Strimeri za bucova

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Hvala,juče sam skoknuo do marine ali izgleda da je bilo kasno,ništa se nije dešavalo,iako je sunce dobro zagrejalo površinu i izmamilo velika jata ovogodišnjih kedera.Kaže mi jedan kolega da je u zoru jurio krupan kao lud.Neverovatno,po mrazu se diže na površinu i jede!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Blago tebi, ja sam več i zaboravio kako izgledaju aktivne ribice...kod mene je na jezeru sve ko u zimskom snu...naši bocovi ko zna gde su, nisam ga vidio sada več više od mesec dana...isto tako ni štuke nema, ničega osim tu i tamo neki klen što prođe, neki sitni grgečići i pajkice koje se premaju za svadbu. Ali, ne odustajemo!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Seb,prošle godine u ovo vreme na Dunavu nije bilo nikakve aktivnosti sem smuđevih večernjih cugova.Ove godine,iako je vreme mnogo nestabilnije nego prošle,keder se zadržava na poznatim mestima,pa uslovljava ostanak grabljivica,iako ne baš onako kako bi trebalo,bucov je još uvek tu!Ono što je primetno je da se u priobalju formiraju ogromna jata kedera ne većih od dva santimetra pa bucov i smuđ napadaju mlađ kao nenormalni.Sinoć sam prošetao kejom i video strahovito učestale napade smuđa.Ipak,to su veoma sitne ribe,mislim da ne prelaze 200gr.,kao i bucov koji ovih dana raubuje u gradskoj marini.Međutim,pojuri i poneki krupan,a kao što rekoh,izgleda da veliki jure u samu zoru!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
pa da, "gde je truplo tamo su i lešinari"

gde je mnogo plena tamo su i grabežljivci.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Spremio sam ovi imitaciju bucova za narednu sezonu,međutim,sinoć sam izleteo na smuđa,koji se ne javlja od onog zemljotresa,a završio sam loveći sitne bucovčiće po mraku.Izletali su ispod jednog čamca čim bi ovaj strimer potonuo desetak cm ispod površine.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Da,takve je boje polipropilen.Imam još nekoliko baš dobrih mešanih boja za bucovske strimere!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Usavršio si se sa ovim strimerima, silueta im je sda stvarno bez greškice...barem ja to ne vidim. Posto si pravi brico  ;)  :tbumb:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Hvala Seb,mogu ti reći da mi je dosta trebalo,skoro tri meseca,da provalim kako se šiša polipropilen da bi se dobila dobra silueta.Posebno kod manjih strimera kakvi su ovi bucovski,jer kod samog vrha udice moraju da rade i male makazice,koje moraju biti oštre kao đavo da ne bi lomile polipropilen i tako uništile uloženi trud.Ove godine sam eksperimentisao sa širim siluetama zbog veoma loše vode,pa su veliki strimeri bolje radili posao.Za sledeću godinu ću,nadam se,imati prilike da lovim po bistroj vodi,pa će strimeri tankih silueta biti prioritet.Inače,ova blendirana boja polipropilena,u ovom slučaju maslinasto-crna,je fenomenalna u vodi,i praktično je univerzalna za sve imitacije koje možemo pustiti bucovu, imitacije bandarčeta,kederćića,bodorkice...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
da, crno maslinasta leđa su stvarno super kombinacija, imam i ja tako nešto od slinkija. I ja sam se vala našišao i vidim da ču morati raditi još neke popravke za sledeću godinu. Provialio sam i ja neke stvari koje se nenađu baš opisane na netu ili barem ja nisam pronašao. Sada radim kombinaciju, izvlačenje pramenova da se dobije lep konusan oblik pramena a onda još malo šišnem ako treba a ako baš treba da šišam onda ga šišam puljzi metodom a onda još i po bokovima dok ne dobijem lep željen oblik. I kod glave isto tako. Ja radim TMC deer hair makazicama, odlične su za takve detalje kod i oko glave.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Svidela mi se ova kombinacija boja kod Puljizija,pa smotah i ja :doh:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Strimer svetlijih boja!Veoma sam zadovoljan koliko je lakše šišanje strimera dugima i tankim makazama!

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Vjerojatno ide najbolje sa frizerskim makazam

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Moram da se izvadim kod Milančeta,pošto prva tura strimera od proletos nije zadovoljila :)
Motam ovakve sa manje materijala da bi brže tonuli.

Vrh Dno