zvezdan
Hero member
- Učlanjen(a)
- 12.02.2008.
- Broj reagovanja
- 18
Nemam nekog velikog iskustva u mušičarenju klena,lovio sam ga desetak puta na potocima u okolini grada,i par puta na Drini.Ipak,prošle sezone sam ispod Đerdapa 1 ulovio klena od nekih 300gr. na strimera namenjenog bucovu.Iznad elektrane postoje dva mesta na kojima se potoci ulivaju u Dunav,pa često klen zaluta u veliku reku.Elem,taj klen je povukao dosta dobro,i odmah sam znao da nije bucov u pitanju,jer je udarac bio osetno drugačiji.Progutao je sivo-beli pp strimer od blizu 10cm bez problema.Izgleda da je bio veoma gladan čim je sašio toliki strimer.
Ovi strimerčići su nešto veći od nokta,a široka silueta im daje dosta neobičan rad u vodi,više glavinjaju!Pretpostavljam,a verujem u Hanterovo iskustvo,da bi ih krupniji klen lako progutao.E sad,da li bi njega ovo varalo,pitanje je?
Ovi strimerčići su nešto veći od nokta,a široka silueta im daje dosta neobičan rad u vodi,više glavinjaju!Pretpostavljam,a verujem u Hanterovo iskustvo,da bi ih krupniji klen lako progutao.E sad,da li bi njega ovo varalo,pitanje je?