Strimeri za stuku

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Još malo pa septembar i polako dolazi opet pravo vreme za štuku a i ja ču da imam malo više vremena. Evo jedno strimerče po uzoru jednog mog RH-a kojega još uvek najviše koristim i koji je bocnuo ogroman broj štuka od 2-4,5kg.
Ovaj je isto dugačak 19cm.

Prilozi

• pike-buster.jpg
    pike-buster.jpg
    133,5 KB · Pregleda: 181

NajIgor

Full member
Učlanjen(a)
20.04.2010.
Broj reagovanja
0
Uff Seb moćna ti ta stega, jel ti to napolje vežeš, da ugođaj bude potpun  :tbumb:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
da, to je na dvorištu dok je dan, volim prirodnu svetlost...stiga je VRH mada je moram još malo testirati za potpune utiske ;)

a strimer je več isproban "bezbroj" puta samo da je bio u beloj crvenoj boji. Materijali su isto malo drugačiji ali koncept je isti. Akcija je ista i verujem lovnost također. Otežan je olovom u samoj glavi tako da ima perfektnu jig-astu akciju. Tako isprekidano vođen sav materijal diše, ima super siluetu, pulsira, vijuga...samo za toliko zeca treba malo jači štap...od osmice pa na više za ugodniji ribolov.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Seb ,brate Stega ti je vrh !  :tbumb: Strimer se vidi iz aviona da je za štuku dušu dao a što se tiče štapova za ovakve teške strimere sa jig akcijom takodje kakve ja volim tj konzumiram  potpuno si upravu i fast #9ka je jedva da može da posluži ...a #10ka je ono pravo  :tbumb: da bez imalo muke servira strimer tamo gde treba ...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
da, stiga je stvarno vrh, prezadovoljan sam njom, pravi užitak je vezati na njoj, mnogo je praktična...posebno ako se misli raditi nešto zahtevnije ili serijski.
Upravo tako, takve krpe od strimera valja bacati nečim jačim. Več sam ga bacao mojom osmicom i da se ali bolje je to raditi nečim jačim. To sada mislim bacati mojom svič 11ticom. Akcija mu je svarno super.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
E da ako je swich upitanju još bolja varijanta  :tbumb: naravno ko ume i zna ..

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
sebastian je napisao(la):
.
. To sada mislim bacati mojom svič 11ticom. Akcija mu je svarno super.

nisam bas siguran da u slucaju ovolikih strimera svic moze da bude lagodniji za mahanje
ipak, posto je stap samogradnja mozda si imao u vidu i tu varijantu
bas me zanima na sta ce liciti mahanje svicom i ovolikim strimerima-obavezno obavesti
koliko je graina konac i duzina glave kojim mislis da mases
jel planiras spey zabacajima ili preko glave

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
20 metatra sam bacao takve teške strimere običnim svičem po travi (letečom glavom AFS 580 greina, 11,9m). Može i preko glave ali za to je bolje imati (za moju motku) rio OUTb. 13wt. Moj svič je deset fita dugačak i meni je ok za velike strimere jer sam ga za takve strmere i uradio. Inače ne mislim taj štap toliko forisrati za baš takve strimere i štuku iako ide i to, uradio sam ga za mladicu i uglavnom sintetičke strimere koji ne poju vode ko zeko. 15cm od slinky fibera sa olovnim očima lete ko da je krejica na kraju predveza  :D  :hammer:

No sada čim odem na odmor moram malo da ga forsiram i na štujkama pa ču onda kako kažeš moči više da napišem o svemu tome.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Nešto totalno van mog fazona ,laganica...može i slabijim klasama štapova da se baca...

Prilozi

• fluoroboy.jpg
    fluoroboy.jpg
    155,9 KB · Pregleda: 141

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
super strimer!!! Uzeo sam i ja bucktail u raznim bojama nikako da krenem vezati, sada si me stimulisao ti da krenem :). Gledao sam one balticke strimere za stuku i sve zamisljao nesto da napravim za tamiske stuke.

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Jedan od ljepših bar meni na izgled! A mislim i da su mu boje dobre za one tvoje kaljuže Šon :yeswink:

Vrh Dno