Ulovljen je prosečan broj riba za ovakva takmičenja. Oni koji imaju iskustva sa mušičarskih takmičenja znaju da pobedu najčešće donosi par riba u jednom sektoru. Tako je bilo i na Moravici. Prvoplasirani je ulovio 4 ribe od 27 do 30 cm dužine, drugoplasirani 3 komada od 20 do 32 cm itd...
Upoređujući Moravicu sa Rzavom, Đetinjom, Gradcem, a posebno Drinom (prošlogodišnja takmičenja) ja sam prezadovoljan ulovom, jer je naše takmičenje održano po izuzetnoj vrućini i bistroj vodi.
Posebno treba pohvaliti disciplinovanost takmičara od kojih nijedan nije ni pokušao da zagazi u vodu iako je reka izuzetno teška za mušičarenje sa obale (prava džungla). Svi su napuštali svoja mesta istog trenutka kada bi se oglasile pištaljke, prelazili na sledeća i strpljivo čekali da istekne pauza i ponovo zasvira ponovni početak ribolova.
Sudije-kontrolori su bili izuzetno pošteni i strogi. Ako je pastrmka bila 19 cm, nisu joj dodavani milimetri- tako je upisivana.
Ovo je jedno od najbolje organizovanih i najboljih mušičarskih takmičenja koje sam ikada posetio. Normalno, to je zbog toga što ga je organizovala najozbiljnija mušičarska organizacija u regionu- MSN.
Nismo se mnogo slikali. Nismo pozirali sa ulovljenim ribama, nego smo ih, poštujući propise, brzo merili i još brže vraćali u vodu.