Strimeri za stuku

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Fire tiger je uvek pun pogodak za štuku. Nema sad vađenja. Očekujemo slike ulova već sutra!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
vratio sam se sa vode, sumnjam da ču da krenem danas...videt ću još...ali pre će biti da ću u četvrtak ili petak...ma neke promene mi došle u radnom rasporedu tako da su mi se svi planovi sada srušili i moram mponovo da planiram i organiziram šta gde i kako  :mad:

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Seb mnogo ti je dobar taj Hi Tie  :tbumb: pogotovo mi se svidja što je varijanta sa otežanim očima zbog džig efekta  :yeswink:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
To su neke varijante koje sam več prije hteo da isprobam pa nikako...verovatno svi vezači imamo neke ideje dugo u glavi koje želimo isprobati pa uvek nešto drugo dođe na red  :doh:

Ovakve oči su proste za uraditi.  Prvo uradiš onako kak  sam več pokazao i u reviji mušičar a i na forumu, od samolepive folije se urade oči pa onda olovo razvaljaš na pločicu od 1mm ili 2mm odprilike, kako ti več volja, onda isto kao i oči od folije tako zumbom uradiš od olova podlogu za oko. I eto prostog recepta za olovne holo oči. Za to sam dobio ideju od jedne stare fore. Setio sam se nekih olovnih lepljivih kružića za otežavanje voblera što sam koristio nekih 15godina u nazad i tako sam na sličnu foru uradio ove oči.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Čitao sam u mušičaru  :tbumb: ,odlična ideja  sa tim olovom..nego kako "olovo razvaljaš na pločicu od 1mm ili 2mm odprilike" ? i koje olovo ? (sačmicu) ?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Šone je napisao(la):
Čitao sam u mušičaru  :tbumb: ,odlična ideja  sa tim olovom..nego kako "olovo razvaljaš na pločicu od 1mm ili 2mm odprilike" ? i koje olovo ? (sačmicu) ?

Ako imaš mašinicu-valjak kao za testo možeš time, možeš i čekićem, više je načina  ;) Možeš i sačmu, one veče, daš na pola pa čekićem... :) Čudi me da nitko to ne proizvodi ili ja još nisam naletio na nešto takvo  :blush:

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
Pazite se vi, opasno je to olovo, kada udje u organizam tesko da izadje. Ja sam zvanicno krenuo da pravim neke strimere za stuku, glavni material bucktail.
Pomislio sam da cu stici do tamisa da ih isprobam, ali izgleda da cu to sledece nedelje da radim.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
super su ti strimeri. Ja nikako da nabavim te takve udice a planiram vec duze vremena. To u kombinaciji bucktail i perje ili slinky fiber i perje 100% lepo a i lovno.

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
Hvala, Sebasatiane! ja sam ih nabavio prosle godine i nikako da pravim neki strimer. Nadam se da cu uspeti sada da napravim koji. Razmisljao sam i ja tim kombinacijama, ali nemam bas ta perija u tim bojama. Nego kako da ih otezavam za recni ribolov, po kanalima i barama, jezerima rade posao?!?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
tu odma na početku vrata. malo namotaj olova pa preko kakavu lameticu u tebi željenoj bojici pa to onda ako želiš prelakiraš ili epoxyraš. Možeš i ispod samo vrata blizu okca udice dumbbells oči.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Za vodjenje iznad posečene trske ili gustih pojaseva trave .Koristiti u kombinaciji sa tonućim polyaderom i obaveznom sajlom (sve zajedno dužine  2- 2.5m),Fly Rod #9 ili #10 najbolje . Eto sve sam objasnio - ko ne uvati štuku 'prava je cava !  :D

Special Edition' za Joca lake ili ti Jezero Joca !

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
baš su zanimljivi ovi strimeri...posebno ovaj zadnji  ;) ko da je zino od straha kada je ugledo' mama štuju  :D

Super!

Glave si radio od foama? Ispod je još šta foama ili samo krzno?

Vrh Dno