Strimeri za stuku

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
ako je štuja u blizini ,nema šanse da mu oprosti....

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Stvarno dobar,ima ova pera da lelujaju sve u šesnaest!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
nema šta, zbog ove glave imat če super rad prilikom povlačenja...deluje vrlo efektinvo. :tbumb:

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Tu glavu od srnece dlake, sam vidio prvi put na jednoj slici u Njemackom Blinkeru prije nekih 15-16 godina,tada jos nisam imao pojma ni da se radi o srnecoj dlaci ni na koji je nacin radjeno. Na fotki je bio neki frajer sa 5-6 strimera zataknutih na sesiru, a u rukama mu krokodil od nekih 10+ kg. Tek sam prije 5-6 godine savladao "tehniku" motanja dlake oko udice, no i na to sam dosao sam bez icije pomoci,  :D u jednom trenutku sam pomislio ( jbte koji sam ja genije) kad sam "remek djelo" usporedio sa tom fotografijom od prije 15 godina, jer bilo je "isto ko na slici"  :blush:
Taj efekat povlacenja "repa" mjehurica iza sebe koje srneca dlaka radi pri provlacenju kroz vodu, je fenomenalan i u slucaju kada predatori rade na ili pri povrsini je pun pogodak.Problem su mi samo boje same srnece dlake koje sam do sada nabavljao, uglavnom je to bila natur siva, bijela iz repa srne, ova zelenkasta kao na slici i jedna braon. Volio bih da imam zutu i jarko crvenu, mislim da bi to bilo vise nego dobro, pa onda iskombinirati zutu, crvenu i zelenu...
Za stuku su te kombinacije ubiracne.  Mislim da cu ovih dana uraditi jos koji slican strimercic u drugim bojama.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Ja bejah vredan od jutros i smotah nekoliko...

Repovi su im od fleševa a tela od nekog pozamanterijskog "šenila" sačinjenog od lametica a udice su Gamakatsu LS-5013F veličine 1 .

Prilozi

• Prvo aprilske zezalice.jpg
    Prvo aprilske zezalice.jpg
    137,1 KB · Pregleda: 409

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Malo je to malo za ozbiljne stuke!!!
Dobro je da imas i ovakve ali napravi i nesto vece bar 2/0, 3/0!!!

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Onaj prvi na vrhu mi se sviđa. Stvarno bre Strelac de nabavljaš ove šenile i šljokice. Ja polomi noge po prodavnicama, nema tako nešto. Osim ako nije došlo od napolje.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Rancic je napisao(la):
Onaj prvi na vrhu mi se sviđa. Stvarno bre Strelac de nabavljaš ove šenile i šljokice. Ja polomi noge po prodavnicama, nema tako nešto. Osim ako nije došlo od napolje.

Od napolje je sigurno ali ga ima u našim radnjama. Buvljaci i pozamanterijske radnje su čudo.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
ekoljuba je napisao(la):
Malo je to malo za ozbiljne stuke!!!
Dobro je da imas i ovakve ali napravi i nesto vece bar 2/0, 3/0!!!

Ja sam mlad i neozbiljan (tako neki kažu) takvim štukama sam ove i namenio jer tih "ozbiljnih" i nema u mojoj blizini. A drugo ja ću ove da zabacujem štapom klase 5/6 jer nemam jači.

Videćemo aprila, šta i kako...

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Kako malo ekoljubo,ova udica nije za zezanje,prilično je dugačka,ja je koristim za smuđa.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Ako su barem 12cm mogu da prevare i komadinu od 10kg. Tako svetlucav strimer po mom mišljenju ne imitira celu ribicu nego deo nje...npr. stomak ili bok dok se koprca. Sličan efekt kao kašike i leptiri. Za mutne vode idealna stvar.  :tbumb:

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Neću da nešto pametujem ali i po meni je što veće to bolje greška ,svetlucavim i blještavim materijalima na strimeru postižemo vizuelni efekat dosta veće ribe nego što je sam strimer ... ja sada motam strimere  do 15-16 cm u vrh glave  ali ni ne stavljam udice manje of 4/0 ili 3/0 ...

ovim pristupom sam zadnji put  postigao dva napada - dve ribe fotografisane !

Vrh Dno