tippet...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
ha ha ha  :hammer: odličan si .... znači moraćemo da ti verujemo na reč bez materijalnih dokaza?  :hammer: I da je bucov od 300 gr ti nisi ni tolikog uhvatio... ja bi iskreno stvarno voleo da vidim neke tvoje ulove uopšte ako ih imaš ...ili samo mlatiš strunu po betonu  :doh:

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Šone je napisao(la):
Tačno tako ,sem što kad se mušičari bandar tj na malim strimerima i udicama #8 , #10 nekako ne ide da se stavi ispred sajla ,prosto ni jedan bandar tako serviran strimer nema teorije da pokupi .. i celokupna priča je počela oko toga tj gde pletenica može naći svoju primenu u mušičarenju .. dakoko može u mušičarenju bandara kada su male štuke u blizini i koje žele pošto poto da odgrizu strimer sa monofila 0.20mm  ,pletenica 0.20mm ih dakako sprečava u tome! Provereno-Overeno ..u više navrata ....

Evo da ponudim mnogo bolju alteranativu upredenoj struni (za koju sam obrazlozio zasto ne sprecava stuke da je pregrizu olako) postoje fine tanke sajlice koje su porilicno slabe ali dovoljno jake za bandare i stukice.

http://www.americanfishingwire.com/smultra.asp

Evo najtanja sajlica od 6 lb nosivosti svega 0.25 mm ali pravih 0.25.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Hvatam kako da ne. I to svakodnevno. Evo hvatam tebe u lazima i neznanju, kud ces veci trofej :hammer:

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Ljubo pretpostavljam da je ta sajla ipak kruta tako da mali bandarski strimer neće imati dobar rad pod vodom ,naročito ovi polipropilenski i učkur bunkeri koje koristim ove sezone.. Sa jedne strane će stvarno sprečiti kidanje štuka ali sa druge je pitanje da li će se moći na njih prevariti uopšte bandar .

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
simpson H je napisao(la):
Hvatam kako da ne. I to svakodnevno. Evo hvatam tebe u lazima i neznanju, kud ces veci trofej :hammer:
U ribolovu sam za tebe Tata iako si podosta stariji od mene ...  :bleh:

A uvom drugom (lazima i neznanju) si ti za mene Tata ,priznajem ,nema te ravnom ...

Zašto izbegavaš da nam demonstriraš svoje ulove majstore i znalče ,pa valjda je to merilo nečega ,ti si najbolji daj da vidimo neko ribče  :D ?

StY_EsoX

Senior member
Učlanjen(a)
21.02.2006.
Broj reagovanja
1
Šone je napisao(la):
Ljubo pretpostavljam da je ta sajla ipak kruta tako da mali bandarski strimer neće imati dobar rad pod vodom ,naročito ovi polipropilenski i učkur bunkeri koje koristim ove sezone.. Sa jedne strane će stvarno sprečiti kidanje štuka ali sa druge je pitanje da li će se moći na njih prevariti uopšte bandar .

Pretpostavka je majka svih zajeba :)

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Jeste Exos 0.25mm je debelo za bandara  :yeswink: nisu to  štuke sa ribnjaka Joca bre nego mali bandari  :D

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Šone je napisao(la):
U ribolovu sam za tebe Tata iako si podosta stariji od mene ...  :bleh:

A uvom drugom (lazima i neznanju) si ti za mene Tata ,priznajem ,nema te ravnom ...

Zašto izbegavaš da nam demonstriraš svoje ulove majstore i znalče ,pa valjda je to merilo nečega ,ti si najbolji daj da vidimo neko ribče  :D ?

Udarila "slava" u glavu a? :D

Ko te ne zna skupo bi te platio, gde ja ovako neiskusan da se takmicim sa tobom ipak si ti pro iz Tamiske skole musicarenja. Mozda izadjes i u Playboy-u :)

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Nisi valjda ljubomoran?  e bre Simpsone .... pokazaću ti možda jednom kako se mušičari bucov a i ostale ribe pa tako iskusan da nešto i naučiš  :bye:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ej ljudi, zima je prošla pa pustite to nadglašavanje za to vreme  :hammer: a sada juriš svi na vodu pa pokažite svoje ulove ako ih bude  ;)

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Malo su ove prozivke ne premirene al ajd forum je...

Evo malo da stanem u Bojanovu odbranu. Svati Sone da ne nosi svako aparat na pecanje i ne fotka svako svoje ulove pogotovo, starije generacije koje ne zele dodatno drkanje na pecanju poput mog caleta a covek ima lepe ulove.
Bojan ima mnogo duzi varalicarski staz i od mene i od tebe i bio je vrlo uspesan urbani smudjaraos.  :lol:
Nisam licno pecao sa njim na varalicu ali sam cuo od prijatelja koji su odlicni ribolovci da je bio dobar varalicar, plus se to lako prepozna iz ragovora ko koliko zna i ume. Tako da vrlo dobro poznaje problematiku o kojoj raspravljamo plus je poprilicno manijakalnog ponasanja kada je poznavanje pribora u pitanju.
Jes da je malo konfiktan ali taki je voli da se raspravlja po forumima.  :bleh:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
ekoljuba je napisao(la):
Jes da je malo konfiktan ali taki je voli da se raspravlja po forumima.  :bleh:

Alo bre ekolog ne treba da me branis nisam maloletan, bolje da mi objasnis kako je zivot nastao od koacervata :)

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
stuku ne musicarim(jos nisam ali ko zna) ,kada bih pecao pre bih stavio tipet strunu -pletenicu recimo 0.30 nego najlon iste debljine ,i niko me nece ubediti da je najlon bolji od strune u ovom slucaju. :nowink: :nowink: :nowink:

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Šone je napisao(la):
Jeste Exos 0.25mm je debelo za bandara  :yeswink: nisu to  štuke sa ribnjaka Joca bre nego mali bandari  :D

Sone ta 0.25 sajlica je tanja od te tvoje strune od "0.20" a i mekana je skoro pa ko najlon, a vecina sajli koje se koriste za ozbiljne stuke su deblje od 0,40. Evo konkretne surflon sajlice koje smo koristili na Joci su od 20lb i 26lb su tanje i finije od vecini sajli koje se mogu naci na nasem trzistu.

I ne sumljaj u Danetovo iskustvo kada su bandari u pitanju jer ih je uhvatio mnogo vise i mnogo vecih od tebe.

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
gegula je napisao(la):
stuku ne musicarim(jos nisam ali ko zna) ,kada bih pecao pre bih stavio tipet strunu -pletenicu recimo 0.30 nego najlon iste debljine ,i niko me nece ubediti da je najlon bolji od strune u ovom slucaju. :nowink: :nowink: :nowink:

Misli kako hoces ali u debeloj si zabludi.  :yeswink:

Licno sam i ja imao istu tu tu zabludu ali su me izgubljene stuke pa i somovi osvestili.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno