Mix,
pažljivo čitajući sve, jasno mi je da je moja ciljna riba u narednih, bar, godinu dana, klen i pastrmka. Po vašim savetima shvatio sam da bi za mene za te ribe bila najboptimalnija kombinacija Štap - 5, čekrk - 5, konac - DT5F.Prvi korak do proleća, je da naučim nešto o insektima ( sada čitam sve što ima ovde o njima). Pošto mislim da sam vezujem jednog lepog dana svoje mušice, od Vas sam pokupio poprilično znanja o materijalima i neverovatno je šta se sve koristi. Malo sam naučio i da raspoznajem mušice. Znači prvo teorija. Iskoristiću svoje znanje o pecanju klena jer sam počeo kao klenaroš na Gruži, Jasenici, Boračkoj reci.
Prikradanje, sakrivanje, sunce u leđa, sve polako i natenane uživajući, jer ribu peca pamet, pa štap, pa ostalo. Moram da priviknem ruku na ovako lagan pribor ( uzeo sam stari petljaš i skratio ga na dva dela) i drugačiji način držanja štapa ( bez podupiranja štapa laktom), ali pretpostavljam da i manja riba na štapu daje neverovatan osećaj u kontaktu. Nemogu ni da zamislim kako tek to izgleda sa ribom od recimo 1 - 2 kila. Moram da naučim i o pastrmci i lipljanu sve što mogu i da zaboravim više od trideset godina klasičnog pecanja.
Oholi,
Sve si u pravu - klen za nauk.
Dr. Lucky
Sve se nauči, samo upornost i pamet u glavu.
Zmanic,
Hvala ti, sve to znam, pa ne očekujem previše, pogotovu što nisam opterećen da baš moram da ulovim, mada bih voleo. Vala, ovo je neizlečivi virus, samo mi je žao što nisam naleteo na nekog mušičara mnogo, mnogo, mnogo ranije.
pažljivo čitajući sve, jasno mi je da je moja ciljna riba u narednih, bar, godinu dana, klen i pastrmka. Po vašim savetima shvatio sam da bi za mene za te ribe bila najboptimalnija kombinacija Štap - 5, čekrk - 5, konac - DT5F.Prvi korak do proleća, je da naučim nešto o insektima ( sada čitam sve što ima ovde o njima). Pošto mislim da sam vezujem jednog lepog dana svoje mušice, od Vas sam pokupio poprilično znanja o materijalima i neverovatno je šta se sve koristi. Malo sam naučio i da raspoznajem mušice. Znači prvo teorija. Iskoristiću svoje znanje o pecanju klena jer sam počeo kao klenaroš na Gruži, Jasenici, Boračkoj reci.
Prikradanje, sakrivanje, sunce u leđa, sve polako i natenane uživajući, jer ribu peca pamet, pa štap, pa ostalo. Moram da priviknem ruku na ovako lagan pribor ( uzeo sam stari petljaš i skratio ga na dva dela) i drugačiji način držanja štapa ( bez podupiranja štapa laktom), ali pretpostavljam da i manja riba na štapu daje neverovatan osećaj u kontaktu. Nemogu ni da zamislim kako tek to izgleda sa ribom od recimo 1 - 2 kila. Moram da naučim i o pastrmci i lipljanu sve što mogu i da zaboravim više od trideset godina klasičnog pecanja.
Oholi,
Sve si u pravu - klen za nauk.
Dr. Lucky
Sve se nauči, samo upornost i pamet u glavu.
Zmanic,
Hvala ti, sve to znam, pa ne očekujem previše, pogotovu što nisam opterećen da baš moram da ulovim, mada bih voleo. Vala, ovo je neizlečivi virus, samo mi je žao što nisam naleteo na nekog mušičara mnogo, mnogo, mnogo ranije.