Moja zapazanja u vezi bucova ali i svake druge ribe je da kada se hrani i kada je aktivan samo mu treba potreviti mesto i trenutak i uzece svaki pristojniji strimer, da ne bude bas nesto drecavo. To sam zakljucio kada sam na Zapadnoj maznuo jednog od 38cm, video sam gde je aktivan, bacio strimer i povukao pola metra i odmah je lupio... Ostalo je na slikama na temi Danas sam musicario...
Kada sam poceo da veazujem strimere za bucova skinuo sam neke Zvezdanove kako ne bih mnogo experimentisao i mislim da u bilo kojoj varijanti daju ribu kada je aktivan...
Traziti nijanse kada nece da jede, opet moje je misljenje, je besmisleno i u toj situaciji pokupice iz slucajnosti a ne iz pravila da je taj strimer bio aktuelan u tom trenutku. Kasnije je moram priznati lepo pricati kako je bas taj strimer u nasoj kreaciji i varijanti bio lovan ali moje misljenje je da je to izuzetak...
Isto je i sa pastrmkom, kada jede aktivno nas tri drugara smo imali extra ulove a sva trojica na razlicite muve (ja na wulfa, drugi cadise, treci neku jednodnevku), a kada nece na suvu sve nasta je dobijes je izuzetak i tog dana ta musica vise neuvati ribu...
Moje misljenje, ne kazem da je 100% tacno u praksi