Brate gegula,upravo tako!
Hoće on leti, u rana jutra i prve sumrake, da tresne po vidljivijim strimerima,mada i tada u najvećem broju slučajeva samo skuva iza strimera!Vidi taj kao nenormalan!Drugo,leti se bucov najviše oslanja na čulo vida,pa je dobro da strimer ima kederske boje!Najvećeg bucova prošle godine sam ulovio na praško strimera koji u vodi nije imao nikakav rad,ali je imao dve osnovne boje,zelenog praška za leđa i malo kozije brade za stomak!Taj strimer je u bistroj vodi bio gotovo nevidljiv za ljudsko oko jer je praško neverovatno transparentan,a koza je bila tanko navezana!Ono što sam naučio za sve godine mušičarenja bucova je da on jako dobro vidi strimere koje mi često smatramo nedovoljno velikim ili slabih boja!
E sad,pošto ove strimere nisam imao prilike da probam u praksi,osim isprobavanja rada u Dunavu i kadi,ne mogu da tvrdim da će biti uspešniji od bilo kog klasičnog strimera!Ipak,ovi repići,osim verodostojnosti,u vodi imaju zaista živahan rad,posebno u bržoj vodi gde vibriraju,dok hi-tie način vezanja onemogućava bilo kakvo upletanje za udicu!Posmatrajući ih u vodi,mislim da su od svih strimera koje sam vezao,ovi nekako najpribližniji realnom uzoru,iako to ribi najverovatnije sasvim drugačije izgleda!Kažem ponovo,sve je ovo bez ikakvih rezultata,a nadam se da će u nastavku sezone,odnosno, po završetku lovostaja,ovi strimeri ili opravdati poverenje ili nestati iz mojih kutija!Ja tipujem na prvu opciju,ne opravdaju li poverenje,sve ih poklanjam!