Strimeri za stuku

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
odlicni  :tbumb: Pike Bugger-i  :) Koliko su dugački, Ne bi bilo loše imati i takve čisto crne i čisto bele.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
sebastian je napisao(la):
odlicni  :tbumb: Pike Bugger-i  :) Koliko su dugački, Ne bi bilo loše imati i takve čisto crne i čisto bele.

Dugački su svega 8 cm obzirom da mi trenutno nedostaje motka za zabacivanje nekih dužih. Ovi su veoma lagani, nijedan od upotrebljenih materijala ne zadržava veću količinu vode koja bi otežavala zabacivanje. Ustvari jedino rep može da zadrži nešto malo vode ali to nije strašno, dva zamaha u prazno i odlete i ona.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ako imaš šta bucktaila i nekog flash materijala uradi jednog šupljeg (hollow) od bar 12cm to ništa ne pije vode, lagano a fini volumen pod vodom i pristojna dužina. Ok, i tih 8cm može donjeti lepu štuju, čak i one lepotice od 5kg bi se zaletele na to ali ovi duže sa jačim volumenom su mnogo brže opažene...no, kako sam več rekao i ovi su odlični, lovio sam sa Snappy Poodle  slične dužine (9-10cm) štuje od 2-3kg. 

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
E ovi su dugački 15ak cm. Jeste da su na maloj udici za tu dužinu strimera i vrstu ribe ali takve sam imao... Inače veličine su 1/0

Prilozi

• Strimeri.jpg
    Strimeri.jpg
    154,4 KB · Pregleda: 264

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
@Strelac, Za štuke od kilo do dva če biti sasvim ok mada i kod onih večih ne bi trebalo biti nekih večih problema. Ako se dobro zakači onda nema frke uz pravilno zamaranje.

-------------

Probajte nešto ovako kao što je ovaj Rudijev poper:
55-0356-30.jpg

ja imam takva dva od balse samo da su na tubici pa mogu da menjam ovo iza kako želim ali još ih nisam probao.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Seb intresuje me  da li se možda dešava da u zabacivanju udica tj zadnji deo strimera zakači ovaj predni deo tj glavu?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Gore sam nave kako su moji na tubici ali nisam naveo da je na kraju tubice još silikonska cevčica u koju fiksiram udicu na kojoj je još nešo nekakvog materijala za preostatak tela...tako da moji nema šanse da dožive nešto tako ali i za ove gore sumnjam jer ako obratiš pažnju na celokupnu mušicu vidiš da je na udici dosta materijala i da je podugačak te kao takva kombinacija ne bi smela da dopušta da se udica kaći o telo strmera...prema nekim zakonima fizike to bi moralo da bude tako kako sam napisao osim ako se moja logika malo posvađala sa zakonom fizike  :D ;) Mislim da pravilnim zabačajima, dobrom kontrolom svega toga u vazduhu ne bi trebalo da dođe do toga kačenja...ako bi imao takve mane mislim da ga ne bi iskusni mušičari kao što je npr. Heger R. ne bi ni koristili.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Možda jeste bitna veličina strimera, ali kad stegne mraz i sva sitna riba se posakriva, napašće štuka sve što mrda u vodi - bilo sitno ili krupno - samo je važno da ga ona vidi ili oseti.
Samo je duži strimer sa više materijala teže bacati.
Ovo na tubicama je interesantno, probaćemo. A sa tim dvodelcima uvek ima problema.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Ja nekako baš volim te tubice, mogu menjati udicu kakvu želim...kratki vrat ili dugi vrat, ovakva ili onakva...za štuku nekako radjije koristim ove kračeg vrata dok sa ovima dužeg vrata malo brižnije zamaram ribu da mi se ne otkači pomoču te "poluge"...za mladicu koliko sam upoznat treba koristiti ove dužeg vrata jer napada sredinu strimera. Štuka kada zevne progutaga celog i tu ova kratkog vrata kada se zabije teško ispada van posebno ako je vrh udice malo savijen ka vratu udice...inače na gubim ribe mada sam do sada u ovih par godina izgubio svega dve ribe sa udice dugog vrata (jednu metrašicu i jedno oko 4kg) a sa na ovima kratkog vrata ni jednu...čak sam nekim trokilskim štukama pustio labavo da probaju da se oslobode...nije bilo šanse  :nowink: Kada koristim ove sa dužim vratom uvek dam dve kontre za svaki slučaj i vodim ribu pravo školski od početka do kraja dok sa ovima krtkog vrata si tu i tamo bez bojazni dozvolim i neke "opuštenije" metode. Sada čekam da mi stigne neki materijal pa da ga isprobam. Malo sam pretraživao po internetu i vidim da je iz godine u godinu sve popularniji a posebno kod takvih velikih imitacija koje kao što su za štuku. Radi se materijalu "Slinky Fiber" i njegovim verzijama...vrlo fine imitacije se daju od njega uraditi a materijal u vodi ne gubi svoj izgled a opet je mekan. Jedva čekam da ga dobijem...samo mi se poštar malo vuče  :D :)

Evo ovi su urađeni od EP Fibers koji je vrlo sličan Slinky Fibers materijalu
epstreamers.jpg

Evo i step by step kako se to radi:
[youtube]sNoyaQNDjU8[/youtube]

Na videu nije još pokazano da se na kraju mušica u stezi okrene vertikalno pročešlja i podšiša da dobijemo što verniju riboliku siluetu, pa se onda iscrtaju šare ako želimo i nalepe oči i to je to.

Pored ostalih pozitivnih karakteristika ovog materjala je i taj da ne upija vodu kao npr. perije ili još više kao zec...pa je takva imitacija i od 20cm vrlo laka za zabacivanje.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Strelac je napisao(la):
Lepi su za naše oči...

Jeste, istina! Za naše oči ...

453_epperch15c.jpg

... ali i ove mamice ne mogu ostati ravnodušne nad takvim kreacijama od 15tak i 20tak cm-a  ;)

vision+team+member+Ronni+selen+14,1kg+121cm.jpg

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
da je strimer lep ,lep je brate ! ali tek što je ova štuka ,ima sigurno 20 kg ,daj nam malo informacija o vodi gde je pala ?

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Ono nije štuka, ono je aligator sa zakržljalim nogama.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Šone je napisao(la):
da je strimer lep ,lep je brate ! ali tek što je ova štuka ,ima sigurno 20 kg ,daj nam malo informacija o vodi gde je pala ?

Na Joci ili Zasavici "ce", ali ne bas skoro  :doh: O zemljo izedem te sa sve pravila i zakoni

Vrh Dno