Strimeri za bucova

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Kolekcija leto-jesen 2009!

Prilozi

• leto.jpg
    leto.jpg
    91,7 KB · Pregleda: 362

tomasini

Senior member
Učlanjen(a)
22.01.2008.
Broj reagovanja
1
zvezdan je napisao(la):
Kombinacija praška,kozije brade i zelenog polipropilena.

Ovo je predobro. Uživam gledajući ove vaše kreacije i čitajući iskustva sa bucovom.  :tbumb: 

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Moja zapazanja u vezi bucova ali i svake druge ribe je da kada se hrani i kada je aktivan samo mu treba potreviti mesto i trenutak i uzece svaki pristojniji strimer, da ne bude bas nesto drecavo. To sam zakljucio kada sam na Zapadnoj maznuo jednog od 38cm, video sam gde je aktivan, bacio strimer i povukao pola metra i odmah je lupio... Ostalo je na slikama na temi Danas sam musicario...

Kada sam poceo da veazujem strimere za bucova skinuo sam neke Zvezdanove kako ne bih mnogo experimentisao i mislim da u bilo kojoj varijanti daju ribu kada je aktivan...

Traziti nijanse kada nece da jede, opet moje je misljenje, je besmisleno i u toj situaciji pokupice iz slucajnosti a ne iz pravila da je taj strimer bio aktuelan u tom trenutku. Kasnije je moram priznati lepo pricati kako je bas taj strimer u nasoj kreaciji i varijanti bio lovan ali moje misljenje je da je to izuzetak...

Isto je i sa pastrmkom, kada jede aktivno nas tri drugara smo imali extra ulove a sva trojica na razlicite muve (ja na wulfa, drugi cadise, treci neku jednodnevku), a kada nece na suvu sve nasta je dobijes je izuzetak i tog dana ta musica vise neuvati ribu...
Moje misljenje, ne kazem da je 100% tacno u praksi

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
strashni je napisao(la):
Moja zapazanja u vezi bucova ali i svake druge ribe je da kada se hrani i kada je aktivan samo mu treba potreviti mesto i trenutak i uzece svaki pristojniji strimer...

Isto je i sa pastrmkom, kada jede aktivno nas tri drugara smo imali extra ulove a sva trojica na razlicite muve (ja na wulfa, drugi cadise, treci neku jednodnevku), a kada nece na suvu sve nasta je dobijes je izuzetak i tog dana ta musica vise neuvati ribu...

"Grešiš sinko, silno grešiš..." reče u jednom crtaću pevac Sofronije  :D

Dočekaćeš i dan da ti 10 aktivnih bucova lupa ispred nosa i nećeš zeznuti nijednog...
A tek kako zna pastrmka da bude selektivna, videćeš i to, jede samo podriguje, a tvoje imitacije izbegava... dok ne nađeš PRAVU
Naročito na većim vodama, u plitkim potocima sitna pastrmka kupi sve što liči na hranu.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Čika Milanče je u pravu,i puno puta je iskusio,kao uostalom i svi mi,kako je kad bucov pljušti a ne uzima.Sigurno je da će se tada pre prevariti na nešto što više liči na prirodnu hranu nego na  fantastičan strimer.A i drugo su bucov do kilo i onaj preko dva!

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
strashni je napisao(la):
Moja zapazanja u vezi bucova ali i svake druge ribe je da kada se hrani i kada je aktivan samo mu treba potreviti mesto i trenutak i uzece svaki pristojniji strimer...

možda na nekom dunavu ili savi u treškoj divljini gde nije nikad  ranije video strimer ...

zvezdan je napisao(la):
kako je kad bucov pljušti a ne uzima.

kako me je samo danas nervirao ,ni da čvrkne a seva na sve strane po jatima minijaturkih kedera ...odmoriću ih par dana ,inače ni varaličarima neće da uzme ...

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Ma bucov ko i druge ribe zdere non stop, neki put gore, neki put dole , neki put pred noge , drugi put na sred reke. al je najbolji filing kad ne raubuje a ti bacas, bacas, bacas, dosadno ti, spremas se da jos par puta bacis pa da se pakujes, da razmisljas da zajebes sledeci put to mesto i pecas lepo klencice a onda ti izuje srce iz cipela i nabije ti puls na 200 uz pokusaj izbijanja stapa iz ruku, da se sav pogubis i dok se snadjes on otisao. E to je filing. Pa onda kazes docicu ti sutra opet ja. Ma to Zvezdan doktorirao. On najbolje zna sta mu kaze kardiolog  :nurse:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Doktor prepisao ovaj lek ;)

Prilozi

• lek.jpg
    lek.jpg
    86,1 KB · Pregleda: 197

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Npr. BUCOVIJADA NA KLADOVSKOM KEJU sa pratećim zbivanjima i aktivnostima  :yeswink:

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Vezano za komentare na moj post...
Nismo se razumeli, sve sto vi kazete je tacno ali nije u suprotnosti sa mojim tvrdnjama. Ja samo kazem da kada je bilo koja riba pa i bucov selektivan ili probirljiv po srpski, strimer koji je "specijalno pravljen bas za tu situaciju" ce dati mozda jednu ribu i vise nijednu i to ga ne cini univerzalnim mamcem za tu situaciju jer je kupljenje tog strimera slucajnost a ne rezultat njegovog specijalnog izgleda i recepta!
Da pojednostavim, kad nece nece, makar igrale mecke!  :nowink:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
strashni je napisao(la):
Vezano za komentare na moj post...
Ja samo kazem da kada je bilo koja riba pa i bucov selektivan ili probirljiv po srpski, strimer koji je "specijalno pravljen bas za tu situaciju" ce dati mozda jednu ribu i vise nijednu i to ga ne cini univerzalnim mamcem za tu situaciju
A zamisli situaciju da je to riba od 3-4kg.Priznaćeš da bi takva riba ispunila srce!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Djole je napisao(la):
Milanče je napisao(la):
zvezdan je napisao(la):
Doktor prepisao ovaj lek ;)

Ako dođem u Kladovo isprazniću ti kutije. Milom ili silom  :D :D :D

Pa i mogao bi on da organizuje neko druzenje  :)
Može,sa tematikom i praktičnom nastavom kako zadržati smirenost dok vam grdosija miriše strimer,pogledati u danas sam mušičario!

Vrh Dno