Strimeri za bucova

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Nemam nekog velikog iskustva u mušičarenju klena,lovio sam ga desetak puta na potocima u okolini grada,i par puta na Drini.Ipak,prošle sezone sam ispod Đerdapa 1 ulovio klena od nekih 300gr. na strimera namenjenog bucovu.Iznad elektrane postoje dva mesta na kojima se potoci ulivaju u Dunav,pa često klen zaluta u veliku reku.Elem,taj klen je povukao dosta dobro,i odmah sam znao da nije bucov u pitanju,jer je udarac bio osetno drugačiji.Progutao je sivo-beli pp strimer od blizu 10cm bez problema.Izgleda da je bio veoma gladan čim je sašio toliki strimer.
Ovi strimerčići su nešto veći od nokta,a široka silueta im daje dosta neobičan rad u vodi,više glavinjaju!Pretpostavljam,a verujem u Hanterovo iskustvo,da bi ih krupniji klen lako progutao.E sad,da li bi njega ovo varalo,pitanje je?

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ako ostane ovako blaga zima ja se nadam ozbiljnom mušičarenju bucova ove godine.Sredio sam kola,a ovakvi strimeri su mi u prvom planu za neke dobre terene gde još nisam bacao.To su mesta nizvodno od Kladova,prilično zatravljena i sa sporim tokom.Oko tih trava se kriju prave mrcine.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Opasan ti ovaj poslednji strimer Zvezdane, fantastičana boja. Ja ću ovakve slične ali na velikim udicama da spremim za štuku kad krene sezona.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Da,boja je prava jutarnja,večernja,ili za oblačno vreme.Preko dana idem na manje varijante,ovaj ima blizu deset cm.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Još malo pa u vodu.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    92 KB · Pregleda: 107

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
Jos malo?bicu srecan ako pocnem stukolov na vreme,1.Aprila.....sneg se topi,ladovina traje preko noci......sve mi se cini da ce Mart proci uz REEL Fishing espxe emulaciju...... :D

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Kad udari krajem marta,možda i ranije,preko petnaest stepeni bar nedelju dana,odmah kreće i bucov.Samo treba biti uporan i tražiti ga malo dublje.

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
Iskreno,tome se i nadam.....da bar od starta krene toplije....pun mi je vise snega,zime,ladovine...a najvise sedenja. :mad:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Malo veći za mutniju i veliku vodu.

Prilozi

• 2.jpg
    2.jpg
    40,3 KB · Pregleda: 110
Vrh Dno