Suve muve (razno) ...

acko23

Senior member
Učlanjen(a)
01.07.2014.
Broj reagovanja
5
10570297_341668989321509_4394618565895117182_n.jpg
a ima i sa krilima  ;)

hogar_strasni

Senior member
Učlanjen(a)
23.09.2009.
Broj reagovanja
0
Planiram u nedelju da idem na klena pa namotah par komada od materijala koje imam. Ovo su mi prve suve muve. Dajte kritike.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Slabo vidim sa slike da bi dao neki sto objektivniji sud ali deluju lovno....tehnicki, mozda su nogice malo predugacke ali ok sve u svemu. Ja bi repic uradio malo krace...lovit ce to je bitnije. Ne znam na kojoj vodi ce da lovis ali sad je jos uvek vreme i malih sitnih kamenjarki tzv. Needlefly. 

hogar_strasni

Senior member
Učlanjen(a)
23.09.2009.
Broj reagovanja
0
Pecam na Z. Moravi u Trsteniku. I ove nogice sam jedva namotao. Nemam kontra pincetu a motao sam po dva perca jer nemam genetska pera. Udice su #12 Gamakatsu. To sam jedino imao od materijala a i najlakse mi za vezivanje sa obzirom da sam pocetnik  :)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Ma samo ti vezbaj i motaj a sa pravom prezentacijom klenovi ce to da kupe nemas sta da se sekiras.  ;)

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Prbaj i na manjoj udici recimo 16#,uzimaju piapvo,polako se pribličavaju muvi pa lagano usisavaju ili je samo dodirnu i ispljunu.Zato sitniju lakše uzimaju jer im djeluje prirodnije.
Ne moraju nogice biti od genetičkog perja,mogu i mekša pera.

hogar_strasni

Senior member
Učlanjen(a)
23.09.2009.
Broj reagovanja
0
Jedna je i na #14. Kasno sam to motao pa me mrzelo jos. Morao sam da namotam po 2 pera 3 kruga a nemam kontra pincetu pa mi isklizne i razmota se. Nekoliko puta sam namotavao i skroz ispizdeo. Racunam da su genetska duza i sa kracim ispercima pa lakse ide.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Imaš i kinesko-indijeske sa dugim perima a ne treebaju ti toliko kvalitetna,đžaba bacaš pare.Imaš sajttove domačih prodavaca pa pogledaj skalpove.
Za klena i takvu imitaciju đžaba bacaš pare!
Slobodno veži neko meko pero tipa jarebica i slično.

Gruja

Full member
Učlanjen(a)
08.09.2012.
Broj reagovanja
1
tommylee je napisao(la):
Imaš i kinesko-indijeske sa dugim perima a ne treebaju ti toliko kvalitetna,đžaba bacaš pare.Imaš sajttove domačih prodavaca pa pogledaj skalpove.
Za klena i takvu imitaciju đžaba bacaš pare!
Slobodno veži neko meko pero tipa jarebica i slično.
Tomi koje su to kinesko indijske alternative u pitanju? Ako moze neki link tih prodavnica i sl bilo bi lepo. Skalpovi genetskih pera su katastrofa skupi kod nas...

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Grujo...indijci ne valjaju za suve muve, samo za njihove repove. Da budem precizan,  ima zanemarljivo malo muva koje se koriste a gde bi indijac valjao

Gruja

Full member
Učlanjen(a)
08.09.2012.
Broj reagovanja
1
oholi je napisao(la):
Grujo...indijci ne valjaju za suve muve, samo za njihove repove. Da budem precizan,  ima zanemarljivo malo muva koje se koriste a gde bi indijac valjao
Znaci ipak mora metz sedlo, nezamenljivo..

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
oholi je napisao(la):
A da bacis neki link kako se radi? Meni se svidja bas

Oholi, evo linka https://www.youtube.com/watch?v=mWmSdbh6_RA&index=44&list=PL6VStc-Te3_NnKiPdBzjtXv3ll2eC-NcA

Evo Japanci kako ih još prave....

DSC07536.JPG

http://hackle-life.blog.so-net.ne.jp/2013-03-11

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Ne kapiram za šta će ti genetski modifikovano pero,kada sam foam drži muvu na površini?
Nogice mi služe samo kao ukras ili da oponašaju prave noge ili krila od kopnenih insekata.
Odavno se ne zajebavam sa tim,lovim jednako kao i sa mekanim perima!

http://www.timeflyfishing.com/prodavnica/feathers/wapsi-dry-fly-rooster-necks-12

Vrh Dno