Super Fine Fibers

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Zvezdan je kriv  ;) Našao sam neke učkure pa kada sam probao da vežem malo sam se žurio i usro sve ko ćurka motku. Onda sam učkure pustio za neki drugi put  :blush: Pa sam se tako latio jednog materijala koji je još finiji od tih fibrica iz učkura. Več sam pisao o tom materijalu na kratko. Radi se čini mi se nečemu kao što je super fini polipropilen ili več nešto slično. To pronađemo u sredini srebrnih ili zlatnih tubica/traka za ukrase. Taj materijal sam koristio za neke suve muve (krilca) i za pupoljke+antenice midgeva. Onda sam uradio i jedno strimerče sa kojim sam ulovio dosta lepih grgeča i po kojeg smuđa mada sam ga malo manje forsirao. Evo sada sam uradio čisto belog. Mislim da bi na večini voda bucov na ovo tako kidisao da bi to bilo ludilo. Materijal je bele sedefaste boje, gladak je pa svetluca ali pod vodom postane vrlo prozračan a silueta je ovakva pod vodom kako je i na suvom. Odličan materijal za manje strimere, ma može i za veče ali ja to ne bi štukama bacao jer bi od zuba i borbe došlo do mršenja.
No, evo, materijal sam izvukao iz celog kotura srebrne tubice za ukrase i uradio ovakav pramenod nekih 12cm. Dobro sam ga izčešljao i to je to. To če biti dosta za nešto malih strimera.
Ovo strimerče je urađeno tako što sam niti izvlačio da bi dobio vretenasti oblik pa onda posle vezivanja sam još malo podšišao. Otežan je olovnom žicom i unutrašnji deo strimera je dabiran istim materijalom.

Prilozi

• new one.jpg
    new one.jpg
    93,7 KB · Pregleda: 363
  • SFF.jpg
    SFF.jpg
    68 KB · Pregleda: 319

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Prva liga,kako si ga češljao da dobiješ baš ovako ravne vlasi!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Ma sam materijal je takav ravan kada se češljom razčešlja. To se da dobiti u knjižarama, ti koluti sa srebrnim i zlatnim tubicama za ukrase. Pre bi to nazvao trakicom ali je u stvari tubica tj. mylar za ukrase. Uglavnom je to mnogo jeftino. Izvučeš sav materijal, iseckaš spojiš i onda polako postepeno dobro izčešljaš. Rezultat je ovakav pramen. Obavezno probaj ovo, tako fin materijal da je to ludilo...mislim da su EP fibers nešto na tu foru. A cena jednog pramena EP fibera dugačkog 25cm je oko 6€.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ha,ha,koji smo mi...
Ja sam našao sad slično nešto ali mislim da su niti još finije od ovog tvog učkura :doh:
Čim nađem malo vremena vežem i postavljam!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
sada sam uzeo one učkure koje sam pustio za neki drugi dan i malo sam se poigrao. Uradio sam par pramenova koji bi mogli da budu super za različite muhe a ne samo za strimere. Npr. ovaj roza materijal iz učkura ima još finije niti od onog iz maylara.
Tako da ako želite npr. navezati Glo Bug imitacije a nemate Glo Bug yarn uzmite učkur sa finim nitima, što tanje to bolje. Evo jednog sam baš uradio iz ovakvog učkura roza boje. Izgleda sasvim pristojno. Što su niti finije to če i glo bug biti lepši.
Od ovako finih niti se mogu raditi male ribice oblika malih babuškica, kesegica, sunčanica...kao što za more rade bunkere ;)
Eto materijala za male strimere, glo bug imitacije i još mnogo toga... :bye:

A zahvalite zvezdanu jer je on ovde prvi na forumu počeo da spominje učkur ka alternativni materijal još prošle ili predprošle godine. Ja sam to tek sada probao i stvarno nemam reči šta se sa time sve da uraditi...mnogo toga. Čak i ovaj fini materijal iz maylara sam zapostavljao a stvarni vredi.

Prilozi

• SFF.jpg
    SFF.jpg
    93,2 KB · Pregleda: 372

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ala si ih raščešljao,svaka ti čast.Ha,ha,ja sam kampanjac(što sam mrzeo kad me nastavno osoblje u školama tako etiketiralo,ali bili su u pravu)pa za svaki strimer posebno češljam :doh:,a trebao bih ovako kao ti da spremim jednu salatu materijala od raznoraznih učkura.Šalu na stranu,Seb,mislim da je onaj materijal iz mylara neki fini polipropilen.Ja sam sinoć radio jednog od tog materijala,isti je kao onaj tvoj sa slike a mislio sam da je nešto drugo.A nema veze,za male strimerčiće je odličan,a ko ne želi baš da  kupuje materijale za dabing postoji još jedna sjajna alternativa sa kojom sa ja radio dosta sitnih mušica.Traka za kosu u milion boja.Vlakna su toliko fina da su savršena za male nimfice i suve mušice.Evo jednog strimerčića od belog i zelenog,finog polipropilena,i trake za kosu koje mogu da se upotrebe za dabiranje!

Prilozi

• polipropilenski.jpg
    polipropilenski.jpg
    53,1 KB · Pregleda: 310
  • trakice ya dabing.jpg
    trakice ya dabing.jpg
    57,9 KB · Pregleda: 282

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
:tbumb:  :tbumb:

Ma i ja sam bio kampanjac a u nekim stvarima sam i danas  :doh:

Ovaj super fini materijal je stvarno za svestransku primenu, samo treba malo mašte i pre motanja malo promućkati glavom.

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Momci alal vam vera. Fantasticno izgledaju ove musice.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ha,češljao sam i ja danas,i to dve omiljena boje za bucova i sebe!

Prilozi

• cesljano.jpg
    cesljano.jpg
    114,6 KB · Pregleda: 296

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Odlično. Ja ču morati malo da prošvrljam negde ne bi li pronašao te učkure raznih boja. Samo ne znam gde da počnem  :doh: Možda tamo gde se prodaju stvari za šivanje i štrikanje... :blush:  ???

Eh da mi je: nežno siva, nežno roza, roza, bela, crvena, žuta, plava, maslinasta, crna, smeđa i svetlo zelena  :) ma garant bi se našla jo koja boja kao što je naranđasta  :D Sigurno ima negde da se nabave te stvari i garant nije skupo.

Odo ja sada da probam navezati jedno malo ribče bunkerastog oblika.

--------------

:) evo mog slatkovodnog bunkerčića...čistokrvni učkuraš  :lol:
index.php

Ovo sam malo brzopleto uradio ali mislim da če biti ok. Moram da probam još nešto.
Nadam se da smo ohrabrili još koga od vas da probate svoju maštu na ovom relativno đabe a super materijalu.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
evo još jednog, malo sam experimentisao sa različitim fibrama, jedne su malo finije. Ovaj shad je u bojama: bela, nežno roza i zeleno. Dugačak također 9cm.

Prilozi

• uchkur shad.jpg
    uchkur shad.jpg
    42 KB · Pregleda: 220

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Hvala Djole. Uradit ču još kojega ali jednobojnog u nežno svetlo zelenoj boji...to sam hteo odmah da uradim ali prevladala me želja za experimentisanjem sa nekoliko različitih fibri i to u oba slučaja  :D

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
evo još dva pa dosta ovih bunkica

ovi su čisto polipropilenski

Prilozi

• polipropilenski bunkeri.jpg
    polipropilenski bunkeri.jpg
    102,6 KB · Pregleda: 255

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Uh,uh,uh,biće ribe,biće!
Evo i moja dva,čisti bucovski,jedva 5cm.

Prilozi

• pertla strimeri.jpg
    pertla strimeri.jpg
    239,1 KB · Pregleda: 285
Vrh Dno