Strimeri za bucova

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Hladan zimski dan sa jakim vetrom nabio me duboko u sobu i sebe,prisećam se nekih lepih i uzbudljivih momenata sa vode.Hvatam kutiju sa bucovskim strimerima,prebiram,znam tačno mesto svakog od nekoliko strimera koji su ludo lovili ove godine.Najlovniji je potpuno ulubljen od silovitih udaraca,ni gvozdeni epoxy mu nije sačuvao glavu,na jednoj strani uopšte nema oka.Strimer koji je prevario najvećeg kabadahiju ne liči na strimer pre udarca ove ribe.Sećam se da ga je tresnuo čim je taknuo površinu vode,razneo ga je.Prolećni flašabu strimeri se još drže,mada su i oni prilično raščupani.Još je malo dana ostalo do kraja vezačkog odmora koji sam sam sebi priuštio.

Prilozi

• prolecni ranjenici.jpg
    prolecni ranjenici.jpg
    111,4 KB · Pregleda: 273
  • najnapadaniji heroj(ulubljen).jpg
    najnapadaniji heroj(ulubljen).jpg
    115,3 KB · Pregleda: 332
  • ulovio najveceg bucova.jpg
    ulovio najveceg bucova.jpg
    91,9 KB · Pregleda: 312
  • ostatak ekipe.jpg
    ostatak ekipe.jpg
    85,2 KB · Pregleda: 352
  • bucovska kutija.jpg
    bucovska kutija.jpg
    97,9 KB · Pregleda: 341

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Đole to je ova zezalica,zaboravio sam mu ime,inače na ovo je udarao sitan bucov,krupan retko.Sebastiane,mala pomoć  u vezi imena!

Prilozi

• zaboravih ime.jpg
    zaboravih ime.jpg
    113 KB · Pregleda: 251
Z

Zakula

Guest
Djole je napisao(la):
Jel ono u kutici neki plavi poper?

Mislim da je to policeloncki Gurgler,odlicna muva za salt/fresh/warm water musicarenje.
Telo i rep muve mogu da se prave od raznih materijala i u raznim nijansama,naravno,dok ledja i "glava" moraju da se prave na ovaj nacin,od policelona da bi muva bila Gurgler kreacija.

Evo kako izgleda (slika je sa neta)...

Prilozi

• gurgler14.jpg
    gurgler14.jpg
    19,2 KB · Pregleda: 231
Z

Zakula

Guest
Preteko' si me Zvezdane! U svakom sluchaju dao sam objashnjenje...

Pozz,

Mr.Zacoola

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Zvezdane, e jesi ih naslago... Djole i meni se čini kao poper ! Sad sam u fazi balze, čim me malo to pusti vraćam se i ja strimerima za baline, smuđeve , izašao mi članak u Praktičnom ribolovu o lovu smuđa strimerima na Dunavu pa me polako ljudi zivkaju i raspituju se imam li ih u ponudi a ja  :( ko tele ni jednog nemam u prodaji, moraću nešto poraditi i na tom planu preko zime. Fala bogu imam sad već i potvrđenog iskustva sa tim ribama pa ... duga je zima nešto mora da se radi, a i org će da vidi rezultate FT-a namjenjenog prodaji (pa i kritike nadam se bilo pozitivne ili negativne ).

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
zvezdan je napisao(la):
Đole to je ova zezalica,zaboravio sam mu ime,inače na ovo je udarao sitan bucov,krupan retko.Sebastiane,mala pomoć  u vezi imena!

da to je to. Milance ih izgleda obozava posto me osusio za deblje policelon table. valjda ce da doda kog guglera.  :tbumb:

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Mr.Zakula je napisao(la):
Djole je napisao(la):

Mislim da je to policeloncki Gurgler,odlicna muva za salt/fresh/warm water musicarenje.
Telo i rep muve mogu da se prave od raznih materijala i u raznim nijansama,naravno,dok ledja i "glava" moraju da se prave na ovaj nacin,od policelona da bi muva bila Gurgler kreacija.

Mr. Zakula jel ovo tvoja kreacija, mislim izvedba, rado bih s takvim ganjao štuke po mojim barama, imao sam par situacija kad bi ovo čuda pravilo, nisam ga još radio , a ne čini mi se kompliciran.  :tbumb:

Z

Zakula

Guest
Gogo je napisao(la):
Mr.Zakula je napisao(la):
Djole je napisao(la):

Mr. Zakula jel ovo tvoja kreacija, mislim izvedba, rado bih s takvim ganjao štuke po mojim barama, imao sam par situacija kad bi ovo čuda pravilo, nisam ga još radio , a ne čini mi se kompliciran.  :tbumb:

Nije Gogo,slika je uzeta sa neta,posto takve strimere nisam pravio,a samim tim i slikao.Verujem da bi bili odlicni "suvi" strimeri za jesenje musicarenje stuke u "rupama" zatravljenih bara.U svakom slucaju nisu teshki za izradu.

Evo i linka na kome mozete da vidite step by step Gurgler-a u zuto crvenoj kombinaciji boja:

http://www.flyfishsaltwaters.com/flygurgler.htm

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Ja sam taze "majstor" za strimere - nabavio sam krzno crno, belo i  braon sa belim vrhovima od polarne lisice i napravio sam jedno tridesetak strimera po uzoru, uglavnom, na Zvezdanove.
Polarna lisica, malo kristal flasha, malo marabua - zavisi od kombinacije crveni, crni ili beli - dužine
od 3 - 6 cm na udicama #10 Mustad F15.
E sad, neznam da li je greška - rađeni su bez otežanja i namenjeni su grgeču (bandaru) i smudju na Gruži.
Neki tonu polako, neki brže ali lepo rade u vodi - provereno u kadi. Na cimanje se podignu, stanu i rašire se i sasvim lagano tonu prema dnu. Koliko ja cenim imaju lepu siluetu ribice. Da li tako treba.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ja sam Rancicu na ove bucovske lepo hvatao bandara,upravo tako sam ih i vodio kako ti i objašnjavaš.Doduše dubina je bila nekih nešto jače od metra,izuzetno bistra voda,lov na viđeno,cimneš mu :-[ dva puta,pa pustiš da propadne,pa opet.A ono krzno radi,ubija kako uvija,bandari kao nenormalni naleću.Smuđeve sam na kraju sezone lovio samo sa strimerima napravljenim od krzna i dlake uz dodatak fleš materijala.Za sledeću sezonu tačno znam šta ću da motam za sve grabljivice.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Hvala majstore. Očekivao sam i priželjkivao da se ti javiš, rekli su da si "guru" za strimere. Ja ću da znam šta valja posle pecanja.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Kakav guru,kakvi bakrači,posle prvih ulovljenih riba biće ti sve jasnije,znaš i sam,ribolovac si dugo godina,kad kreneš da provaljuješ kako radi strimer,kako da vodiš,ma idi...

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Evo dva strimera koji love u različitim vodama i u tri godišnja doba.Flashabou strimer mi se dobrim pokazao samo u proleće,na mutnjikavim i velikim vodama,lagana vožnja sa čestim propadanjima i stopovima radi bolje refleksije materijala diže bucova koji je zalepljen i za dno.Drugi strimer lovi leti i u jesen.Nema mnogo fleša,možda nit dve,ponekad ni toliko,vožnja u sitnim trzajima sa povremenim promenama brzine,mada lisica fantastično radi i pri laganom stopu sa malim popuštanjem niz vodu.

Prilozi

• flash and fox.jpg
    flash and fox.jpg
    70,4 KB · Pregleda: 269
  • wet flash and fox.jpg
    wet flash and fox.jpg
    58,7 KB · Pregleda: 245
Vrh Dno