Nespetro, prije 40 godina nije bilo IronFeateher-a. Prvi stapovi te tvrtke, ako se ne varam, zvali su se Fenwick HMG i pojavili su se u prodaji krajem 70-tih pocetkom 80-tih. To je okruglo 30-35, a ne 40 godina. Ako se ne varam, jer je bilo prilicno davno. Naziv IronFeateher pojavio se puno kasnije i to za prve Fenwick IM-6 stapove. U to doba, zajedno s Loomisom to su bili daleko najbolji i najskuplji stapovi na trzistu. Po akciji su, komparacije radi, bili brzi od danasnjeg Loop S1 ili tu negdje. Koliko se sjecam. U svakom slucaju bili su vrlo ugodni za ribolov. Jer ja sam te stapove imao, lovio s njima godinama, neke polomio, neke davno prodao. Morao bih pregledati po ormarima, mozda je jos koji Fenwick iz tog doba zaostao. Sto je najbitnije ulovio sam njima tisuce raznoraznih riba. I tebi bih preporucio da radis na tom segmentu musicarenja, a pustis raznorazna vlakna, gustoce i ostale tehnikalije ljudima koji se u to razumiju. U suprotnom ce te Andrija, koji ovdje pita za prvi stap, presisati u broju ulovljenih riba vec prvo ljeto.