Strimeri za bucova

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Za jednog takvog se spremam od 5 ujutru na zapadnoj Moravi za neki dan, kad on pljusne cini mi se da je neko bacio ciglu u vodu, dvaput sam ga video  ???

A to si u pravu kada kazes da bi ispunila srce, ja sam kao i svi cesto sklon samozavaravanju da je bas ta moja musica dala rezultat jer sam ja vezao neki detalj koji je samo meni objasnjiv i taj osecaj je fenomenalan...

Kad je drugar sa kojim sam bio kucao poruku trecem koji nije bio sa nama na vodi kada sam bocnuo prvog bucova i kad je napisao da sam ga maknuo ciljno i na sopstvenu kreaciju bilo mi je puno srce... priznajem... ali i jos mnogi strimeri bi dali rezultat jer ta riba je kupila tog dana  ;)

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Evo jednog peša od veštačkog krzna,žutog marabua za stomak i tungstena zalivenog epoksijem.Ovo je slika iz perspektive bucova.

Prilozi

• glavoc.jpg
    glavoc.jpg
    101,5 KB · Pregleda: 217

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
zvezdan je napisao(la):
Evo jednog peša od veštačkog krzna,žutog marabua za stomak i tungstena zalivenog epoksijem.Ovo je slika iz perspektive bucova.

Ipak ga napravi kao clousera sa otežanjem kontra luka udice da bi se okrenuo naopačke i da bi mogao da ga spuštaš po dnu i džiguješ :yeswink:
Boje su dobre, liči na ružu.

brankoogi

Senior member
Učlanjen(a)
06.08.2008.
Broj reagovanja
0
zvezdan je napisao(la):

A da ga malo pošereniš markerom ?

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Milanče,i ja sam imao prvo tu varijantu u glavi,ali kurva je to,videće udicu.
Brankoogi,kad sam završio strimer uzeo sam crni marker da mu uradim šare,a onda sam video da su ga klinci ispraznili skroz.Za sada neka ide ovako.Ionako će taj strimer biti korišćen u krajnjoj nuždi.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Danas sam vezao dva komada od belog praška,ljubičastog,maslinastog bucktail-a i maslinastog polipropilena.Neverovatno izgleda presijavanje praškove bele u ljubičastu,baš kako treba.

Prilozi

• dusty fuckers.jpg
    dusty fuckers.jpg
    61,7 KB · Pregleda: 493

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Pretpostavljam da sam već dosadio sa ovim praškom,ali šta mogu kad je to jače od mene.Evo,kako izgleda kad je strimer u fazi mirovanja i malo bržeg povlačenja kad se iskrene i bljesne.Ono što se meni posebno dojmi je to što je to najprirodniji odblesak,nekako mi flash materijali suviše bezobrazno šljašte.Dobri su za proleće i mrak,ali je praško za bistru vodu zakon.

Prilozi

• kamufliran.jpg
    kamufliran.jpg
    78,3 KB · Pregleda: 242
  • u bekstvu.jpg
    u bekstvu.jpg
    99,2 KB · Pregleda: 256

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Novo jato. Kad se skvase mnogo su tanji...

Prilozi

• IMG_3409_cr.jpg
    IMG_3409_cr.jpg
    174,5 KB · Pregleda: 256
  • IMG_3413_cr.jpg
    IMG_3413_cr.jpg
    135,1 KB · Pregleda: 213

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Evo ih mokrih, udica kratkog vrata 6 i 4  :D

Prilozi

• IMG_3415_cr.jpg
    IMG_3415_cr.jpg
    231,8 KB · Pregleda: 173
  • IMG_3419.JPG
    IMG_3419.JPG
    236,9 KB · Pregleda: 199

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Sećam se kad sam devedesetih godina, u nedostatku bilo kakvih materilaja za strimere,ganjao ljude koji imaju papagaje zbog njihovih zelenih i žutih pera koja su bila smrtonosna za bucova.Tada naravno nisam imao pojma ni o kakvim disiverima i saltwater vezačima,ali sam vezao papagajeva pera kao na disiveru i uz dodatak fazana za leđa i belog petla za stomak,posedovao solidnu količinu strimerčića.Ti,mali i prozračni strimeri,behu opaka stvar za bucova.Boja i rad papagaja u vodi "otvarali" su i najkrupnije bucove.Koliko sam samo kidanja imao kad tresne ala koju ni ne vidim,samo lupi po nesretnom strimeru i struni kidajući kao štuka da napada.Danas vezah dva mala i tanka disiverčića,upravo za oprezne i lukave bucove.

Prilozi

• disivercici.jpg
    disivercici.jpg
    85,7 KB · Pregleda: 217

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
zvezdan je napisao(la):
Sećam se kad sam devedesetih godina, u nedostatku bilo kakvih materilaja za strimere,ganjao ljude koji imaju papagaje zbog njihovih zelenih i žutih pera koja su bila smrtonosna za bucova.Tada naravno nisam imao pojma ni o kakvim disiverima i saltwater vezačima,ali sam vezao papagajeva pera kao na disiveru i uz dodatak fazana za leđa i belog petla za stomak,posedovao solidnu količinu strimerčića.Ti,mali i prozračni strimeri,behu opaka stvar za bucova.Boja i rad papagaja u vodi "otvarali" su i najkrupnije bucove.Koliko sam samo kidanja imao kad tresne ala koju ni ne vidim,samo lupi po nesretnom strimeru i struni kidajući kao štuka da napada.Danas vezah dva mala i tanka disiverčića,upravo za oprezne i lukave bucove.

Od ovih tvojih priča o bucovima i strimerima dođe mi povremeno, ali samo povremeno, da nagovorim ćaleta da prodamo kuću i odselimo se na neku VODU. Ćale peca već 40 i kusur godina, možda ga i nagovorim.

Nego, ima li neka kućica na prodaju u Kladovu  ??? ?​

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Strelac je napisao(la):
zvezdan je napisao(la):

Od ovih tvojih priča o bucovima i strimerima dođe mi povremeno, ali samo povremeno, da nagovorim ćaleta da prodamo kuću i odselimo se na neku VODU. Ćale peca već 40 i kusur godina, možda ga i nagovorim.

NAGOVORI GA!!!! :yeswink:

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
sebastian je napisao(la):
Strelac je napisao(la):
zvezdan je napisao(la):

NAGOVORI GA!!!! :yeswink:

Jeste  :doh: ali stvarno.

Vrh Dno