Strimeri za stuku

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
@strelac, odlični ti ovi pike candy-ji  :tbumb: :yeswink: Ovaj srebrni za predveče ili mutnu vodu je "otrov živi".

Ja, ZA FF SPREMAN!!!!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Za otvaranje ovoliko...

Prilozi

• za otvor.jpg
    za otvor.jpg
    105,1 KB · Pregleda: 273

lazar

Senior member
Učlanjen(a)
10.05.2007.
Broj reagovanja
0
Da ozivim malo temu....dajte vi vase strimere da ugrabim neki fazon 8)..srpemam se za stuku!!! Ako nisam uspeo pre valjda cu sad... :hammer:

Prilozi

• IMG_0330.jpg
    IMG_0330.jpg
    43,3 KB · Pregleda: 208

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
lazar je napisao(la):
...dajte vi vase strimere da ugrabim neki fazon 8)..

Snappy Poodle
main.php

perfect pike fly
main.php

Crvenoglavi
main.php

Dual Bunny
main.php

main.php

Ima toga jos  ;) Ali samo par ovakvih da imas u nekoliko komada pa si miran za celu godinu...ako su tereni zatravljeni ili puni granja valja staviti zastitu protiv kacenja...otezati toliko da se cim pre postigne zeljena dubina na kojoj se misli loviti...

Najvise uspeha sam imao sa tzv. "perfect pike fly" i Crvenoglavim (RedHead) strimerima (jutro=popodne=predvece - za ceo dan).
http://www.musicarenje.org/galerija/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=5309&g2_serialNumber=2&
g2_GALLERYSID=ea1632a4f34b2df5347359e7dea8ec1c

Večina strimera koje sada koristim za štuku su u dužini od 15-20cm. Ali i te od 20cm rado napadne i ona mala štuja od 45-50cm. Imam u mislima uraditi za probu jednoga od 30cm za lov iz čamca.

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
ovaj zadnji mi se bas svidja, ima sve elemente dobrog stukaroskog strimera, fino i nezno krzno, fles trakice koje bickaju  na momente, velicinu-koja se prepolovi u vodi, super je

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Marushani je napisao(la):
Sebastijane, koji od ovih strimera "ti radio posao musicara"?, bolje receno: koji ti je uspesniji strimer?

Da ne bih mistificirao strimere, iskreno najbolje sam lovio sa onim kojega sam najvise forsirao, mada kako sam vec naveo ovaj gore drugi "perfect pike fly" e na njega sam ulovio mnogo stuka prosle godine, najvecu proslogodisnju (4,5kg - 80cm) na red head sa belim repom i kristal flešom. Dakle najvise na ta dva spomenuta. A lovio sam i ovim drugim samo manje jel sam ih imanje forsirao.  :blush: Tako je to, kada na jednoga ulovis mnogo ribe zaboravis da postoje i drugi isto lovni...najvaznija je prezentacija i vođenje pa tek ostalo.

lazar

Senior member
Učlanjen(a)
10.05.2007.
Broj reagovanja
0
Hvala za strimere sto si okacio!!! Da ja okacim jos ova dva koja sam vezao pa valjda ce mi biti dovoljni oni za pocetak..

Prilozi

• IMG_0342.jpg
    IMG_0342.jpg
    38,5 KB · Pregleda: 159
  • IMG_0343.jpg
    IMG_0343.jpg
    29,9 KB · Pregleda: 154

Trn

Newbie
Učlanjen(a)
06.01.2009.
Broj reagovanja
0
lazar je napisao(la):
Hvala za strimere sto si okacio!!! Da ja okacim jos ova dva koja sam vezao pa valjda ce mi biti dovoljni oni za pocetak..

Mozda cu i ja na bare sa tobom :whistle:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
@lazar, strimeri su ti fini a i boje su prave jedino sto bi ti savetovao da se ne ustručavaš vezati i nešto duže strimere. Može i 8-10cm. Mada ja preporučujem najmanje 12cm ... ja najradije i najčešče koristim strimere od 15cm. Zato sam na takve ulovio najviše štuka. Inače ulovio sam i par dvokilašica na strimerče od nekih 9-10cm koje jeste malo kraći od uobičajnijih ali je "mesnat" (Snappy Poodle - prvi sa slike). Ne tvrdim da je nemoguče uloviti štuku od 5kg na strimer od npr. 8cm ali duži su primetniji i privlačniji. Još jedna prednost je da se sa večim strimerima otarasiš barem donekle onih malih štukica i povečaš sebi šanse za večim ulovom.

lazar

Senior member
Učlanjen(a)
10.05.2007.
Broj reagovanja
0
Probao sam danas stuku..prvi put i jedna mi je dopratila strimera do obale...a onog crvenog mi je napala,a ja je budala :doh: promasio...i to je bila dobra... ::)

Bacao bih ja rado te vece ali mi je stap 5/6 :(

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ako zbog pribora ne mozes da bacas duze i teze strimere uradi ako imas od cega kakvog Hollow strimera...ako imas bucktail samo u beloj boji imas sve sto ti treba. Tako mozes dobiti strimer duzine bar 10cm i konkretne sirine sa odlicnom trodimenzionalnom ribljom siluetom...lagan a pristojno dugacak...bez brige, takav bi privukao vrednu paznju i 4kgamskoj stuki ali i vecoj. Ja sam sam par dvokilasica dobio na 7cmske, isto i na 10cmske, cak i jednu trokilsku stuju na 10cm zonkera...mada radije bacam duze jer se nadam onim iznad 80cm (4,5+kg)...a sanjam o stuji od 120cm  :drool: :smoke:

Vrh Dno