Tanka a jaka

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ni ja nikad nisam "padao" ispod 0.12 mm, mada je to ponekad predebelo kada vežem suvu muvu br. 24. Baš sam danas lovio tolikom muvom i moraću da pronađem neku vrlo jaku, tamnu (ova Stroft nema moju omiljenu boju) strunu čak i tanju od 0.10.
Normalna stvar, ovako tanke predveze koristiću za crvenperke, sunčanice, beovice i bodorke. Nikad za klenove, pastrmke i lipljene. Za tako "ozbiljne" ribe koje prečesto premašuju 500g i vole da traže obližnje granje i stenje kad su zakačene, nastaviću da koristim 0.14 do čak 0.20mm, bez obzira na kvalitet strune.
Pade mi na pamet, kad već govorim o strunama kojima vezujem muvu, da od ove godine, sa početkom korišćenja Toothy Crittera, strimere za štuku vezujem na 0.35mm. Zašto da se zezam, kad je i sam Toothy deblji?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
drage kolege, hvala vam za vaše mišljenje i savete. inace taj 0,10 trpi 1kg ali sigurno je neka greška na njemu jer ne pukne uvek. vezivao sam danas i isprobavao. sigurno je, kako sam nas kolega pedja kaze, felerican taj moj 0,10...kako god  :'( koristit cu ga za nesto drugo samo ne za ribolov  :) iskren da budem ja nisam isao ispod 0,16 do ove sezone ali iz ciste znatizelje sam i to probao. zapravo jako davno sam koristio 0,08 ali kao predves na plovku za beovice...mada za takav sitins to nije bitno hehe njih se da i na 0,25 :hammer: 

Mladen

Full member
Učlanjen(a)
16.04.2007.
Broj reagovanja
35
Odlicna je tema. ;) Sitnice koje ulov znace!

Da li je neko imao iskustva sa Herkules-om. Ja sam ga koristio za varalicarenje (0,18) i odlican je.Inace cena je oko 300din.

vlajkoni

Senior member
Učlanjen(a)
14.06.2007.
Broj reagovanja
2
Stroft,
to je jako dobar najlon. Mozda najbolji koji moze da se kupi kod nas.
Cela prica oko najlona se zavrsava na tome KOLIKA je stvarna debljina istog. Ako odete u prodavnicu videce te neverovatne stvari. 0.10 nosi koliko oces a kosta malo!!! Proveri kuci kolika je debljina istog, moze da se desi da je 0.13. E sad za te pare 0.13 ima kolko oces, raznih.
Najbolje pitajte kolege plovkarose. Oni svasta proture kroz ruke i stvarno im se moze verovati (npr. ja :-X).
Ako neko moze da nadje "Tekctan" (valjda se tako pise) bice vise nego zadovoljan. Herkules zaboravi. Kornjaca takodje. Neki koji sam ja kupio treba zakonom zabraniti (pogledacu kuci koji je da se slucajno neko ne z....e). Na zalost tek kad nesto stavis na stap vidis na cemu si.

Mladen

Full member
Učlanjen(a)
16.04.2007.
Broj reagovanja
35
"Gorila" je isprobana i mogu da kazem da je nabolji najlon koji sam koristio. Debljina 0,12 RULES! :tbumb: ;) Kosta oko 400din. ali svaki dinar vredi! Fenomenalna! Stroft  sam takodje isprobao i on je dobar dosta.

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
:tbumb: :tbumb: :tbumb:Da li zna neko ima li gde jos da se kupi Gorila? Zaista je bila odlicna struna  :tbumb:. To je pravi fluorokarbon, jos imam malo 0.14, ali trosi se. Obnovio bih zalihe. O fluorokarbonu sve najbolje, zaista, "Stroft" ke kao odlican kopolimerni monofil otprilike blizu fluorokarbona (ovaj drugi je mnooooooogo istegljiiiiiviji). Nemam zamerki na snagu oba, iako mislim da je i tu Gorila fluorokarbon bio bolji. Ni malo nije zaostajao za malim pakovanjima (tipet, 25 m) Climax-ovog fluorokarbona, koga sam prvog probao, a bio je oprilike 60% jeftiniji.

Z

Zakula

Guest
Ja imam strunu gorila u debljinama 0.25 i 0.35 i mislim da nisam bolju strunu koristio za mushicharske predveze.Koristim je samo u specijalnim,zahtevnim uslovima,chuvam je ko ochi u glavi...Usput ne znam ni ja koliko shtuka sam izvadio na 0.25,bez sajle...Crna,jaka,savitljiva,i shta cete josh??Perfect!!

Mladen

Full member
Učlanjen(a)
16.04.2007.
Broj reagovanja
35
Ja sam Gorilu dobio na poklon pre 3 meseca. Stvarno ne bi znao sada da hocu da je kupim gde da je nadjem! Ima braonkastu boju i odlicna je. Ja trazim 0,14 da mogu da budem totalno opusten.

gile_ks

Junior member
Učlanjen(a)
02.06.2006.
Broj reagovanja
0
Gorila ima u Lav MD. Ja sam bio pre nedelju dana i imali su dosta na lageru ja sam uzeo jednu 0,07, ko dlaka je ne vidi se a stvarno je jaka. Ima je i u KS u skoro u svakoj prodavnici.
Jel ko od vas koristio Samuraj strunu i kakva su mu iskustva s istom?

Blagoje

Senior member
Učlanjen(a)
27.05.2007.
Broj reagovanja
59
gile_ks je napisao(la):
Gorila ima u Lav MD.

Narode, morate nam objasniti na koju Gorilu mislite. Naziv Gorilla, koliko znam, koristi firma Berkley za jednu od svojih upredenih struna (Berkley® Gorilla Tough Braided Line, i ona je kao i sve upredene strune mnogo jaca od obicnog monofila. Firma Tubertini takodje ime strune sa nazivom Gorilla, ali monofilne (GORILLA FLOAT, GORILLA FEEDER, GORILLA CARP i GORILLA HOOK LENGTH koja je presvucena fluorokarbonom). Berkleyeva je sigurno barem dva puna jaca, ali to nije ista vrsta strune! Ta u Lav MD je vjerovatno Berkley, posto su oni njegovi zastupnici.

Mladen

Full member
Učlanjen(a)
16.04.2007.
Broj reagovanja
35
Ja sam kutiju bacio a inace ako ti nesto znaci bila je: velika, kockasta sa izdbojenim nekim delom za drzanje, a ime Gorila je pisalo nekim zlatnim slovima.

:D Kako sam objasnio :D ;)

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Gorila koju sam ja kupovao bila je monofil, sa cini mi se nacrtanim arbunom (?!) ili pagrom (?!) na cini mi se plavoj pozadinskoj boji kutije i bila je pravi fluorokarbon,a ne presvucena (te presvucene su suv kurton)  :blush:. Ipak je to bilo pre cetiri godine! Mislim da jeste bila Tubertinijeva. Ako negde ima restlova 0.16 i 0.14, ma koliko su stari, nema veze, ne podleze vremenu kao kopolimerni monofil (mada,  ;) opet, nadam se da nisu arheoloski artefakti!!!).

Blagoje

Senior member
Učlanjen(a)
27.05.2007.
Broj reagovanja
59
pedjabg je napisao(la):
Gorila koju sam ja kupovao bila je monofil, sa cini mi se nacrtanim arbunom (?!) ili pagrom (?!) na cini mi se plavoj pozadinskoj boji kutije i bila je pravi fluorokarbon...

Pedja u pravu si. Nasao sam na netu i Gorilla fluorocarbon. Slika odgovara tvom opisu. Cijena je, izgleda, vrlo pristupacna za fluorocarbon.
Ovo sto Djomla opisuje odnosi se vjerovatno na Tubertinijev klasicni monofil.

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
E, da, hvala ti, nisam lep, al' sam glup i ti si jedan od retkih ko mi je rekao da sam u pravu...  :'(
Blagoje, idole moj! :yeswink:
OK, mislim da je dovoljno zahvalnosti, nego gde sad kad smo utvrdili da zaista postoji TA Fluorokarbon gorila ima da se pazari?!
Kaki sam sentish, (p)o(b)ljubio bih onoga ko mi javi! Vishe puta (citaj kako ti drago).
(Dakle, devojke...ne smem na sajtu direktinije, ja sam stara skola, ne kao Mix kod mosta na Nishavi :D :D :D)

Vrh Dno