Struna

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Ako nije za pecanje od ovog kanapa bi mogle da se namotaju gomile maslinastih larvi  :D obzirom da je najverovatnije tonući.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Sasats sve rekao, ovo je bio i moj prvi kanap - skroz neupotrebljiv - težak kao tuč i tonući... Moj prvi "pravi" koji mi je oči otvorio bio je neki Shakespeare a za njim Cortland333  :)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
i moj prvi pravi kanap je bio cortland 333ht  :)  mislim da sam ga platio 30 maraka ako se dobro secam . godinu dve mi je stajao gotovo neupotrebljen osim u par neuspelih pokusaja musicarenja...dok se nisam odvazio da se ozbiljnije posvetim materiji  :D

radezamora

Senior member
Učlanjen(a)
04.02.2011.
Broj reagovanja
50
sasats je napisao(la):
ovaj kanap je tonuci i nekada je bio jedini koji se mogao nabaviti . uz prvi stap koji sam kupio , neki starinski silstar , sam dobio cekrk i ovakav kanap tamno zelene boje  . posto sam tada pokusavao da pocnem sa musicarenjem i nisam imao blage veze , veoma malo sam ga koristio i uglavnom mi je pribor skupljao prasinu . zato ne bi mogao vise da kazem o ovom kanapu , jedino se secam da nije plivao
postojao je i deblji, plivajuci, ali ne kao ovi danasnji, zimus sam nasao neko parce, ogulilo se a unutra svila. ti silstari su za mene druga generacija, prve je radila uglavnom istocna nemacka, a i  neki englezi.

radodeyan

Senior member
Učlanjen(a)
10.08.2006.
Broj reagovanja
47
sasats je napisao(la):
ovaj kanap je tonuci i nekada je bio jedini koji se mogao nabaviti . uz prvi stap koji sam kupio , neki starinski silstar , sam dobio cekrk i ovakav kanap tamno zelene boje  . posto sam tada pokusavao da pocnem sa musicarenjem i nisam imao blage veze , veoma malo sam ga koristio i uglavnom mi je pribor skupljao prasinu . zato ne bi mogao vise da kazem o ovom kanapu , jedino se secam da nije plivao

Moj put je bio malo tezi. Ja sam kao klinac, jos 80-tih kupio silstar 7\8 klasa  9.6 ft. Dugo sam pecao klenove na skakavca. A onda se nekim cudom 1990 pojavila prodavnica u Krusevcu u kojoj je mogao da se kupi musicar. Kupio sam Leeda kanap 8 klasa, Richard Wheatley kutije aluminijumske i jos neke sitnice.Imali su i cortland  kanapi da se kupe.Ali su bili dosta skuplji.
Posle sam , sredinom 90- tih kupio na Trgu Republike Daiwa power mesh 8.6 ft, 6 klasa i  orvis kanap 5wf
To je bilo kao kada sam sa medicinke presao na normalnu loptu :)

radezamora

Senior member
Učlanjen(a)
04.02.2011.
Broj reagovanja
50
у то време у крушевцу сам ја купио ледин чекрк, тада веома озбиљан производ, како је временом искрзан део вођице кога додирује струна морао сам на поправку, мислим да је то урадио син мајстора  ниџа драгојловића из краљева, ономад га осмотрих  и присетих се лепих успомена,нова вођица је била модификована од огромне вођице, спроводника, неког вараличарског. скупљало се тада с конца и конопца. други су тада имали и  тзв. аутоматске, мени одвратне. један трстеничанин који је направио викендицу у мом месту( ни сам не знам како је набавио неки мушичарски веома савитљив и коме нисам смео да се приближим-пецао је њиме  беовице на црвиће и био неки репрезентивац у трстенику/сима лебедев/) пара за таквог чини ми се да нисам имао, и данас ми је жао што се нисам усудио да власника, који беше тад година колико сад ја имам,личио је да стакленопластичне какве сад израђује дане радаковић, ваљда беше војвођанин. први озбиљнији мушичарски отишао је у руке циганину који ме је насамарио/нисам тад ни претпостављао да има  белих цигана, отишла цела петолеткина плата и још мало више, ухххх/, куповину је наводно морао да обави негде на мору, препознао сам га после двадесетак година и реч му нисам рекао, мислим да је тако боље.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
radodeyan je napisao(la):
A onda se nekim cudom 1990 pojavila prodavnica u Krusevcu u kojoj je mogao da se kupi musicar. Kupio sam Leeda kanap 8 klasa, Richard Wheatley kutije aluminijumske i jos neke sitnice.Imali su i cortland  kanapi da se kupe.Ali su bili dosta skuplji.
ja sam negde u to vreme kupio u krusevcu cortland 333ht dt5 i stap lineaeffe klase 5 . stap mi je pukao na pola posle desetak pecanja a kanap je bas dugo trajao  :)

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
Ovakvu strunu sam i ja kupio 97 godine da kompletiram sa stapom shakespere jet series teleskopskim musicarem,placena oko 10tak maraka u prodavnici u tc vidikovac,samo je bila svetlo zelena i plivala je koliko toliko
Onda sam skontao da je to meni predaleko u to vreme jer sam leti samo pecao klena na skrapezu,struna je posluzila za strik,a ja sam poceo da varalicarim bucova malo,pa stuku  :hammer:
2000 godine sam kupio cormoran carb o star 4delni i ron tompson strunu,otisao jednom na klena,i par dana posle spoznao pecanje smudja,rasprodao to lepo i skoro 15 godina nista sem smudja pecao nisam :-D

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Probao si TXL#3... Silne sam hvalospeve pisao već na račun tog štapa po forumu, nije ni čudo što si se obeznanio  :D

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Baki-Pa je napisao(la):
Pa i ja sam ti obrazložio zašto: da imaš finu i nežnu prezentaciju  :p  Bez zezanja, kad budem hteo da kupim skup kanap, uzeću LT za Gradac

Evo rićma, da ne misliš da sam folirao.

Prilozi

• DSCN2812.JPG
    DSCN2812.JPG
    188,7 KB · Pregleda: 148
Vrh Dno