Mefisto018
Hero member
Definitivno 0,12-0,14 za Moravicu,moje misljenje a nadam se da nemate nista protiv i ako se nakaci 0.16
U časopisu TopFishing broj 5(Novembar 2007) imaš tekst "Strune" koji je pisao Predrag Vesligaj-Vesa sa sve merenjima struna mikrometrom. Zalključak je - svi lažu!!! Međutim mislim da to i nije najvažnije ??? nego da je presudno da je struna standardnog prečnika i željene nosivosti naročito na čvoru. Ja se nikada nisam vodio oznakom debljine već ličnim iskustvom/probanjem i silne sam koturove bacio niz Drinu ili prebacio u torbicu gde držim opremu za plovak za klincegringo je napisao(la):U Italiji je izbio skandal sto se tice debljina struna prikazanih na omotima istih i njihove nosivosti. Jedan ribolovacki magazin je na 1. strani objavio listu lazi i to je izazvalo talasanje ribolovacke javnosti. Listu sam samo preleteo pa necu bas u detalje. Ali ukratko svi lazu manje ili vise.
Sad je problem navikao narod da ga lazete pa nece lako sa konja na magarca, tj kako ce sad da se naviknu na manje nosivosti postenijih kompanija.
Vise nikom ne verujem. Uzecu od prijatelja sve strune pa na merenje na kvalitetnom mikrometarskom zavrtnju.