Štap koji bih rado posedovao

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
A s čime ti pecaš?Da nisi mixova škola kako si napao Peđu?Pa kriješ po Nišavi kojekakve RST-e i sl?

Roda Fly

Junior member
Učlanjen(a)
01.09.2007.
Broj reagovanja
0
Nisam ja iz Nis(a), tako da nisam ni Mixova skola. Sad pecam sa nekim starim D.A.M-om 5/6 koji me vec godinama sluzi. Ali planiram da ga promenim uskoro za nesto bolje.

Roda Fly

Junior member
Učlanjen(a)
01.09.2007.
Broj reagovanja
0
Bio sam postavio pre temu vezanu za izbor novog stapa jos sam u dilemi a i rekao mi je rodjak iz nemacke kupiti neki ko zna mozda bude i neki RST.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
rabbit je napisao(la):
A kako si ti to ,gosn Rodo,zaključio?Možda zato jer Mix peca s njim?

Mix ,izgleda još jedan fan.

Ovo nije ništa mimo teme. Znam mnogo mušičara koji bi vrlo rado posedovali baš moj RST MPL. Vide ljudi svojim očima da je dobar. To je mnogo pametniji način izbora štapa od listanja kataloga i iščitavanja bobmastičnih reklama.
Ako bi rado da posedujete štap koji može mnogo daleko da izbaci muvu, kupite isti onaj koji koristi neko ko izvodi najdalje izbačaje. Ako priželjkujete štap kojim se dolazi do ulova, kupite isti model koji koristi onaj ko razvaljuje ribu.
Ovo je, verujem, jasno i odojčetu.
Nastavimo sa top-listama.

Mladen

Full member
Učlanjen(a)
16.04.2007.
Broj reagovanja
35
Mixmaster je napisao(la):
Moja lista se malo promenila.

1. RST MPL 865 za klenove, pastrmke i lipljene (već imam jedan)
2. RST MPL 906 za bucove, klenove, nišavske pastrmke i štukice
3. RST MPL 907/8 za štuke, bucove, nišavske mladice (!?) i šarane
4. Vision GT4 865 za isto što i štap broj 1. (imam jedan 906, odličan je)

A i mogao bi da "padne" jedan 702, specijalan za bodorke, sunčanice, crvenperke i beovice. Nisam odlučio koji. Ne mora da bude skup.

Mix je l' reklamiras RST?  :D ;)

Moj izbor:

1. Sage Z-axis
2. Winston WT
3. Orvis T3 (zvana "tetka")
4. Vision 3 Zone (mada svi volite ovaj GT4 ali nisam ga probao, ni cuo komentare uzivo ::))

Uzeo bi neki od ovih stapova u klasi #6(mozda #5), preko 9 fita!

eurofish

Senior member
Učlanjen(a)
01.10.2006.
Broj reagovanja
0
[/quote]

Ako bi rado da posedujete štap koji može mnogo daleko da izbaci muvu,

[/quote]

to nije do stapa koliko ja znam  :nowink:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Sale, nije do štapa ni koliko ćeš riba da izvadiš, ali ima modela koje će vam preporučiti bacači, a ima modela koje preporučuju mesari, hvatači, ubice, masakreri... :-X  Prvi su pogodni za izbsacivanje konca, a drugi za vađenje ribe, akanje...

Roda Fly

Junior member
Učlanjen(a)
01.09.2007.
Broj reagovanja
0
Mene interesuju koji su to parametri po kojima vi birate stap koji bi rado posedovali?

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Mudro pitanje i potrudicu da dam svoj skroni odgovor. ova lisat koju sam ja dao je neka lista zelja, koja je nazalost daleko od ostvarenja, zbog skronim postdiplomskih primanja. Moj licni afinitet su brzi stapovi. Znam da brzina nije povecana sa akcijom stapa. Postoje brzi stapovi koji su mid flex, priznajem doduse da sam dugo bio u zabludi da brzi stapovi idu sa tip flexom :doh: Bilo kako bilo brzina mi je osnovna referenca. jednostavno volim ih. Drugo ja bi zeleo all around stap. Nemam lovu da kupujem stap za svaku priliku, naravno da nemam nista protiv onih koji imaju kintu i to rade. Verovatno su u prednosti u odnosu na npr. mene, ali lova i nauka, tesko. Ja sada imama veoma dobar stap Sharpes of Aberdeen i zadovoljan sam njime. Lista koj usam dao je vezana za neke buduce akcije, kada pozelim da imam nesto bolje. Kada smo kod akcije stapova, licno ne volim full flex. Mid mi je najbolji, opet iz zelje da najveci bro situacija pokrijem jednim stapom. Iako kombinacija all around nije najbolja, jer npr. sa takvim stapom neces moci idealno da bacas strimere i teske nimfe, ili sta ti znam sve, mislim da zadovoljava kriterijume ozbiljnog musicara. Toliko za sada, ako imas jos neko, konkretnije pitanje, rado cu ti izaci u susret, mada naglasavam da sto se tice prbora daleko sam od experta!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Roda Fly je napisao(la):
Mene interesuju koji su to parametri po kojima vi birate stap koji bi rado posedovali?

Čitanje reviewa onih koji su probali štap. Onda duboko razmišljanje da li taj laže, sere ili piše istinu.  ???

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Citanje je dobar pristup, ali individua mora da u glavi predstavi kakav stap zeli. Ja sam cuo za T&T Paradigmu, da je toliko mekan da to nije normalno i uopste me neinteresuje, cak i da citam kritike. Znaci, sta je ono sto ocekujes od stapa i tek onda bacanje na proucavanje i citanje. Mnogo je dobro da, ako imas priliku, probas stap. Ja sam tako probao Sage XP, danke Milance, i T&T Vector, danke Gringo, i odusevio se sa oba stapa! Jos jedna vazna cinjenica vezana za izbor je finansijsko stanje pojedinca. Nazalost ni malo zanemarljivi deo analize!

Drina

Senior member
Učlanjen(a)
20.12.2006.
Broj reagovanja
0
Evo mojih zelja Winston WT Winston LT Winston Baron i G Lommis streamdance GLX MLS .Winstona 4 Klasu cu kupiti al moram ih prvo probati da vidim koji mi odgovara. I jedan G Lommis streamdanse GLX MLS 5 klasu ovog ljepotana cu do ljeta morati imati .Meni nema ljepseg stapa od njega ako se moze reci zaljubljen eh onda sam zaljubljen u njega.

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Ne mislim da je mudro ponasati se sa musicarskim stapom kao sa racunarom (a vremenom cevek postane prinudjen sa nestankom operativnog sistema i podrske programima da iako nece ulozi novac u novi) ili kolima (izakaju se), jer kad su stapovi u pitanju nema takvih imperativa. Dobar, vlasniku odgovarajuci stap kojim se postupa s duznom paznjom (pa i ljubavlju) je cesto lifetime investicija. To ne znaci da ako ima mogucnosti da se bude i kolekcionar i hoce se, to se i ne bude. Medjutim, sa dolaskom do meni odgovarajucih stapova (osobinama, izgledom, cenom) drasticno mi je opala zelja za posedovanjem, iako se ne branim niposto da prodrmam i zamasem nekim koji do tada nisam imao prilike da vidim (ali ni ne trcim po svaku cenu).
Trenutno su mi nainteresantniji kao potencijalni za posedovanje Lefty Kreh (Temple Fork Outfitters) Professional i TiCr serije (# 4 i 5) zbog dobrih blankova i niske cene, StCroix Avid (#4). Mislim da je za moje opredeljene finansijske mogucnosti, potrebe i znanje to vise nego dovoljno. Podrazumeva se da mislim na nov pribor, sa vazecom garancijom proizvodjaca - suvise kosta da bih se igrao svojim novcem bespotrebno.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Ima jedan koji mi je trenutno jako interesantan!
Dvoručni (Spey) Sage Z-axis 5126-4
Probai bi sa njim da lovim lipljena na Drini!!!

Vrh Dno