Svađalica

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
Brate Goci odlično sam razumeo temu a pošto EkoBuljos konstantno spominje kako menjam mišljenja kao gaće ,pokušavam da dokučim njegovoj svesti ako je to ikako moguće zašto se to desilo u tom jednom izolovanom slučaju ...Šta ima da se svadjam sa jezerom ,nemam ništa protiv njega ,mogu samo da odlučim da li mi se ide ili mi se ne ide ..znači pitalica je postavljena Ekosu pošto je on jedan od promotera jezera  i trebalo bi da zna šta se dešava tamo.
Molio bih ga odgovori sa Da ili Ne na kratku pitalicu jer ja kao mogući korisnik tog dobra želim da čujem odgovore .

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Šone je napisao(la):
1.Da li je Joca iskopan kao ribnjak ,da li je bio ribnjak?
2.Da li na Joci postoji izlovni i ispustni kanal kao na svakom ribnjaku?
3.Da li je Joca u sastavu ribnjaka Ečka ?
4.Da li je poribljavan ranije a i skorije ?
5.Da li ti i tvoj drug pecate tamo za DŽABE ,da bi izigravali podparole ?
6.Da li momci (neki Drakulići a ja nemam pojma ni ko su) sa ovoga video klipa  isto izigravaju podparole Joce kao i ti i tvoj dečko Dane?
7.Da li je istina da na Joci nema lovostaja na štuku?
8.Da li je dozvoljen lov na žive mamce na C&R reviru? (kažu do skoro)
9.Da li su likovi sa prelivače dovukli štuku od 11 -12 kg do hangara da bi im Jocin pomoćnik doneo vagu i da bi se slikali sa ulovom koji je odmah nakon toga crko?
10.Da li si čuo da je General iz Opova odneo sa Joce štuke nataknute na stringer pred gazda Ivanom i Jovom ?
11.Da li su pronalažene velike štuke ckrnute na prelivači zbog nesavesnog ponašanja ribolovaca ?
12.Da li je istina da su dva lokalna seljaka iza hangara  ispuštala vodu iz jezera prošle godine kada je bila velika voda iz ne znam kojih razloga ?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7cSudpyEU9w[/youtube]

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
Hvala EkoGoci na odgovoru  :D 

Ako EkoBuljos bude hteo da odogovori na pitalicu neka odgovori a ako neće ,pa...nema veze  ;)

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
sone, sta je problem sto je joca bila deo ribnjaka? da riba nije manje divlja? ja iskreno vidim samo prednosti joce, jer da nije joce tesko bi se cesto hvatale stuke od x kg, ti si imao jednu dobru i svaka cast,ali nazalost takvih je na divljim vodama sve manje mada ima ih po tamisu jos dosta. joca se cuva, cuvaju ga ljudi. e sad gde ima ljudi nuzno postoje i greske, verujem da je bilo kojekakvih gluposti, nepostovanja pravila...cak i ovi indijanci sto se deru kao da ih deru, i oni su ljudi i raduju se, a ne znaju kako se ponasa sa ribom. ljubi je to prvom yasmetalo, ne kazem to da ga branim, decko je dovoljno pametan da vecini zapusi usta, ma sta pojedninci mislili. na kraju krajeva on je vise uradio za ribe u nasim vodama nego sto je vecina nas ikada.

iako je u adekvatnom delu foruma mislim da je ova tema suvisna jer vase licne razmirice resavajte preko poruka, kulturnije je.  da sam admin ili moderator brisao bih vecinu vasih pljuvackih postova.

a kazu da pametniji popusta......a takvih medju vama,po tom pitanju nema...

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
Lepo si ti ovo Vlado sročio medjutim ovo nema veze sa onim o čemu ja pričam ,dakle pokušavam da odgovorim tački br.1 (Šone menja mišljenje kao gaće) navodim razloge zašto sam uopšte sebi dozvolio takvu slobodu pa da promenim mišljenje o Joci ili ako je ono navedeno u pitalici netačno - lepo neka mi napiše Šone lažeš kao po običaju-ništa od toga nije tačno  ,Kad predjemo tačku br. 1. ... posle prelazim na tačku br.2 i na kraju na tačku br.3 ,idem redom ...  :)

p.s
Molio bih da ne nazivaš promotere  Joce indijancima  :)

Prilozi

• Capturejoca3.JPG
    Capturejoca3.JPG
    59,8 KB · Pregleda: 135
  • Capturejoca4.JPG
    Capturejoca4.JPG
    52,3 KB · Pregleda: 128

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
ko je promoter ne znam, za daneta i ljubu imam samo pohvale bili promoteri ili ne, obojica su odlicni momci operisani od sujete od koje mnogo ljudi pati. a sto se tice ostalih, svako ko okaci povredjenu ribu kojoj skrge vise iskidane nije ribolovac niti normalan covek. a opet svakome se moglo desiti da je iskida jer vecini se desilo da stuka zguta do skrga, samo tad se sve radi da se riba sto manje muci, onakvu ribu ni u c&r reviru ne treba vracati. a sto se lagarija tice meni su nebitne vise mi smeta to sto rasprava ume da ode u vrlo pogresnom smeru.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
Koliko se vidi ti Drakulići su promoteri Joce ,nisu neki bezveze slučajni prolaznici već promoteri.Vodili su čak i grupu na FB o jezeru Joca.

Pa dobro ,baš lepo super su momci  a što ja nemam pravo da promenim mišljenje o Joci kada dodjem vremenom do saznanja  prikazinim u prethodnim postovima? Da li je to menjanje mišljenja kao gaće ? Ili treba da se držim tvrdog ubedjenja i dalje "ma super je,nema veze ,ništa mi ovo ne smeta ,idem ja da pecam i dalje i plaćaću to 2000din " Da li je  opravdano da neko recimo više neće da peca tamo svojom ličnom odlukom ili zaslužuje okarakterisanje tipa menja mišljenje kao gaće? Ok možda nekom ne smeta da peca tamo i to plaća (dobro sad neko plaća neko i ne )  ,meni smeta ...

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Shon dude,

Na Joci može da peca i reinkarnirani Hitler i da svim upecanim ribama odmah odseče glavu, dok promoter može da bude Gering. To i dalje neće promeniti činjenicu da su 99% tamošnjih štuka jednako "divlje" (divljakuše kako ti kažeš) poput onih koje ti pecaš na Tamišu. Kao i moj lični osećaj da pecam na divljoj vodi gde ću da se smrznem i udavim ako mi se negde u onom beskrajnom lavirintu prevrne čamac.

Prošle nedelje smo za dva dana nas dvojica imali 17 štuka 2-7 kg. Zovi ga ti i "ribnjakom za uzgoj konzumne pastrmke i veštački mrest cverglana", ja ću tamo uvek veoma rado da pecam. I radovaću se svakoj ribi kao da sam je upecao na Moravi. I biće mi drago što nema đubreta, a ima riba. Obično pecam u suprotnim okolnostima.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
Ja stvarno ne vidim konekciju ovoga što si napisao Goci sa navedenim "da menjam mišljenje kao gaće u vezi Joce" .Dakle da li imam lično pravo izbora šta ću da radim sa 2000 din ,da li sam slagao nešto što sam napisao u prethodnim porukama pošto sam i za to optužen da izmišljam priče koje nisu tačne  ,pa jesu li tačne ili nisu ?.. Da su takve ribe u istom rangu sa ribama na ostalim vodama onda niko ne bi ni išao na Jocu ,svi bi išli na divlje vode uz godišnju dozvolu i ne bi plaćali 2000 din ..Znači ima ih u mnogo većem broju i mnogo većih gabarita pase  to teško može porediti sa bilo kojom drugom vodom .Doduše nadam se da  ih ima valjda još uvek posle serije ovih što ih razvaljuju za lovu ...

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Šone je napisao(la):
Ja stvarno ne vidim konekciju ovoga što si napisao Goci sa navedenim "da menjam mišljenje kao gaće u vezi Joce" .
Ja nisam pisao u vezi problematike "gaća", već o problemu sa rečju "ribnjak".

Za problem sa gaćama vidi sa drugima...  :-*

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
Pa ja to upravo i pokušavam da rasčistim oko pitanja tih gaća  :D tj da izmišljam priče koje nisu tačne .A brate video sam svojim očima dva seljaka lokalca iza hangara da ispuštaju vodu prošle godine kada je bio veliki vodostaj i to sam povezao sa tim da se spušta nivo vode ispustnim kanalom ,to mi je jedino bilo realno objašnje a to sam povezao sa tim što je štuka bila neaktivna pa da je malo izvuku iz trske.Ništa mi drugo nije palo na pamet kao realno objašnjenje zašto neko to radi..to se ne bi moglo izvesti da Joca nije napravljen kao ribnjak ..
A onda sam video likove koji su dovukli veliku ribetinu po mraku sa prelivače zakačenu za čamac ,zvali onog Jocinog pomoćnika da im donese vagu da je izmere i da se slikaju .Posle je pustili tu kod čamaca a ona se normalno okrenula naopačke ..e od onda mi se baš nešto i ne ide tamo ,pogoto mi se ne plaća....
A da evo ga i taj srećni ribolovac ispred hangara  ,mada sam čuvao fotku za odgovor kad Ljuba napiše da izmišljam tu priču.

Prilozi

• joca.jpg
    joca.jpg
    63,9 KB · Pregleda: 156

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
263
Shone brate slatki preterao si, tebe poznajem povrsno a ove sa kojima se makljas nikako ali sam provalio da si preterao za medalju... :doh: Pa aman covece sta pokusavas da isteras, ako nisu u pravu a ti jesi i ako imas svoje misljenje, ma zabole te 100 q...ca sta ko kaze a ovako se spustas na niske grane i pljujes po lepoj vodi zbog licnih nesuglasica.

Meni je normalno da postoji neko ko je promoter i da taj peca za dzabe, u mojoj glavi je to skroz ok, svi vlasnici foruma su pecali u Bosni za dzabe pa nisi nista napisao nizakoga...

I na kraju, PA JEL U OVOJ JEBENOJ DRZAVI SVE U REDU PA TI BAS SAMO SMETA  TO STO JE NEKO VUKAO JEDNU STUKU DO  OBALE DA SE SLIKA SA NJOM I ONA CRKLA. Ti ili si mnogo dokon ili imas neke zesce probleme pa ispravljas krivu Drinu. Ako se tebi ne svidja tamo nemoj da ides i tacka, napisi jedan komentar i gotovo, nemoj da zgrazavas ljude koji dodju ovde kao gosti i imaju zelju da odu gore.

Smorili ste ga kao kamen, Ekolozima dajem plus zbog drugih stvari  :tbumb:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
strashni je napisao(la):
svi vlasnici foruma su pecali u Bosni za dzabe pa nisi nista napisao nizakoga...

Cek ovo mi bre interesantno? Koji svi vlasnici i kojih foruma su pecali za dzabe u Bosni?

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
Strašni , ja sam optužen da lažem i da izmišljam priče od strane nekih persona ,da menjam mišljenje kao gaće ,ili nisi u toku  :) Imam pravo da odgovorim ili ne ? Zašto je pljuvanje ako kažeš nešto što si video i zašto si promenio mišljenje ? Što bi ja to krijo i pravio se blesav ? Nikog nisam odvraćao u životu svom da ide na Jocu ,samo sam ga dobronamerno posavetovao kad i u koje vreme da ide i možda kakve strimere da koristi a moja je lična stvar izbora gde ću da pecam  ,opaska ti nije na mestu...
Shvatio si pogrešno jer ovo nije prepiska u vezi Joce već u vezi toga da li lažem za ono što sam video.
A goste koji žele da idu na Jocu i koji me pitaju za savet posavetujem koliko mogu ,eto tako me je pitao i drugar iz Bugarske upravo danas Rosen Valev koji uskoro dolazi na Jocu za savet .

Prilozi

• CaptureFB.JPG
    CaptureFB.JPG
    107,1 KB · Pregleda: 133
  • Capturefb2.JPG
    Capturefb2.JPG
    87,3 KB · Pregleda: 126

StY_EsoX

Senior member
Učlanjen(a)
21.02.2006.
Broj reagovanja
1
Šone je napisao(la):
EkoBuljos ajde ne peni više ovde nisam ti ja tatica i odgovori nam sa da ili ne ,prosto,na par pitanja bez uvijanja ,prelaženja na druge teme i ostalog ,pošto si smorio i Boga i oca sa Jocom.
dakle:
1.Da li je Joca iskopan kao ribnjak ,da li je bio ribnjak?
2.Da li na Joci postoji izlovni i ispustni kanal kao na svakom ribnjaku?
3.Da li je Joca u sastavu ribnjaka Ečka ?
4.Da li je poribljavan ranije a i skorije ?
5.Da li ti i tvoj drug pecate tamo za DŽABE ,da bi izigravali podparole ?
6.Da li momci (neki Drakulići a ja nemam pojma ni ko su) sa ovoga video klipa  isto izigravaju podparole Joce kao i ti i tvoj dečko Dane?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2GJ7H_R1XcQ[/youtube]

7.Da li je istina da na Joci nema lovostaja na štuku?
8.Da li je dozvoljen lov na žive mamce na C&R reviru? (kažu do skoro)
9.Da li su likovi sa prelivače dovukli štuku od 11 -12 kg do hangara da bi im Jocin pomoćnik doneo vagu i da bi se slikali sa ulovom koji je odmah nakon toga crko?
10.Da li si čuo da je General iz Opova odneo sa Joce štuke nataknute na stringer pred gazda Ivanom i Jovom ?
11.Da li su pronalažene velike štuke ckrnute na prelivači zbog nesavesnog ponašanja ribolovaca ?
12.Da li je istina da su dva lokalna seljaka iza hangara  ispuštala vodu iz jezera prošle godine kada je bila velika voda iz ne znam kojih razloga ? (po meni da bi se izvukla štuka iz trske da bi se lakše lovile-na ovo nemoraš da odgovoriš jer je moja predpostavka)

kratko da ili ne ? kratko jeste ili nije ...i nemamo šta da pričamo više u vezi toga .

...evo dobices odgovor od mene na sva ova pitanja i to vrlo detaljno! Ukoliko si ocekivao da dobijes odgovore samo sa Da i Ne.. to ovde nece biti slucaj.... a ako ih zaista zelis prvo cu te zamoliti da mi odgovoris sa Da ili Ne na sledece pitanje: "Da li tvoji roditelji znaju da si homoseksualac?"

Da li je Joca iskopana kao ribnjak? Jeste mocvarno podrucje uz Tisu i Begej su zbog pogodnosti bili preuredjeni u ribnjake. Posto je bila u funkciji ribnjaka nikoga ne treba da cudi sto ova voda ima izlovni kanal i sto se ima ceo sistem za regulaciju nivoa vode! Ovo je jasno svakom ko prvi put dodje na ovu vodu i prosto je nemoguce ne primetiti resetku koja se nalazi odmah tu pored camac a ako ja sluzi za regulaciju vode! Ne ova voda nije u sastavu ribnjaka Ecka jer vec dugi niz godina nije u funkciji ribnjaka ali se nalazi pod upravom ribarskog gazdinstva Ecka! Ako se izuzme period kada je Joca bila jos uvek u funkciji ribnjaka.. poribljavanja je bilo jer je jezero poribljeno sa amurom i jednom malom kolicinom sitnih primeraka stuke i ubacen je tostolobik. Da li ima sta lose u poribljavanju? Nema! Vecina riba koje se love na Joci su ribe koje su se izmrestile na ovoj vodi, a ne koje su poribljene, sto je slucaj sa nekim drugim C&R revirima gde su gotovo sve kapitalne ribe ribe iz ribnjaka pa to nikome ne smeta! Da, ja na Joci pecam za Dz jer mi je urednik S&F-a kao saradniku ovog magazina ponudio da bez ikakvih obaveza pecam na ovoj vodi za Dz! To je sasvim normalno i nismo jedini koji imamo takav tretman na ovoj vodi jer ga imaju i ljudi iz ostalih magazina! A mislim da smo dosta uradili kad je u pitanju promovisanje Joce medju musicarima, evo smaram se ovde i sa tobom kako bih objasnio ljudima da to sto ti pokusavas da dokazes nema veze sa vezem u sta su se svi ljudi koji su posetili ovu vodu uverili, sto mozes da i procitas na osnovu njihovih komentara! Da li su Drakulici promoteri Joce trenutno ne znam, znam da je mladji brat jedno vreme drzao grupu o jezeru joca na Facebooku, ali ta grupa je zatvorena i otvorena je nova, i ako se nevaram tu grupu vise on ne odrzava, i poznato mi je da su u nekoliko navrata dolazili na Jocu kako bi snimali za emisiju koju radi Joca Simonovic! Nadam se da znas cije si komentare sa varalicara okaci radi se o dva sjajna lika (Vanja Grbic i Milos Elek) koja su mnogo bolji promoteri ove vode od likova o kojima mnogo ljudi nema bas sjajno misljenje kao sto su Drakulici! Istina je da na Joci nema lovostaja, to su pravila koja su doneli ljudi koji gazduju ovom vodom, i to nije neuobicajeno za revire pogotovo ne za C&R revire! Na mnogim vodama sirom sveta vreme nakon sto se led povuce pa sve do pocetka mresta smatra se za top sezona kada je stuka u pitanju! U vreme mresta stuka koji se ne odvija uvek i u vreme lovostaja, stuka je potpuno nezainteresovana za hranu, ovo je opisano u nekoliko knjiga od koje su pojedine itekako interesantne za musicare! Posto Joca nije musicarski niti varalicarski revir ali jeste C&R revir na ovoj vodi je dozvoljen i ribolov na zive mamce. Gde kad i kako zaista ne znam jer me to ne interesuje! Da li su likovi sa prelivace dovukli stuku do hangara zaista ne znam to nisma video ni jednom na ovoj vodi! (Stuka sa slike definitivno nema 11-12kg) Za pricu o Generalu iz opova sam cuo prvi put od tebe.. ali me zaista ne cudi jer svakakvih ljudi ima. Ovako nesto se najoci desilo toliko puta da moze da se nabroji na prste jedne ruke ukoliko u njoj drzis nesto! Mrtve stuke su pronalazene na Joci i u toku sezone i van nje (pazi slucajnosti kad sam bio sa cakijem kad smo nasli jednu), i nije sve povezano samo zbog nesavesnog pustanja! Kad je u pitanju C&R ribolov javlja se mortalitet i definitivno ne prezivi svaka riba ali ni to nije povezano samo sa neadehvatnim rukovanjem sa ulovom! Ali budite sigurni da necete videti dno poplacano mrtvim stukama a neko je to i tako zeleo da predstavi a posle kaze neodvraca nikoga od Joce! Nekoliko puta sam imao priliku da gledam to o cemu ti pricas, cak si i ti jednom bio glavni akter, jer si zbog par fotkica umesto da u sto kracem roku  vratis ribu nazad, sa ribom u meredovu doveslao do prijatelja da bi te oni slikali (kako bi mogao bolje da poziras) i na taj nacin samo za dzabe izmaltretirao ribu! Sve se vrlo jasno videlo dok smo pecali bucova sa obale! U jocu se cesto upumpava i iz nje  regulise, ali je voda pre i to nije nista cudno, i nema veze sa pricom koju plasiras da se to radi kako bi stuka izasla iz trske i lakse se lovila!

Mislim da je svima koji ovo procitaju sasvim jasno da nijedan od ovih razloga ne moze da bude toliko uverljiv da neko svoje misljenje o jednoj vodi promeni za 180stepeni! Osim u ovom slucaju jednog.. koji bas i nema veze sa Jocom a vezan je za pitanje pod brojem 5! Cije postove si kopirao: Caki, Vanja, Milos i dalje vrlo rado dolaze na ovu vodu i svaki put bude odlicno druzenje sa njima!

P.S neka administratori prebace ovo u temu Joca jer nema veze sa ovom temom!

Vrh Dno