Ja nekako baš volim te tubice, mogu menjati udicu kakvu želim...kratki vrat ili dugi vrat, ovakva ili onakva...za štuku nekako radjije koristim ove kračeg vrata dok sa ovima dužeg vrata malo brižnije zamaram ribu da mi se ne otkači pomoču te "poluge"...za mladicu koliko sam upoznat treba koristiti ove dužeg vrata jer napada sredinu strimera. Štuka kada zevne progutaga celog i tu ova kratkog vrata kada se zabije teško ispada van posebno ako je vrh udice malo savijen ka vratu udice...inače na gubim ribe mada sam do sada u ovih par godina izgubio svega dve ribe sa udice dugog vrata (jednu metrašicu i jedno oko 4kg) a sa na ovima kratkog vrata ni jednu...čak sam nekim trokilskim štukama pustio labavo da probaju da se oslobode...nije bilo šanse

Kada koristim ove sa dužim vratom uvek dam dve kontre za svaki slučaj i vodim ribu pravo školski od početka do kraja dok sa ovima krtkog vrata si tu i tamo bez bojazni dozvolim i neke "opuštenije" metode. Sada čekam da mi stigne neki materijal pa da ga isprobam. Malo sam pretraživao po internetu i vidim da je iz godine u godinu sve popularniji a posebno kod takvih velikih imitacija koje kao što su za štuku. Radi se materijalu "Slinky Fiber" i njegovim verzijama...vrlo fine imitacije se daju od njega uraditi a materijal u vodi ne gubi svoj izgled a opet je mekan. Jedva čekam da ga dobijem...samo mi se poštar malo vuče
Evo ovi su urađeni od EP Fibers koji je vrlo sličan Slinky Fibers materijalu
Evo i step by step kako se to radi:
[youtube]sNoyaQNDjU8[/youtube]
Na videu nije još pokazano da se na kraju mušica u stezi okrene vertikalno pročešlja i podšiša da dobijemo što verniju riboliku siluetu, pa se onda iscrtaju šare ako želimo i nalepe oči i to je to.
Pored ostalih pozitivnih karakteristika ovog materjala je i taj da ne upija vodu kao npr. perije ili još više kao zec...pa je takva imitacija i od 20cm vrlo laka za zabacivanje.