Skuplji štap je u min 90% slučajeva kvalitetniji samo treba naći najbolji odnos cena - kvalitet i onda je to prava stvar, to je moje mišljenje a za mašinice ne razumem zašto koštaju toliko para, za spinning, šarnske itd vrhunske i mogu da shvatim 200 je tu sitnih delova ali u mušičarenju je to čisto kurčenje. Čitajući sve ovo jednu stvar sam se zapitao posto inače imam štap recimo srednjeg kvaliteta sa 15 god. garancije ali nisam načisto kako bi se to tretiralo, recimo u back castu pri otvaranju loopa na kraju štap se zakači za granu što ne mogu da registrujem, vršim ispucavanje u front castu i double haul cimnem kao manijak i naravno vrh strada mojom krivicom ili druga situacija nimfa okrzne štap prilikom bacanja i u naredna 2-3 izbacivanja on se naravno prelomi ili treća neiskusni bacač ako se u backcastu ne ispravi skroz kanap a on opet kao manijak ispuca pa zakasnelo opterećenje slomi vrh itd itd... ima puno primera kada je sam mušičar kriv, hoće li tad priznati garanciju jer realno garancija sa tim nema veze i to nije nedostatak štap niti neka fabrička greška?