Strimeri za bucova

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Mora da bude malo i ovih fleš strimera po kutijama,za oblačno vreme,velike,mutne vode...

Prilozi

• flashabou bunker.jpg
    flashabou bunker.jpg
    120,6 KB · Pregleda: 155

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Još malo repatih...

Prilozi

• rep.jpg
    rep.jpg
    75,5 KB · Pregleda: 151

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Kako se vode polako bistre kederi dobijaju druge boje,mimikrija radi posao,i vrlo često se na kederima koji plivaju neposredno ispod površine primećuju bledo maslinasta leđa i crna boja po bokovima!

Prilozi

• keder.jpg
    keder.jpg
    128,2 KB · Pregleda: 150

Markovic

Full member
Učlanjen(a)
11.02.2008.
Broj reagovanja
0
Dali je, dobro da se ide na toliko imitiranje mimikrije  kod kedera. To se poodavno pitam :hmmmm:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
da li je dobro? mislim da je to sve relativna stvar...moze biti a i ne mora  :D ;)
sve ovisi gde i kada se lovi ali ono sto je 100% sigurno je to da onaj ko veze nesto tako to radi i za svoje licno zadovoljstvo....ja na primer, imam i ovakvih i onakvih strimera, neki su vec nalika na strasilo jer ih koristim vec par sezona a lovni su 300% da ne kazem ubitacni ("u mojim rukama"  ;)) ali ja opet cesce forsiram neke nove koji su meni lepsi. A ako bas ni super prezentacija ne pomaze ni ono pravo vodjenje onda posegnem za tim starim strasilima. Kako god okrenuli procentualno gledano ipak prezentacija i vodjenje je ono najbitnije....ali opet ono ali....u pojedinim situacijama je bas pozeljno imati imitaciju "takvog" izgleda i "takve" boje. Zvezdanovi tereni su najspecificniji jer se njegovi bucovi malo drugacije ponasaju nego neki na koje sam ja navikao na istom tom dunavu "plavom" al' nadrugim lokacijama.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Markovic je napisao(la):
Dali je, dobro da se ide na toliko imitiranje mimikrije  kod kedera. To se poodavno pitam :hmmmm:
Pazi,ovi strimeri kod mene dolaze na red za bacanje tek kad se Dunav poptuno izbistri!A kad se izbistri neće ga prevariti ništa što ga bar malo ne asocira na prirodnu hranu!Lupiće on kad je mutna voda i na potpuno crvenog,belog,ili nekog drežavo-žutog,ali kad je voda bistra...
Ovaj strimer ima tri boje,i ono što je dobro je to što se ove boje u vodi sasvim diskretno vide,a strimer izgleda poptuno prozračan!

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
kao sto zvezdan rece,dok je mutna voda lakse se puno peca nego leti kad je voda bistrija,tacnije s proleca kidise kao lud  i udara snazno dok leti je jako tesko prevariti ga pogotovu u mirnijem toku vode i pogotovo preko dana,godinama je ova riba bila moja opsesija ,sati i dani provedeni pored vode jureci bucove koji raubuju leti na sve strane ali dzabe....jako tesko ga je upecati leti pogotovo preko dana i u bistroj vodi,zora i prvi mrak moze i jos bolje ako se trazi u nekom prelivu ili gde vode menja pravac i brzinu toka plus sto boja koja s proleca ne igra bas toliku ulogu leti je itekako vazna, s toga ovaj poslednji strimer mislim da ce biti pogodak,svaka cast :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Brate gegula,upravo tako!
Hoće on leti, u rana jutra i prve sumrake, da tresne po vidljivijim strimerima,mada i tada u najvećem broju slučajeva samo skuva iza strimera!Vidi taj kao nenormalan!Drugo,leti se bucov najviše oslanja na čulo vida,pa je dobro da strimer ima kederske boje!Najvećeg bucova prošle godine sam ulovio na praško strimera koji u vodi nije imao nikakav rad,ali je imao dve osnovne boje,zelenog praška za leđa i malo kozije brade za stomak!Taj strimer je u bistroj vodi bio gotovo nevidljiv za ljudsko oko jer je praško neverovatno transparentan,a koza je bila tanko navezana!Ono što sam naučio za sve godine mušičarenja bucova je da on jako dobro vidi strimere koje mi često smatramo nedovoljno velikim ili slabih boja!
E sad,pošto ove strimere nisam imao prilike da probam u praksi,osim isprobavanja rada u Dunavu i kadi,ne mogu da tvrdim da će biti uspešniji od bilo kog klasičnog strimera!Ipak,ovi repići,osim verodostojnosti,u vodi imaju zaista živahan rad,posebno u bržoj vodi gde vibriraju,dok hi-tie način vezanja onemogućava bilo kakvo upletanje za udicu!Posmatrajući ih u vodi,mislim da su od svih strimera koje sam vezao,ovi nekako najpribližniji realnom uzoru,iako to ribi najverovatnije sasvim drugačije izgleda!Kažem ponovo,sve je ovo bez ikakvih rezultata,a nadam se da će u nastavku sezone,odnosno, po završetku lovostaja,ovi strimeri ili opravdati poverenje ili nestati iz mojih kutija!Ja tipujem na prvu opciju,ne opravdaju li poverenje,sve ih poklanjam!

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
ok,meni se cine kao ubice ali vreme ce pokazati....a AKO  ih budes delio znaj da mi se slobodno mozes javiti :yeswink: :yeswink: :yeswink: :yeswink:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Posle dugo vremena danas sam seo za stegu!Nemam volje da radim nešto kad je vreme ovako očajno!

Prilozi

• pink head bunker.jpg
    pink head bunker.jpg
    113,9 KB · Pregleda: 129

Prle

Senior member
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Broj reagovanja
0
Zvezdane sve lepsi od lepseg strimera. Svaka cast.
A za dalekovidog bucova se slazem. Vidi li ista sumnjivo, odmah ubacuje iz cetvrte u rikverc ili okrene pod rucnom i dovidjenja.
Pricam ovo iz varalicarskog iskustva, jer mi je musicarsko isto kao kada se registrovao na sajt - pozitivna nula.  :D

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Lep je ,pravi pink head !!  :tbumb:

ja sam odložio stegu već mesec ili dva dana ,nemam volje a ni želje nešto da vezujem ...

Vrh Dno