Strimeri za bucova

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Skobaljče i bodorka.

Prilozi

• 74.jpg
    74.jpg
    127,3 KB · Pregleda: 164

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Šaranče "fantastičnih" boja.

Prilozi

• 75.jpg
    75.jpg
    177,7 KB · Pregleda: 175

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
koi sarance  :)
zlatna ribica, jos da je izdresiras da ispunjava zelje......

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Nek prevari nekog dobrog macana i može u penziju slobodno.
Inače,u poslednje dve godine se u dunavskim plićacima odigrava nekakva migracija sitnih šarančića koja zna da potraje i po mesec dana.Takvu pojavu ne pamtim,a ni stariji ribolovci koje srećem nemaju slična iskustva.U tom periodu gotovo sve grabljivice se ovde hrane tim sitnim šarančićima.Letos sam u stomaku smuđa našao šaranče i nekoliko dana nakon toga dobijao sam ga samo na strimere širih silueta i žućkastih i oker kolora.I bucova sam često dobijao upravo na takve strimere.Ovaj je za mutljake.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
jedna ribica za beluna na udici 4  :)

p2290102resize.jpg

p2290104resize.jpg

p2290107resize.jpg

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
95
Sasa, zanimljiv strimer.
Samo sto bi Ja dodao jos po jedno pero na bokove, znaci po dva sa obe strane i tako bi smanjio prozirnost pera.
Mada ni ovo nije lose, valja probati.
Reci mi s kojim lepkom si lepio krajeve pera?

Xfactor

Senior member
Učlanjen(a)
09.08.2010.
Broj reagovanja
0
Bas lepa ideja. I zanimljivo, i realisticno... nadam se da ce biti i lovno. Obavezno da javis svaki ulov ovim strimerom.  :tbumb:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ervine, jel znas da isto razmisljamo  :tbumb: i ja sam gledajuci fotografije dosao na ideju da dupliram pera  :yeswink: mada i ovakva prozirna varijanta u fazonu ...ima ga , nema ga sigurno valja za malu i bistru vodu . takodje mislim da vredi pokusati i sa raznim bojama tela , verovatno ce srebrna biti odlicna .

Xfactor, prijavicu ako se pokaze dobar , mada ovako vizuelno obecava ...ali ipak ribe cesto imaju drugaciji ukus od nas , pa cemo videti na leto  :)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
zaboravih odgovor za lepak.... prvo sam dobro vezao koncem a zatim zatopio super lepkom .

Xfactor

Senior member
Učlanjen(a)
09.08.2010.
Broj reagovanja
0
sasats je napisao(la):
ervine, jel znas da isto razmisljamo  :tbumb: i ja sam gledajuci fotografije dosao na ideju da dupliram pera  :yeswink: mada i ovakva prozirna varijanta u fazonu ...ima ga , nema ga sigurno valja za malu i bistru vodu . takodje mislim da vredi pokusati i sa raznim bojama tela , verovatno ce srebrna biti odlicna .

Xfactor, prijavicu ako se pokaze dobar , mada ovako vizuelno obecava ...ali ipak ribe cesto imaju drugaciji ukus od nas , pa cemo videti na leto  :)

Probaj istu ovu varijantu, samo pored ovih crnih dodaj i srebrna pera... Imam utisak da bi to bas radilo posao.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Zanimljiv strimer!
Ne bih ja tu dodavao mnogo materijala,ima sasvim dovoljno,bucov baš takve "siromašne" ponekad napada bolje nego išta drugo.Jedino da je udica od malo tanje žice,bio bi idealan.I ja kuburim sa tim šarankama,a one su samo alternativno rešenje.Sećam se da sam pre dve godine na sajmu u Nišu kupio neke Sasame udice kratkog vrata od izuzetno tanke žive.Budalčina,kupih jednu kesu,kažem Milančetu da uzimamo još,dobro izgledaju.Na te udice nisam imao promašaja kad krene bucov.Ove šaranke,ubeđen sam,bucov lako provali ako su svetlosni uslovi loši za ribolov.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
hvala sale  :)
zvezdane , kakvo iskustvo imas sa srebrnim udicama? nabavio sam neke ownerove cetvorke sa kracim vratom . dobro izgledaju i dosta su tanje od ovih saranskih.

Vrh Dno