Suva "ZECIJE UVO"

pannic

Senior member
Učlanjen(a)
14.06.2007.
Broj reagovanja
0
SasaTS, naravno da mozete, najmanji problem je dati ime musici, veci je problem vezati je ovako pedantno. Ono sto sam hteo da kazem i sto bih sam uradio u svakoj situaciji je da uz predstavljanje musice navedem : Ovo je moja verzija BH nimffe Zecje uvo sa kojom sam zeleo da lovim uspesno i za vreme rojenja jednodnevki ali i tularasa. To  je  nimfa opste upotrebljivosti a upletanjem zice za telo i stavljanjem flesh folije zeleo sam da postignem porakticnu neunistivost i svetlucanje iz kruga mrdajucih nozica od pera jarebice. Za ovu musicu nasao sam inspiraciju videvsi nimfe Copper John, Furled Copper Nymph, BH Bird's Nest Nymph ..... i svi koji nesto razumeju u musicarenju reci ce alal mu vera, em vezuje, em .....
Naravno, mozete i reci : "evo jedne moje muve koja je dala vise nego odlicne rezultate u lovu pastrmke....telo je od pauna ,preko ledja je flesh folija ,preko pleteni lakirani bakar ,rep i noge jarebica i grudi zec ..." i niko nece da vam zameri nista, neko nece hteti da vam kaze, neko nece prepoznati uticaje a neko ce da se smijulji i posle vam kaze da se ovde javlja samo da bi zajebavao narod.
Ponasati se kao ozbiljan i odgovoran covek svako od nas moze samo na jedan nacin a iznalaziti sto nacina da se izvrda ono sto je medju ozbiljnim ljudima pravilo moze svako ko najpre o sebi ne misli ozbiljno i ko ovome sto radimo prilazi povrsno i formirajuci neka svoja pravila.
Pravljenje vestacke musice moze da bude zabava samo dok smo uz musicarsku stegu, onog trenutka kada je objavljujete dolazite u situaciju da trpite kritike i dobijete pohvale. Vezujuci poznatu vestacku musicu pokazujete svoje poznavanje tehnike vezivanja, upotrebljenih materijala... vezujuci potpuno novu kojoj cete dati ime i time naravno heti da ona ostane upamcena ali i zasticena, pokazujete sve to + mastu, inventivnost i zelju da nesto obradite na nov nacin.
Znam da ce ovo pisanje imati uticaj na nekoga i zbog toga ovo i pisem, onog vezivanja radi vezivanja bice mozda i vise i nemam iluziju da ja tu nesto mogu da promenim. Ako samo zelite da popunjavate forume slikama zasto brate ne vezaste hiljade musica koje vec postoje i u upotrebi su vekovima ili bar decenijama. Materijala ima za sto foruma samo neko treba da sedne, pronadje, veze, proba, slika i prikaze pa ce moci da kaze kako je od njega neko nesto i naucio.
Dragi SasaTS, vama je upucen samo prvi deo posta, sve ovo ostalo je moje razmisljanje kako bi te stvari sa autorizacijm trebale izgledati i ne nameravam ga nikome naturati vec ponavljam, bude li ovo pisanije uticalo na nekoga makar i kroz godinu dana, ja sam zadovoljan.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
gospodine panicu,
naravno da sam za vezivanje ove muve inspiraciju dobio gledajuci vec poznate i uspesne nimfe priznatih autora , a takodje gledajuci i slike domacih vezaca po forumima . materijale kao sto su bakar , zec , paun , fazan , jarebica ....vec je decenijama neko pre mene navezao na muvu ,pa je tesko pronaci nesto novo sto nije upotrebljeno . tako da meni preostaje da pronadjem svoju kombinaciju pomenutih materijala koja ce mi doneti rezultat.zato sam i napisao da se vezivanje ,bar moje , svodi na razne varijacije poznatih i priznatih muva.

sa prethodnim postom nikako nisam zeleo da sebe afirmisem i pridam znacaj u flytying-u.svestan sam da sam tek osrednji vezac kakvih majstora ima kod nas . zeleo sam da dokazem da uz pomoc maste moze da se dodje do neke nove kreacije . i siguran sam da skoro svi musicari koji vezuju  imaju neke samo svoje muve u koje veruju .dali su one bas originalne ili su nastale po uzoru na vec poznate i priznate manje je bitno

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Otvorio sam temu koja je otisla u sasvim drugom pravcu.Suva "ZECIJE UVO" mislim da sve govori,a sta je,ko je,i cije je mislim da zasluzuje posebnu temu..Daleko smo malo otisli u svemu ovom.Sto sta se pametno dalo procitati i od Panica,i svih onih koji su postovali ali daj da se drzimo teme....
--POZDRAV--

--Fox--

pannic

Senior member
Učlanjen(a)
14.06.2007.
Broj reagovanja
0
To je to Sasa, svako od nas je do svoje vestine stigao gledajuci sta drugi rade. Malo novotarija mozemo da smislimo po pitanju tehnike vezivanja ili materiala a sve je teze vezati i stvarno originalnu musicu, cak i kominovanjem dva i vise koncepta vezivanja. Cenim tvoju skromnost ali ti odlicno vladas vezivanjem jer sam video vecinu tvojih fotografija po forumima.
Ako zelis savet to je da ces stvarno neku svoju musicu vezati kad te na to natera situacija na vodi, pracenje pojava i razmisljanje. Ovolika razmena informacija prosiruje vidike ali i lose utice na kreativnost. Mnogo lakse je bilo Fratniku da veze svoje F musice kada je pronasao novi materijala u muvama karakteristicnim za deo Svajcarske i Nemacke a on kasnije taj materijal veoma jednostavno ugradio u svooje potrebe i vidjenje vezivanja. Fazanovo pero je bilo poznato kao materijal za vezivanje stotinama godina kada ga se docepao Frenk Sojer i na genijalan nacin vezao u oblik nimfe ali i uveo citav novi pogled na pecanje pod povrsinoma. I koliko je originalnih muva vezao taj prakticni covek, cetri-pet, ostalo je i tada bilo manje vise definisano.
Jedno je zelja koju ima svako od nas da pokaze svoju vestinu i vezivanja i pecanja a drugo stvoriti musicu koja ce biti nova po kriterijumima koje sam negde ranije vec nabrajao i objasnjavao. Vracamo se na moj prvi post, u nasem musicarskom miljeu postoje standardne imitacije koje su preslikane imitacije IX veka a slove za autohtone i moj osnovni komentar je bio vezan za to. Ta problematika je vezana jos za sezdesete i sedamdesete godine proslog veka i svako ko zeli da nesto svoje prikaze mora da misli i na to da time mozda postavlja neke standarde koji ce ljude koji tek pocinju da se bave musicarenjem da uputi u krivom smeru ili samo dezinformise. Drogi i Fox su nacin montaze Halfordovog zecjeg uva nazvali starom skolom podrazumevajuci pod time vezivanje na nacin kako se to radilo nekada davno. Jos detaljnije bilo bi pozeljno ali ne i neophodno znati kada i gde su te sve musice stare skole nastale. Tek onda ne bi vec pedeset godina prodavalo nesto za nesto na teritoriji citave bivse YU i generacije mladih muscara umesto da dobiju usmerenje u istoriju stvaranja vestackih musica dobijaju zlonamerne i zlurade upute zasnovane na neznanju i uskogrudosti.
Slazem se sa Fox-om da je ovo otislo na drugu stranu ali jos uvek po malo u vezi sa nacinom vezivanja i obavezama koje imamo prema nama i onima od kojih smo ucili.

pannic

Senior member
Učlanjen(a)
14.06.2007.
Broj reagovanja
0
Evo ako treba da se malo iskupima za oftopikovanje da prilozim jednu sliku kakvih verovatno imate u delu o softhackle muvama ali se uklapa kao nastavak na ono sto je konstatovao Drogi. Kada se plivajuce Zecje uvo zavuce pod povrsinu lovi takodje dobro. Ako namastite predvez do par decimetara ispred ovakve muve i malo masti nabacite i na telo (nogice zastitite posuvrtanjem na gore) plivace tako pokvareno da nema pastrmke koja sakuplja nesto pod povrsinom a da nece da je proba. Ova crvena tacka od glave je moje razmisljanje da pastrmka neke boje primeti lakse i na vreme, pa paznju usmeri ka tom nailazecem objektu.

Prilozi

• DSCN5975-1.jpg
    DSCN5975-1.jpg
    78,1 KB · Pregleda: 441

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Vidim lepo i konstruktivno ste oziveli ovu temu  ;) :tbumb:

Evo i mog malog doprinosa...jedna od mojih omiljenih mekonogih mušica isto od zeke i jarebice.
north-country-spiders-march-brown-thumbnail.jpg

S takim crvenim detaljem nisam probavao ali ove sezone ču svakako da isprobam.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Jedna varijanta površinskog zečjeg uveta. Kompletna muva je od zečje dlake sa lica. Na udici su 14 sa dužim vratom.
P.S. Skenirani su zato je slika očajna.

Prilozi

• Zecja oveta.jpg
    Zecja oveta.jpg
    29,4 KB · Pregleda: 314

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Uopste nije ocajna slika bas ima smeka to sa skeniranim musicama. Vidim lepo koristis novu masku zeca :)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
sta ispade od ovog ace  za kratko vreme :eek: da ne poverujes  ???  svaka cast majstore  :tbumb:

aca-laki

Senior member
Učlanjen(a)
06.09.2010.
Broj reagovanja
0
Hvala Sale,al daleko sam ja od majstora,ja samo kupim fore i savete koje mi dajete vi-sikusni i provereni musicari,onda je sve puno lakse...Ostalo je samo volja...

Vrh Dno