam bio na nekom okruglom stolu, koji je organizovao "Ribolovački Magazin" u okviru Sajma u Nišu, na kome se i o tome govorilo. Sami korisnici voda kažu da nema nikakve saradnje sa sudovima i da neki zakon (ko zna da li je i on dobar-možda su ga pisali baš ovi što mažnjavaju ribu) čeka od 1996. da prođe skupšinsku proceduru.
Ne bih da uplićem politiku, ali 1996.-2000. je bio na vlasti navodno jedan, a od 2000. do 2008. drugi režim. Sve se navodno menja, ali ono što nas, ljubitelje prirode i ribolova, muči, ostaje isto ili ide nazad.
Dakle, kriv je celokupan sistem u kome vladaju upravo oni koji krkaju ribe ulovljene mrežom, dinamitom, strujom... Sam kradljivac riba je egzekutor i ja bih ga uporedio sa dilerom kokaina. Ako bi pohapsili sve dilere, već sutra bi se pojavili novi, jer postoji neko kod koga je moć, ko se bavi time. Kada bi redom pohapsili sve koji su umešani u kriminal, u većini država bi i premijeri i predsednici.... :-X neću da mi brišu postove, pa ću se zaustaviti. Jasno vam je o čemu pišem.
Ribokrađa je pokazatelj lopovluka u državi. Nema potrebe da gledamo druge parametre. To treba da bude jasno svakome.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Ma treba nama predsednik(premijer)drzave koji voli pored ostalog i sportski ribolov :D.Samo sto u nasoj politickoj"eliti"nema takvih,pa mi nemamo parlamentarnu stranku kod kojih bi u programu mogla da se prepozna svest o ekologiji,ne zelim ni da podsecam da u ozbiljnijim svetskim drzavama stranke zelenih ozbiljno participiraju u vlasti.U pravu si ti Mix da su krivolovci na vodi samo deo sistema(hijerarhijski na gore vise ne moze ni Bog da ih pohvata),ali neko mora prvi da povuce nogu,ja sa njima niti razgovaram niti im se javljam. :mad:

Vrh Dno